Select Page

Pizza Paradicsom – Csirkés papucs fokhagymás tejföllel

Pizza Paradicsom – Csirkés papucs fokhagymás tejföllel

Kettőt pislogtam, és már itt is a nyár közepe, a három hónap öröm és boldogságból, már el is illant másfél. Semmi gond, kárpótolhat minket, hogy péntek van. A péntek nem csak azt jelenti, hogy büntetlenül ihatunk az este és a reggeli fejfájást nem munka közben kell lábon kihordanunk, hanem azt is, hogy jön egy pizza, vagy valami hozzá hasonló.

Persze amikor egy ilyen mondatot elolvas, az ember akkor már tudja, hogy most a hozzá hasonló lesz. A pizza tésztából csinálnak sok mindent. Van az alap pizza, aztán annak a vékony, vastag, hajtogatott, kis csigákba gyúrt változata, na meg van a papucs. A papucsa a Pizza Paradicsom variációja a pizza témára, ami valamelyest a calzonera hajaz, de a forma más, és sajttal sem igen találkozunk benne/rajta. Az étlapjukon van pár fajta, én a csirke és a tejföl nagy hódolója ként, a Csirkés papucs fokhagymás tejföl pontnál ragadtam le.

Esztétika,megjelenés: A csomagolási technikájuk, Nb1 -es. Nem nagyon vagyok tisztában a fóliázó gépek árával, de az, hogy ilyen korrekt csomagolásban küldik az ételt, az nálam egy óriási piros pont.(Ennél csak az lenne menőbb, ha a fólián rajta lenne a logójuk). A doboz eltávolítása után, a könnyebb fagyaszthatóság érdekében, tányérra került a cucc és gyorsan meg is vágtam, hogy Ti is láthassátok mi belül a helyzet. A vágás a tészta elemzésében is segített, ami nem túl vékony, de nem is vastag, nagyobb menyiségben igazából csak a papucs széleinél koncentrálódik. A színe szép, ránézésre állagra is rendben lesz. A klumpa orrát levágva előkerülnek a töltelékek. Fokhagymás tejfölben úsznak a csirkemell kockák, amiket paradicsom, kígyóuborka és jégsaláta darabok kísérnek. Be kell, hogy valljam, hogy ez az az étel, amit a külcsín miatt rendeltem. Melóban ebédlőben megláttam, és meg is szereztem róla minden infót.

Pont:8/10

Ízvilág: A szélén lévő vastag tészta, ami azért felelős, hogy a töltelék a helyén maradjon az első rész, amit ízlelek. Sok meglepetést nem okoz, a tészta finom, könnyed és a széleken is megsült, egyáltalán nem nyers. Késsel, villával estem neki, ami talán kicsit megnehezítette a dolgomat, javaslom, ha tehetitek harapjátok. A töltelékek hűvösek, a tészta megsütése után kerülnek csak a papucsba. A fokhagymás tejföl enyhén fokhagymás, akár még egy péntek esti buli előtt is fogyasztható, az ital biztosan elveszi a szagát. A zöldségek ropognak és egyik sincsen kispórolva. A csirkemell natúr, de miért is lenne ez máshogy, az öntet a zöldségek és az ízletes tészta hozza azt, amit ízben mutatni akar a Csirkés papucs.
Pont:7/10

Mennyiség: Érzetre talán egy 30 centis pizzának felel meg. Ami viszont biztos, hogy egy 30 centis pizza nem kap annyi feltétet, mint amennyi zöldség és husi belekerült ebbe a tésztába. Arányokban talán egy-két plusz csirkemell kockát elbírt volna, illetve a széleken lévő vastag tészta felhasználásával egy 40-es papucsot is kihozhattak volna belőle. Amúgy egy átlagos lábméretű fogyasztónak elegendő egy ebédre.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Ezen a ponton, mindig elgondolkozok, hogy mivel is lehetne feldobni. Sajnos vagy nem sajnos kiszállítással kapcsolatos történetek, általában csak saját hibámból születnek. Az éttermek jellemzően hozzák a 45 perc körüli időt, ami teljesen jó, így tudhatjuk mire számíthatunk. Ez az ebéd a megrendelés után 40 perccel kerül a kezembe, ami valamivel az átlag fölötti teljesítménynek számít.

Pont:8/10

Ár/érték: Az ár az fontos, főleg így nyáron, mikor megannyi fesztivál és egyéb szórakozási lehetőség van, amire elverhetjük a verejtékes munkával megkeresett pénzünk. Megnyugtatok mindenkit, ha beindította a nyálelválasztását a képen látható étel, csupán két sört vagy egy doboz cigit kell beáldoznia és már eheti is. Ha valaki ezekben a káros dolgokban nem lenne otthon, akkor segítek, 1010 forint amit ki kell csengetni érte, szerintem igencsak baráti. Ha esetleg valaki úgy dönt, hogy rámegy, várjuk a képeket, tapasztalatokat, vagy ha otthon készítitek el, akkor a receptet is küldhetitek, természetesen képekkel.

Pont:7/10