Select Page

Pizza Palace Ételbár – Palace bucis gyros

Pizza Palace Ételbár – Palace bucis gyros

Úgy pattogott a kocka, hogy pár remek órát töltöttem a festői szépségű Zugló területén. Legyen akármilyen remek programja az embernek, az evést aligha lehet überelni. Új cím, ergo új éttermek, amiket vétek lenne nem kipróbálni. Számtalan eddig ismeretlen étterem került a célkeresztembe, melyek közül a legjobbat nem is olyan könnyű megtalálni.

Többoldalas képletek felírása után végül nagy nehezen meglett a győztes vagy éppen a szerencsétlen áldozat. A Pizza Palace Ételbár egy tipikus mindenes, ahonnan szinte bármit rendelhetünk, amihez kedvünk van. Háromfajta méretben rendelhetünk például pizzát, többfajta gyrost, gyanúsan olcsó burgert, de még frissensültek közül is vastagon válogathatunk.

Palace bucis gyros – házi óriás puffancs gyrosszal töltve, csirkehús, uborka, joghurt szósz, csípős szósz, lila hagyma, saláta, paradicsom

Egyetlen elem kivételével teljesen hagyományos gyrosnak tűnik a leírás alapján. A csavart a házi óriás puffancs jelenti, melyről nekem egyből azok a fullasztó gigantikus sötétbarna szörnyek jutnak eszembe, extraként édesen mindez. Bónusz feltét vagy hasonló vágyálomra nem ad esélyt a rendszer, nem tudunk hozzá klikkezni kedvünkre mondjuk még egy fél fej lilakáposztát sem sajnos.

Esztétikai megjelenés: Az egészet egy csábos, óvjuk a környezetet feliratú zacskóban hozták, tiszta jó. Ebben találunk egy méretes bucit, ami alsóhangon két és fél réteg alufóliát is kapott. Ezzel már nem tudom, pontosan mennyire is védjük a környezetet, de a gondolatainkat garantáltan tudjuk blokkolni, ha éppen idegen életforma szeretné olvasni. Ezen túljutva végre szembetaláljuk magunkat a brutális méretű bucival. Elsőre olyan tényleg mintha egy gigantikus retro burgert hoztak volna. Közelebbről vizslatva viszont aztán kiderül, hogy ezt csak skalpolták, illetve kikaparták a belsejét és megtöltötték. Fentről nézve olyan, mint egy akármilyen gyros. Sok zöldség, melyek szószban úsznak és meg is vagyunk. Abban az esetben, ha szeretnénk húst is látni, akkor bizony  a mélybe kell túrni, mert azt oda rejtették a konyhában. Az egész olyan akár egy leves cipóban tálalva.

Pont: 7/10

Ízvilág: Se pita, se tortilla itt csak masszívan a buci jár, ami bizony kissé száraz, fullasztó és nem kicsit édes. Vannak a Földön olyan életformák, melyek rajonganak ezért, de én pont nem tartozom közéjük. A gyors teljesen szürke, ilyet bármelyik körúti elosztóban is kifoghatunk valamelyik hajnalban. A hús átsült, de fűszerezése konvergál a semmihez és a nullához. A szószok között a csípős nagyon kislányos, míg a joghurt szerintem túlságosan is híg lett. A zöldségekkel minden a legnagyobb rendben, mindegyik falatnál egy friss és lében dús példányt sikerült elnyammogni, ez pozitív. Az elképzelés nem rossz, de hiányzik belőle a “big-bada-bumm” számomra.

Pont: 5/10


Mennyiség: Súlyra eléggé meggyőző, bár sok rutinom nincsen a buciba töltött gyrosok esetében. Sokat próbált kalózként viszont megpróbáltam elképzelni, hogy egy gyros tálat beleborítok egy ekkora buciba. A végeredmény nekem arra jött ki, hogy az nem férne bele. A sima pitás verziónál viszont nagyobbnak tűnik. A buci egészen könnyed, levegős textúrájú és szerencsére nem tömény akár a hat napos kenyér. Sokkal többet aligha lehetne beletölteni ez ki van maxolva. Összességében egy könnyedebb fogás lenne, de a buci édessége azért megzavarja a rendszert és úgy érezteti, hogy jóval kiadósabb az adag.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Jó társaságban repül az idő, ahogy a mondás tartja, de azért én fél szemmel folyamatosan az órát figyeltem, hogy lássam, milyen szintidővel számolhatok legközelebb majd a zuglói etapon. A Netpincér statisztika 57 perces várható kiszállítási időt jósolt előre. Most éppen 2,9 kilométeren versenyeznek az órával, amit 63 perc alatt sikerült abszolválnia a futárnak. Személye vidám és kedves, egy rossz gondolatot nem lehetne irányába elengedni. Az idő nem rekorder, főleg, hogy ha belegondolunk a kaja előállítási idejébe, ami nagyon nem lehet több mint 4-5 perc, de akkor már nagyon megfontoltan csináltuk.

Pont: 5/10

Ár/érték: Az elképzelés jó, mert legalább valami újjal próbálkozik valaki végre. A megvalósítással már vannak problémák. A bucit én tuti valami kevésbé édes verzióra cserélném, illetve a tölteléken is bőven finom hangolnék még, ez így önmagában aligha kerülne fel életem top3 legjobb gyrosa közé. Az árcetli házhoz szállítással együtt egészen pontosan 1490 forintot jelent. Megosztó számomra, ennyiért azért jobb gyrosokat is találunk jelentősen a város több pontján is, de a bucis kivitelezés már kevésbé elterjedt. Lehetne ebből faragni egy igazán frankó dolgot, de ahhoz nem pár apró változtatásra van szükség, hanem egészen drasztikusakra. Második esély egyszer biztos lesz, bár ahhoz ismét úgy kell, hogy a bolygók álljanak, na meg pár órát vendégeskedhessek a XIV. kerületben ismét.

Pont: 5/10