Select Page

Pizza33 – Columbo pizza 32 cm

Pizza33 – Columbo pizza 32 cm

Árvíz off, hétvége ON, szóval kötelező jelleggel jön a pizzapéntek legújabb versenyzője. Pár héttel ezelőtt egy ismeretlen forrás megdobott egy linkkel aminek a végén egy kérdőív várt, ami azzal kecsegtetett, hogy ha kitöltöm akkor kapok kedvezményt egy rendelésből, melyet a hamarosan megnyíló Pizza33-nál lehet érvényesíteni. Ha megtorpedóztuk ismerőseinket is az ajánló linkkel akkor egészen 40%-ig fel lehetett tornászni a kedvezményt.

Eljött hát az idő, az étterem nyitva, lehet robbantani már a rendeléseket. Normál-extra-prémium, három szekcióból választhatunk, magyarázatra talán nem szorul mi, mit jelent. Kedvezményen lovagoljuk a mai hullámot, tehát mi más, mint a prémium jöhet szóba. Columbo aki így fest: paradicsomos alap, pikáns olasz szalámi, pancetta szalonna, gorgonzola sajt, vargánya gomba, kukorica és mozzarella.

Szakítva a hagyományokkal, retro-mód bekapcs és telefonon át adom le a rendelést, azaz adnám, de elsőre nem vették fel. Viszont a nagy piros pont azért jár, mert visszahívtak egy fél pillanattal később, meglepett! Lekódoltam az adatokat és türelmetlenül várni kezdtem a pizzám. A telefon ismét csörrent, ójaj sosem jelent ez jót, félve remegő hangon beleszóltam, de csak annyit kérdezett az úriember, hogy milyen ajándék filmet küldhet, akció, vígjáték, stb…stb. (2000 Ft feletti rendelés szükséges)

Esztétikai megjelenés: A doboz nem megszokott, a fedelét külön le lehet venni akár egy hagyományos cipős dobozét. A pizza szabályos, minden feltét mintha sorminta alapján került volna rá, minden precízen elosztva. Az első ami picit fura, hogy a tészta nem rendelkezik elhatárolható széllel, nincsen felhajtás, semmi. A hagyományos távtartót mellőzi az étterem, helyette gyerekeknek szánt, készségfejlesztő kütyüvel tartják távol a doboz fedelét az ételtől, piros pont 2! A tészta hagyomány, normál, nem olasz vékony, de nem is chichagoi kalácstészta. Teljesen rendben van, látszik, hogy odafigyeltek rá, nincsen összehányva.

Pont: 8/10

Ízvilág: Prémium szinthez, magas elvárások párosulnak, de ezt remekül hozza a Pizza33 csapata. A legjobb pontja egyértelműen a hús, azaz húsok mert szalámi és szalonna. A pikáns szalámi egészen pikáns, azok akik nagyon érzékenyek a csípősre inkább kerüljék el, mert siránkozás lesz a vége. A szalonna ott van a toppon, mesés íze van, bárcsak ilyen lenne mindenhol. A kukorica a zöldségfront befutója, ezzel sincsen az ég adta világon semmi probléma. A tészta helyenként ropogós, máshol inkább a puha jelző illik rá, alján egy kicsit sok liszt maradt, talán ez a legnagyobb hibája. Gomba fronton, egy fél plusz jár, fokkal jobb, mint az átlag, de nagyon nagy extázist nem kaptam tőle. A sajtoktól egy picit erőteljesebb benyomásra számítottam, nem igazán tudtam őket megkülönböztetni, egybeolvadtak.

Pont: 9/10

Mennyiség: Előkerül a centi és könyörtelenül méregetni kezdtem a pizzát, a 32 cm helyett, csupán 30.5-re vizsgázott, és tényleg a legszélesebb pontját megkerestem, nem görénykedtem semmit. Sok ponton jellemzi a 33-as szám a céget, telefonszám, név stb, meglep, hogy nem vállalnak be 33 cm-s pizzát, kicsit szakítva a sablonos méretekkel. A feltétek bőségesek, tényleg mindenből jutott rá bőségesen, ezen a téren semmi gond. A tészta vastagsága már említett normális, embernek való, nagyon nem fogja megrakni a gyomrunkat szénhidráttal. Az egészet benyomva egy lájtos három órára saccolom, annyira tuti, hogy elég lesz. Az elveszett másfél centit, pedig remélhetőleg majd orvosolják kis rutinszerzés után.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Nincs e-mail amire ezerszer hivatkoztam már, de telefonban egy kb. 30-40 percet mondtak, ami tökéletesen megfelelt a valóságnak mivel 35 percbe telt mire megérkezett a futár. Reménykedünk, hogy ez a teljesítmény megmarad náluk és nem fog drasztikusan romlani a vásárlókör bővülése miatt. Lustaság miatt most nem nézem meg, hogy hány kilométert kellett megtennie a futinak.

Pont: 8/10

Ár/érték: A prémium Columbo 1733 forint, ami eléggé karcos, de kedvezménnyel sokkal barátibb. Mivel 5 ember kitöltötte utánam a kérdőívet így járt a 40%, amiből végül 25% lett, talán adminisztrációs hiba, de elveszett a köztes 15%. 1300 lett tehát a vége, ha ennyit kellene pengetni érte, akkor a durván ajánlott jelzőt is megkapná. Tisztában vagyok vele, hogy ezek a feltétek nem a Tesco alsó polcáról kerülnek ki ezért ennyi, az annyi. A normál kategória 1233 forinttal csalogat, mindenki döntse el maga. Az ajándék film a Pofa Be! lett, nem is rossz.. Elején van még az étterem, de egész embereset villantott, reméljük találkozunk még velük akár egy tortillás teszt során!

Pont: 8/10