Select Page

Pizza Mester – Sogoku pizza (32 cm) + Gladiátor pizza (32 cm)

Pizza Mester – Sogoku pizza (32 cm) + Gladiátor pizza (32 cm)

Örömöm átmeneti volt mikor diadalittasan dőltem hátra a székben azzal a tudattal, hogy ismét egy új étteremtől sikerült rendelnem. Potyáztam a várakozás alatt és bedobtam a keresőbe az étterem nevét, hogy kicsit informálódjak az étteremről. Kicsit görgettem lefele és megláttam amit nem kellett volna. Egy postot amit pont én írtam tavaly nyáron (atomcsapda pizza), szóval nem is oly rég.

Az étlapon nagy változás nem történt a szűk félév alatt, megmaradtak az egészen mókás pizzanevek, de most kifejezetten az akcióra mentem rá. 3 fajta akció van, köztük a különbség egyértelműen az ár, de mindegyik 2 darab 32-es pizzát tartalmaz. Az eltérés természetesen a választható pizzák között van. A kettes opció lett a nyertes melyben egy klasszikus Songoku és egy kevésbé klasszikus Gladiátor lett a kiválasztott. Utóbbi a következő feltétekből áll össze: tejfölös alap, füstölt csülök, lila hagyma és sajt. Egyik sem egy extra különlegesség, de tesztre tökéletesek lesznek.

Esztétikai megjelenés: A pizzás doboz nem lett agyonbonyolítva, egy sablonos egyszerű példány, azaz kettő. Felnyitva meglátjuk a pizzákat is, melyek rogyásig vannak pakolva sajttal. A pár perc extra szolizás következménye, hogy ez a masszív sajtréteg egészen bebarnult és talán a finnyásabb szemeknek már nem is felel meg. A tészta normál vastagságú ami végig szabályos kör formában tanyázik a dobozban. A sajt annyira ellep mindent, hogy a feltéteket úgy kell nagyítóval kutatni. Ami a tészta szélére kikeveredett az remekül látszik és azok nincsenek ropogósra túlsütve. Összességében tényleg nem a legszebb és a legdögösebb pizza amivel találkoztam.

Pont: 6/10

Ízvilág: Meglepett bevallom. A sajttól a látvány után kicsit tartottam, de egyáltalán nem érezni rajta a kissé talán odakozmált ízvilágot, egyedül ami más, mint az átlag, hogy ropogósabb a tetején ami kifejezetten tetszik nekem. Mindkét pizzából egy felet pusztítottam el. Nálam egyértelműen a gladiátor a befutó, enyhe tejfölös alap amire rájön az egészen finom csülök. A hagyma tesz bele még egy csavart, pont a randigyilkos határon mozog erejét illetően. A songoku verzióval sincsen különösebb probléma, a sajt itt is ropog és finom. A kukorica és a gomba ha ráharapunk némi nedvességet még kienged magából, látszik, hogy a sajt megvédte a hőtől őket. A sonka annyira nem ízletes, mint a csülök. A tészta mindkettőnél egy csipet sóval lehetne sósabb, de egyáltalán nem vészes így sem. Összességében szerintem a gladiátor egy jobban harmonizáló verzió.

Pont: 8/10

Mennyiség: A képeken talán nem látszik, de avatott szemek azért észreveszik, hogy a gladiátor kicsit kisebb lett mint a songoku. A tézist remekül alátámasztja a megbízható colstok. A songoku 31.5 centivel mérlegelt, míg társa csupán 30-al. Két centi hiány azért már komoly %-os veszteséget jelent, igaz inkább azt kellene tudni, hogy hány gramm tésztából áll. Amiből rengeteg van az a kétségtelenül a sajt. Mindkettőn egy masszív réteg van. A többivel sincsen gond, csak elvésznek a sajtban és mivel az folyamatosan körbeölel bármit ami a pizzán van, így a csülök/sonak/kukorica/gomba íze annyira nem érvényesül rajta. Laktató mindkettő, nem egy könnyed pizza egyik sem. A tészta vastagsága tökéletesen megfelel az én elvárásomnak. A bő négy óra gond nélkül megvan.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A táv 1700 méter, amit az aktuális körülmények között és szabályokat betartva 4 perc alatt lehet megtenni, ami mondhatni egészen kevés. Az e-mailben kerek egy óráról dalolásznak, de ezt talán köszönhető az étterem közelségének 39 perc alatt megtették. Tovább javítható a köridőn, hogy akciós és így talán ezekből az összeállításokból van némi tartalék folyamatosan. A futár kedves meg miden. Egész jó idő akárhogy nézem.

Pont: 8/10

Ár/érték: Nem tegnapi rendelés, de csak pár nappal több mikor ez az akció még 2050 forinton futott. Azóta meghízott 2200-ra ami még mindig nem mondható soknak két egészen jó pizzáért és másfél tonna sajtért. Majdnem ezerért kapjuk darabját és egyik sem a tipikus akciós pizza amin van egy sajt és egy lúdfingnyi másik húsmentes feltét. A sajt színe talán megosztó lehet, de attól, hogy szegényke kissé cigányos lett egész finom. A másik két akciós összeállítás ennél olcsóbb, van ami 1500 forint körül mozog ahol kb. 750-re jön ki darabja, ami már pofátlanul olcsónak számít. Most egy darabig próbálom felásni a tényleg eddig nem tesztelt éttermeket, így a Pizza Mester is pihen 2014-re.

Pont: 8/10