Select Page

Pizza Yoo – Rántott sajt, kukoricás rizs

Szerző: | 2017. feb. 22. | Egyéb

Vannak helyek, amik már szinte első netes ételrendelésem óta a szemem előtt vannak, de valamiért ritkán rendelek tőlük. Pont ilyen hely a Pizza Yoo is, akiktől legutóbb egy hamburger menüt rendeltem, amivel nem igazán sikerült meggyőzniük. Mivel mindenkinek egynél több esélyt szoktunk adni, így úgy döntöttem jöjjön valami egyszerű,de népszerű étel a kínálatukból.

Az aktuális hangulatom és az étlap a rántott sajthoz érve került összhangba. A sajt nem fix, hanem választható körettel van az étlapon és a többféle rizsvariáción és a hasábburgonyán túl még akár krokettet is választhatunk. Én maradtam a kukoricás rizsnél és már kattintottam is a rendelés gombra.

megszokott látvány

Az étel a megszokott fehér dobozban, gondosan bebugyolálva került a kezeim közé. A fóliaréteg lehámozásakor már éreztem, nem kapott esélyt az étel az kihülésre. A doboz kinyitása után elém is tárult a két sötétbarnára sült panírba rejtett sajt és egy tisztességes adag rizs. A rizs ránézésre nem  jázmin, de a kukoricával szerencsére nem spóroltak. A két átlagos méretű sajt, az elfogyasztásuk előtt át kell, hogy essen a sajtpróbámon. A próba végtelenül egyszerű, az a sajt, ami félbevágva kifolyik a bundából, az várhatóan finom lesz.

sajtpróba után

A tüzetes átvizsgálás és a teszt után neki is estem a falatoknak. A rizs nem jázminrizs, de a ropogós és enyhén édes kukoricával szinte tökéletes köret. A sajt trappista, az állaga után az íze is meggyőző és arról is tanúskodik, hogy működik a sajttesztem. A jó sajt és a finom kukoricás rizs mit sem ér megfelelő minőségű tartármártás nélkül. Szerencsénkre itt ez is adott. Színre állagra első ránézésre is rendben volt, de az ízlelés után az is nyilvánvalóvá vált, hogy a mustár és a bors is megfelelő mennyiségben került bele.

jó kis tartár

Szóval a Pizza Yoo rántott sajtja nálam betalált. Kicsit árnyalta a képet, hogy 1 órát és még 2 percet kellette várnom rá, de szerencsére időben rendeltem, így esélye sem volt ez éhhalálnak. Az ár még elronthatná az egészet, de mivel csupán 1180 forintról van szó, így még igen kedvező ajánlatnak is nevezhető. Így ha egy jó rántott sajtra vágytok, akkor a Pizza Yoo remek alternatívának tűnik.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték