Select Page

Pizza Yoo – Bakonyi gombás csirke, nokedli

Pizza Yoo – Bakonyi gombás csirke, nokedli

Ahogyan azt a múlt héten olvashattátok, új célt tűztem ki magam elé. Felkutatom a városban fellelhető legtutibb szerintem magyaros, házhoz szállítható ételeket. Igazából a múlt heti csalódás tette egyértelművé számomra, hogy ideje ilyen fogásokat is tesztelni, mert az általában könnyen elkészíthető ételeket, a hanyagság és a nem megfelelő alapanyagok felhasználása miatt sokszor katasztrofális minőségben prezentálják az éttermek. A fogás nagyon hasonló a korábbi paprikás csirkéhez, de mégsem ugyanaz.

A csirke marad, a paprika is, hisz mitől mástól is lenne igazán magyaros egy étel, viszont a kiadás az bakonyi, így gomba is keveredett az egyvelegbe. A múltkori köret problémán okulva, semmi extra, csak nokedli, de direkt, nem csak azért, mert azt hozták. Aki pedig a Bakonyi gombás csirkét készíti, a Pizza Yoo, akiktől Gasztrobetyár lőtt még egy pizzát, jócskán a tranzakciós illeték bevezetése előtt. A pizzát jóra értékelte és azóta egy olvasónk rosszt tapasztalata is alá került kommentben, úgyhogy úgy döntöttem, hogy itt az ideje ebben az új megpróbáltatásba is szerepeltetni őket.

Esztétika,megjelenés: Egy lapos dobozban, gondosan fóliákba tekergetve kapom meg az ételt. Sajnos az irodában nem tartok mérleget, de lassan a teljes körű tájékoztatás érdekében muszáj leszek ott is tartani egyet. A fólia lehámozása után már pattan is a doboz, és csapódik kifelé az igazán remekül mutató gombás csirke illata. Nézzük csak mit is látunk. Alul nokedli, nem a ragadós, hanem a pergős kiadás, ha lehet ezt pergősnek nevezni, a lényeg, hogy nincsenek összeállva darabkák. A közelebbi képeken jól láthatjátok, hogy csirkemell kockák, és hasonló méretre vágott gombafej darabkák alkotják a lényeget, sok sok paprikás tejfölös szósszal összekutyulva. A kinézet hibátlan, csak tányéron tudna jobban mutatni, de ez esetben még a műanyag doboz sem nagyon ront az esztétikai élményen.

Pont:9/10

Ízvilág: Igazából, mikor kitaláltam, hogy a magyaros kajákat fogom erőltetni, részben azért is történt, mert mostanában nem igazán panaszkodtam, és ezeket a fogásokat sok helyen nem igazán veszik komolyan. Ez szomorú, mert pont ezektől várnánk, szüleink és nagyszüleink asztalainál megszokotthoz hasonló ízeket, de ezeket általában nem kapjuk meg. A hangsúly, most az általában szón van. Itt bizony lehet, hogy valakinek a nagymamája állt a konyhában, mikor készült, vagy ha nem is egy nagyi, akkor valaki aki nagyon figyelt a Bakonyi csirke paprikás órán. A paprikás csirke íze hibátlan, a tejföl és a fűszerek aránya példaértékű. A csirkedarabkák között nem találunk se bőrt, se semmiféle oda nem illő dolgot, és a gomba falatkák is kellően puhák és szaftosak. A nokedli nem csak kinézetre, de ízre is ott van a toppon, nem sótlan nem sós, tökéletes.

Pont:10/10

Mennyiség: Hát itt talán egy minimálisat fogok panaszkodni, de csak azért, hogy ha legközelebb rendelek, hátha egy fél kanállal legalább többet kapok. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy elég éhes voltam, mikor megkaparintottam az ételt, és a reggelim sem volt teljes, de talán ha nem ez lett volna a helyzet, akkor is úgy éreztem volna, hogy egy kicsivel lehetett volna több. Sosem tudom eldönteni, hogy valóban az adag nem túl nagy, vagy csak azért tűnik kevésnek, mert nagyon jó, de az tuti, hogy még egy fél dobozzal simán megettem volna. Végeredményben jól laktam, de nem lett volna baj, ha valamivel nagyobb adag érkezik.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Ez a rész most inkább a kiszállítással kapcsolatos összes tapasztalatomat fogja tartalmazni. Az első, aminek már sajnos találkozta az ellenkezőjével, az a rugalmas rendelés kezelés. Mivel a netes rendelésnél nem látszik, hogy alapból jár hozzá nokedli, így kértem hozzá külön a köretek közül egyet. A kiszállítás előtt felhívtak telefonon, hogy kérem a plusz nokedlit, mert, hogy jár hozzá alapból. Egyrészt meglepődtem, másrészt megköszöntem a tájékoztatást és lemondtam a plusz köretet. Az ételt időre kértem, a kis közjáték miatt késtek kicsit, de a plusz mínusz öt perchez képest, csak úgy 8 percet kellett még várnom. Ez így összességében pozitív benyomást keltett bennem, még a kis késé ellenére is.

Pont:8/10

Ár/érték: Az étel 1190 forintba került, és ahogy az imént már jeleztem, megspórolták nekem a feleslegesen rendelt köret árát. A minőség első osztályú, a mennyiség majdnem elég kategória, a rendelés körülményei pedig szinte példátlanok. Ha valahol ilyen jól főznek, és veszik a fáradtságot arra is, hogy odafigyeljenek a rendelésekre, akkor azt mondom, hogy szinte kötelező rendelni Tőlük. Sajnálom az olvasónk rossz tapasztalatait a kiszállítási idővel kapcsolatban, de sajnos ilyenek előfordulnak, ilyen ez az ételszállítás business. Remélem, ha valamikor egy fél év múlva eszembe jut, hogy milyen jó is volt ez a kaja, és újra rendelem, akkor hasonlóan jó tapasztalataim lesznek. Ami biztos, hogy ez alapján a magyaros étel kategóriában, nálam most ők az elsők.

Pont:9/10