Select Page

Pizza Mester – Atomcsapda pizza 32cm

Pizza Mester – Atomcsapda pizza 32cm

Atomcity Diktál? – nem, semmi köze a mai postnak Pakshoz. Péntek révén beindult a turkáló, hogy keressek egy éttermet ahonnan még nem teszteltem pizzát. Szorul a hurok, egyre kevesebb a lehetőség, a Netpincéren szinte már minden kifújt, így ismét átnyergeltem a Foodpanda konkurenciához, párszor már ki tudtak segíteni a bajból. Nagy örömömre ez ismét sikerült, szóval robbant is a mai pizza, amit a Pizza Mester étterem fog leszállítani ide a XI. kerület vadregényes tájára.

Az étterem pizzákon kívül kínál még, tésztákat, frissensülteket, hamburgerket és desszerteket. Pizza fronton több, mint harminc lehetőség közül választhatunk, sőt saját verziónkat is összedobhatjuk, így tuti, hogy megtaláljuk a nagy Ő-t. Rengeteg jópofa névvel felvértezett pizza közül választhatunk, van itt: BMV, Bölcsek Kövére, Tök állat, Küklopsz, Penge, és sorolhatnám sokáig. A legmegnyerőbb most az Atomcsapda nevű mely ezeket a feltéteket foglalja magába: paradicsomszósz, sajt, bab, bacon szalonna, hagyma, chili és kukorica. Nem sok hús, már majdnem, hogy vega, de “bacon szalonna”(?) van azért benne.

Esztétikai megjelenés: A doboz eddig számomra ismeretlen díszítéssel jelent meg, eddig ilyen kiadással én még nem találkoztam. Felnyitva egy kisebb meglepi fogadott, a pizza bal oldala teljesen rendben van, nagyon szép elkülönülő szél, mely barnára sült, szemben vele pedig egy kisebb torzulás, azaz azon széle valamilyen behatás során rápasszírozódott a doboz oldalára, és felgyűrődött. Az átmérőt ebből kifolyólag nem is lehet lemérni, mert ha kihajtogatom máris torzul az egész, szóval ez ismét bukovári. A horpadástól eltekintve igen korrekt a pizza, láthatóan jó vastag sajtréteg van a feltéteken. A távtartó elborult, de ezt már csak kötekedés szinten tudom megemlíteni, nagyjából teljesen lényegtelen. Gusztusos látvány az egyszer biztos, ebben jól vizsgázott a Pizza Mester!

Pont: 7/10

Ízvilág: A tészta szélével indult a falatozás, mely sajnálatomra nem túl ropogós, inkább puha, pedig nagyon bíztam benne, hogy ropogtathatok egy frankót. Origója fele haladva viszont, javul az élmény, nagyon finom falatokkal hálálja meg a pizza a rendelést. A sajt ahogy közrefog mindent, egyszerűen zseniális, az egész alatt található szósz nekem egy picit híg, emiatt is kicsit csepeg, ha összehatjuk a szeletet. Az egész felületén van egy vékonyka olajos réteg, de szépen csillog legalább. A hús, vagyis a bacon kicsit árválkodik, én hiányolok mellőle még valamit, és nem feltétlen az uránra gondoltam. A bab és kukorica remekül harmonizál egymással, egy kis darált hús aztán akár lehetne chilis bab is belőle. A leírás szerint van benne chili, de én egy centit se éreztem belőle, szóval szerintem ez lemaradt.

Pont: 8/10

Mennyiség: A mérlegelés elmaradt most is, de ránézésre nagyjából megvan a 32 centi. A tészta vastagsága nem túl olaszos, egy jó normálként jobb rá tekinteni. A feltétek közül a legtöbb egyértelműen a sajt, ebből annyi van, mint a fene, csak győzze az ember feltekerni a nyúló csíkokat. A kukorica és bab hibátlan, ebből ennyi tökéletesen elég, semmivel nem kérnék rá többet. Az egyetlen gyenge pontja a bacon, ebből mehetne bővebben rá, mert így kicsit halovány a húsfront, már-már közelít egy vega ételhez! Chili szerintem ahogy, van úgy maradt a polcon, mert erre semmi nem került. Az egészet benyomva viszont tényleg megültem, mint billencs Kamaz 30 mázsa tűzifa alatt, legalább 5 órára elegem lesz az ételekből, így kicsit tényleg atomcsapdás a dolog.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Egy igen fontos kérdésre kapunk választ, amikor rátekintünk a stopperre, hogy ugyan mennyi idő volt a kiszállítás. Az eredmény káprázatos mivel mindössze 28 perc alatt ért ide a futár, a Mester utcából ami tőlem 3.6 kilométerre van. Le a kalappal az eredmény előtt igazán, de az ég áldja meg a kezét amivel úgy húzta a féket, hogy a pizza fellapult a doboz szélére, feltételezem a gyorsulás nem olyan erős egy robogónál még. Példamutató, szóval imádkozom, hogy ez az eredmény állandósuljon minden étteremnél Budapesten, de sok lesz a sci-fiből.

Pont: 10/10

Ár/érték: A Mester 1230 forintot kér ezért az urántemetőért, ami szerintem teljesen rendben van, egy jó közepes árkategória, van olcsóbb és van drágább is a városban. Az adagot figyelembe véve, akár két könnyed ebédet is ki lehet hozni egy ilyenből, akkor meg aztán 600 fele kijön egy ebéd, ami tök király. Minimális negatív benyomás ellenére, nekem igazán tetszett az összkép, szóval nem kizárt, hogy idén még talán lesz innen második nekifutás. A futárokat kivételesen nem tempózásra buzdítanám, hanem inkább legyen 3 perccel lassabb és akkor nem torzul el a pizza.

Pont: 8/10