Select Page

Pizza Rakéta – Titán pizza

Szerző: | 2017. ápr. 17. | Pizza

Egy pizzéria, ami annyira komolyan gondolja az űrutazást, hogy talán Elon Musk is féltékenyen figyeli munkásságukat két űrrakéta fellövése között. Ennek okán kicsit sem meglepő, hogy étlapjukon az egyes ételek elnevezése különböző égitestektől, vagy akár meteorrajról érkeztek. Alaposan szabadjára kell engednünk a fantáziánkat, hogy el tudjuk képzelni, hogy egy Plútó vagy éppen Mars pizza milyen hozzávalókat is kaphatna.

Szerencsére étlapjuk minden ilyen terhet levesz rólunk, mivel minden fogás alatt részletes leírás, sőt egy gusztusos ételfotó is helyet kapott. Pizzáik kétfajta méretben rendelhetőek, ami a két klasszikus átmérőt jelenti, azaz a 32-est és a 45-öst. A Titán amellett, hogy igen tökös neve van, a naprendszer második legnagyobb holdja, illetve a “legélhetőbb” bolygó a közelünkben. Pizzára fordítva pedig egy ilyen összeállítást kell elképzelnünk.

Titán pizza – paradicsomalap, bacon, csípős pepperóni paprika, lila hagyma, paprikás szalámi, tarja, füstölt sajt, mozzarella sajt

Szép kis lista, kicsit sem aprózták el a dolgot. Egészen korrekt egyensúlyt találunk hús és zöldség között, talán pont ez segíti elő, hogy ne boruljon fel a bolygó. Különösebben egy ilyet extrákkal megtoldani nem érdemes, pont így jó, ahogy megálmodták.

Titán

A doboz már egy kósza mosolyt varázsol arcunkra, mivel rajta egy nagyon apró, de mégis sokat érő figyelmesség, azaz “jó étvágyat” felirat. Másik figyelmesség, hogy aki még telefonon óhajt rendelni, az 80-as számukon mindenfajta költség nélkül megteheti. Felbontás után viszont meglátjuk magát a pizzát, a lényeget. Egyetlen feltűnő eltérés az étlapfotó és a valóság között mindössze az, hogy a paprika nem karikázva van, hanem egyben. Ennek előnye, hogy menet közben ki-be kapcsolhatjuk a csípősséget.

perem vastagság

A lelke az egésznek a tészta, ami bizony igencsak közel jár az olaszos minőséghez. Remekül ropog, igaz egy picit vastagabb, de szerencsére kicsit sem kelti vaskos kenyér hatását. Légies és könnyed, így nem fogja leszívni energiánkat az ebéd utáni emésztés. A feltétek közül a szalámi és a tarja a karakteresebb, a bacon picit másodhegedűs a hússorrendben. Minimális zsiradék sült csak ki belőlük, aminek előnye, hogy nem úszik zsírtócsa a pizza felületén, annak ellenére, hogy van rajta bőven hús.

paprika

A paprika közepesen erős, nem fogunk sugármeghajtással megindulni az űr irányába erejétől, de azért érezhetően beindítja a kazánt gyomrunkban. A hagyma teljesen randibarát, nyugodt szívvel fogyaszthatjuk. A sajtok közül a füstölt ízvilág sokkal erőteljesebb, így ez uralja ezen részét végig a pizzának. Összességében adagra a 32-es pizza tökéletesen elegendő, a feltétek mennyisége meglepően gazdag, ez simán másfél pizzára elegendő máshol. Árban kicsit talán emiatt is mélyebbre kell nyúlni a bizonyos zsebben, mivel 2390 forintot kell adni érte cserébe. Ízre finom és talán ez a legfontosabb benne. Erős a gyanúm, hogy nem utoljára volt dolgom az étteremmel, lesz ebből második kör, ahol netán tésztáikat fogom lecsekkolni.

Pizza RakétaFacebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték