Select Page

Pizza Monkey – Kívánság pizza

Szerző: | 2017. jan. 3. | Pizza

A nagy ünnepi lakomázások után bizony eljön az az állapot, amikor veszettül megkívánjuk a “junk” kaját, akármennyire is fogadkoztunk, hogy 2017-től egészségesebben étkezünk. A bűnbeeséshez tökéletes egy pizza, amit igaz, már kérhetünk sok helyen szénhidrát csökkentett kivitelben is vagy éppen gluténmentes változatban. Év elején kívángatunk magunknak minden jót, így most mi is egy kívánság pizzával próbálkoztunk. 

Nálunk még újdonságnak számít a Pizza Monkey, melynek logója egy (gonoszan) bűbájosan vigyorgó majom képében teljesedik ki. A hozzávalók kiválogatása során még kicsit dolgozott a háttérben a szilveszteri huzat, ami némileg magyarázatot adhat arra, hogy miért került együtt egy tésztakorongra például kukorica és rukkola.

Kívánság pizza – normál tészta, szalámi, paradicsomszósz, kukorica, rukkola és mozzarella sajt

Könnyed és kíméletes, így szinte bármilyen gyomornak barátja lehet, függetlenül attól, hogy milyen szintű megpróbáltatásnak volt kitéve az ünnepek alatt. A futár érkezése után sokáig sikerült kacéran mosolyogni, mivel küldtek egy szinte teljesen érett banánt, de enyhe zöld árnyalata másnapra garantáltan elillan. Került rá egy banánmatrica is, de talán 2016-ban ezt gyűjteni, már nem akkora jampiság, mint a 90-es években.

full service

A pizza rendesen megsütött, szép kerekded formában érkezett, aligha találni rajta kifogásolnivalót. Szélei nincsenek kalácsnak kikiáltva, illetve a normál vastagság is épelméjű felfogásban lett paraméterezve. Tippelve 220 gramm környékére tenném a tészta tömegét, de nehéz megítélni azért. A rukkola, a közhiedelem szerint pirosas pizzát, inkább zöldes pompában tartja, de így is eléggé kívánatos lett.

kívánság pizza

Ízre a paradicsomszósz nem túl intenzív, fűszerezése kellemes, állagra pedig hibátlan. Tésztája nincsen kiszárítva, szélei kellemesen ropognak. A vastagság nem feltétlen olaszosan vékony, de normál tészta rendelése esetén ezen teljesen fölösleges pörögni. A kukorica kimérten édes, így nem olyan furcsa a rukkola jellegzetes íze mellett. A szalámiból egy pár csepp zsiradék kiszökött sütés közben, így ezzel vigyázzunk, de ízre amúgy helyén van, talán enyhén paprikás is. A sajt patent, azaz úgy olvad, hogy a visszacsapódó sajtnyelv, akár háromszor is körbetekerheti fejünket.

perem

Adagra a 32-es átmérővel fémjelzett kívánság pizza tökéletesen elég egy átlagos felnőtt számára. A feltétek mennyiségét nem érheti panasz, minden választott elemből bőségesen jutott rá. A kívánság pizzák esetében minden feltétért felárat kell fizetnünk, melyek leginkább 100-200 forint között ingáznak, ha 32-es alapra kérjük őket. Ez a fent tesztelt verzió mindennel, banánnal is, kereken 1790 forintot jelent. Nem a legolcsóbb, de cserébe kapunk egy korrekt minőségű ételt, a banán meg csak a ráadás.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték