Select Page

Pizza Plus – Dupla Hamburger

Pizza Plus – Dupla Hamburger

Mostanában a hetet jellemzően hamburgerrel indítjuk, hisz ez az egyik legelterjedtebb gyors kaja a világon és gondolom már rájöttetek, hogy mi is nagyon kedveljük, szinte minden variációját igyekszünk letesztelni. A hétfői mutatványt nem lesz egyszerű felülmúlni, de nem is ez itt a lényeg, hanem az, hogy ne csak a prémium minőség kerüljön az oldalra, hanem a kedvezőbb árkategóriából is legyen választék. A mai hambi a Pizza Plus konyhájából került ki és jó szokásomhoz híven leírás alapján méretes darabot választottam.

A vega vonalon megint erősítésre szorulunk, de ez a hambi sem az lesz, amiben a zöldségek játsszák a főszerepet. A kiválasztott a dupla hamburger, ami nem meglepő módon “2 db húspogácsával” kecsegtet. Amit még – mielőtt igazán belemerülök – megjegyeznék, az az, hogy nem a megszokott oldalon keresztül adtam le a megrendelést, hanem az étterem sajátján, ami egy egészen jól mutató és a megszokottnál átláthatóbb, használhatóbb felület.

Esztétika,megjelenés: Első körben mikor választunk, a szemünket kell, hogy meggyőzze az étel, de mikor rendelünk, csak a képzelő erőnkre hagyatkozhatunk. Ha a képre tekintek, akkor bizony azt látom, amit ha azt mondják, hogy dupla hús van egy hambiba, akkor elképzelek. Kis dobozban érkezett meg a burger, és azon belül még szép adag fóliába burkolva, ezzel megelőzve mind a szétcsúszás, mind a kihűlés esélyét. Kicsomagolás után a másfél szeresére nőtt, ami megint csak egy olyan esztétikai élmény, ami miatt nem nagyon tudtam visszafogni magam, de egy két képet még kellett készítenem a köz érdekében.  Ezek alapján láthatjátok, hogy a husin kívül némi csalamádé, egy salátalevél, lilahagyma és paradicsom gazdagítja az összeállítást. A szaftosságért az alap hármas, a ketchup, mustár, majonéz a felelős.  Tetszetős a dupla hamburger, és a méreteivel is elégedett vagyok első körre. Ami nem a legkívánatosabb az a hús, színe alapján nem egy igazi ír marha, de ez legyen a legnagyobb baj.

Pont: 7/10

Ízvilág: Beleharapok, mert már nem bírom tovább, az állkapcsom majdnem kiakad, mert a két húspogácsa szépen hizlalja a bucit. Ha már buci, akkor jelzem, hogy ez bizony édeskés, de a belső részek nincsenek megpirítva, így a szószok és a hús szaftja kicsit megáztatta. A hamburger lelke a hús, amiből esetünkben ugye kettő van. Az íze nem rossz, de valószínűleg nem 100% marhahússal van dolgunk. A sütés téren az én ízlésem szerint még kellett volna a sütőlapon eltöltenie egy-két percet a burger legnemesebb részének, de biztos akad pár ember aki így szereti.  Mindig fontos, hogy a zöldségekből is helyes legyen az arány és természetesen frissek is legyenek ezek. Frissesség téren nem lehet panasz, a salátalevél az egyetlen kifogásolható, de igazából az összkép renden van. A csalamádét nem minden esetben értékelem a hamburgerben, de ebben a kombinációban stimmel az íz a húshoz és az egész egyben egy jó közepes burgert eredményez.

Pont: 6/10

Mennyiség: Egy szép, méretes hamburgerrel azért jól lehet lakni, ha az ügyesen van elkészítve. Ez esetben az ügyesen elkészítés alatt azt értem, hogy a 2 db húspogácsa például ne két fagyasztott 3 milliméter átmérőjű valami legyen, hanem ha nem is első osztályú összetevőkből készült álom húspogácsa, de legalább egy ilyen ízletes, méretes darab, mint ami a képeken látható. A húspogácsán túl, meg kell említeni a méretes bucit, a kellő mennyiségű zöldséget, és az elegendő ketchup, mustár, majonéz adagot. Jól megkombinált méretes dupla hamburgerrel kecsegtet a Pizza Plus, amivel egy átlagos étvágyú egyed könnyedén jóllakik, aki mégsem, az némi extráért kérheti krumplival és kis üdítővel is.

Pont: 7/10

Kiszállítás idő: Bár az időjárás nem áll az étel házhoz szállítás oldalán, még így is azért a jól letakarított utainkon hipp-hopp megérkeznek a futárok a rendelt ételekkel.  Ez a rendelés konkrétan 32 perc alatt ért ki, ami a nehezítő körülményeket is figyelembe véve igencsak szép eredmény. Melegen érkezett, bár ilyen csomagolásba bugyolálva esélye nem volt a hambinak kihűlnie. Valószínűleg nem ma kezdték az ipart, de lényeg a lényeg, gyorsan, melegen érkezett a kaja, és a futár sem ácsingozott a borravalóért.

Pont: 8/10

Ár/érték: Ahogyan már a bevezetőben ejtettem pár szót, az árfekvés alapján választottam a Pizza Plus kínálatából, és nem bántam meg. A hambi nem csak méretes, de árkategóriájában kiemelkedő, mind méretben, mind minőségben. A maga 842 forintos árával verhetetlen ajánlatnak is merem nevezni, ennyi pénzért, nem nagyon találkozunk hasonló méretű burgerrel. Gyorsan érkezik, ízletes, laktató és igazán megéri. A Pizza Plus hamburgere, nem igazán hasonlítható a top burgerezők kínálatához, de a maga kategóriában egy nagyon jó választás, megfontoltabb vásárlóknak kifejezetten ajánlott. A jövőben, azt hiszem az egyéb kínálatukra is rámegyek, remélem az sem lesz csalódás.

Pont: 8/10