Select Page

Pizza Palace Ételbár – Songoku pizza (24cm)

Szerző: | 2016. Már. 14. | Pizza

A Pizza Palace Ételbár, nem új szereplő, gasztrobetyár a dolgos hétköznapok során sodródott már feléjük. A hely neve arról árulkodik, hogy pizza szinten mindent megtalálunk, amit csak kívánhatunk. Az étlapjukat nézve a 15 előre összeállított pizzán és a tetszőlegesen variálható kívánság pizzán túl leveseket, készételeket és frissensülteket is választhatunk. A korábbi gyros után, itt az ideje, hogy a pizzát is megmutassuk, hogy a Zuglóban megéhezők kétségektől mentesen adhassák le a rendelésüket náluk vagy éppen másnál.

Nemi válogatás után, arra jutottam, hogy itt az idő, hogy a túlgondolt pizzák helyett egy igen népszerű alap pizzát teszteljek. Sokan sokféle képen esszük a pizzát, de az éttermek és pizzériák kínálatából egyértelműen látszik, hogy mely összeállításokért rajongunk. Tipikusan ilyen a sonkás, gombás kukoricás pizza, ami mindenki étlapján helyet kap, leggyakrabban SonGoKu elnevezéssel. A Pizza Palace is használja ezt a népszerű megnevezést, így jöjjön az étlapjukról a Songoku pizza, amiből a kisebb kiadást rendeltem, de a nagyobb érkezett meg.

Songoku

Songoku

 

Songoku pizza (24cm) – Paradicsomos alap, sonka, gomba, kukorica, sajt

A dobozuk ötletes, mondjuk nem olyan mintha amerikai szupersztár pózolna rajta, de a pizzához köthető motívumok megjelennek és ez klassz. Az első benyomás erősen pozitív, hisz a pizza nem csak faltól falig van, de még kicsit meg is mássza a doboz peremeit. A szélek nem vékonyak, de szép barnára van sütve a szélük, ami nem csak jól néz ki, de arra enged következtetni, hogy kicsit ropogni is fognak. A paradicsomos alaptól a tészta szép piros, még a láthatóan nem csekély mennyiségű sajton is átüt a piros szín. Kicsit közelebbről nézve láthatóak a gépsonka darabok, amik nagyobb téglalapokra vágva kaptak helyet a tésztán. Kukoricából is jutott rá elég, méghozzá nagyobb szeműből. Az elhelyezéssel nem bíbelődtek sokat, talán a szélek felé érdemes lett volna terelni pár szemet. A fájdalmas pont a gomba. Láthatóan nagyon vékonyra van vágva, ami azt is engedi feltételezni, hogy egy méretes konzerves dobozban lakott, mielőtt a songokum részévé vált.

Szaftos darab

Szaftos darab

A látvány a gombát leszámítva meggyőző, itt az ideje az ízeket is elemezni. A szélek kicsit ropognak, aminek én kifejezetten örülök, és az ízlelgetésükből az is kiderül, hogy a tészta állaga és íze hibátlan. A pizza, amúgy nem a vékony tésztás vonalról érkezett, egy átlagos vastagsággal büszkélkedhet. A következő kiemelendő tényező a paradicsomos alap, ami a zöld fűszerek megfelelő kombinációjával van szerelve, így remek alapot biztosít a feltéteknek. A feltétek közül a kukorica a legerősebb, nagy ropogós szemek, amik kellemesen édesek is. A gomba íze nagyon halovány, ez egyértelműen a vékony szeletekre vágott konzerv gomba hibája. A sonka alapvetően nem rossz, egy normál minőségű gépsonka, ami pont annyit dob hozzá az ízhez, amennyit kell neki.

Túlcsordulás

Túlcsordulás

A pizza méretezése, már, ha ez náluk a 24 centis, akkor több mint korrekt. Persze, tudom, hogy ez nem az, de az egy gyönyörű világ lenne, ahol a 24 centis pizza 31 centis átmérővel érkezik. A hibáért, most nincs okom panaszkodni, de az azért vicces, hogy ügyesen belepattintották a kisebb dobozba, hogy úgy nézzen ki mintha. A kevés pizzát eszek hadműveletem, így megbukott, de a pizza elfogyasztása után, egy jó darabig nem igazán gondoltam arra, hogy enni kellene valamit.

A hely a XIV. és a XV. kerületben ingyen viszi a portékáit, amúgy a Bosnyák térnél székel. Ez az én esetemben annyit jelent, hogy ha elsétálnék a pizzáért, akkor is oda vissza nagyjából negyed óra alatt megjárnám. A pizzát ehhez mérten, kicsit több mint 35 perc alatt ki is hozta a futár, nem meglepő módon esélye sem volt kihűlni. Az árazásuk átlagosnak mondható, 1000 forint környékén, már simán találunk frissensültet, 24 centis pizzát pedig 790 forintos árcédulával is rendelhetünk. A 24 centis songoku 1090 forintba kerül, aminél azért találunk barátibb árazást is a környéken. Így, hogy a 32 centis kiadást kaptam meg, kifejezetten megérte, de a 24 centisnél, már nem éreztem volna ezt a z elégedettséget. Ezért az árért, úgy érzem, bele kellene férjen egy komolyabb minőségű gomba, ami azért valljuk be, így igen fontos eleme ennek a pizzának. Ha röviden össze kellene foglalnom, azt mondanám, hogy ízlett, de egyáltalán nem nyűgözött le a dolog.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték