Select Page

Pizza33 – Mexikói Calzone

Pizza33 – Mexikói Calzone

Egy bő három hónappal ezelőtt debütált a Pizza33 az oldalon és nagyjából ezzel egy időben a nagyközönség előtt is. Akkor egy prémium pizzával próbáltam szerencsét, ami egészen jól vizsgázott, annak ellenére, hogy éppen csak megszáradt a festék a konyha falán. Negyed évvel később úgy éreztem, ideje megejteni a második fordulót is, igaz ehhez rohadtul hozzásegített, hogy az akkor felhasznált kupon ismét egy alkalommal ellőhető, így ismét -40%-al indul a rendelés.

Időközben a honlapjuk is beindult, már ezen keresztül is lehet rendelni, illetve már Netpincéren is megjelentek ahogy láttam. Az étlap ha emlékeim nem csalnak nagyot nem változott, a fő profil továbbra is a pizza, mely mellé csatlakozik tortilla és saláta is. Pizzakreátoruk segítségével mindenki összeállíthatja saját ízlése szerint pizzáit, ez meglepően jól használható, illetve egy három éves kan orangután is gond nélkül tudja használni. A pizzával szoros rokonságban álló calzone (hajtott) szekcióból kerestem mai áldozatom, igaz péntek ugyan nincs, de ennyi elhúzás belefér. A mexikói irányzat a befutó a három közül, ez csípős paradicsomos alapot, hagymát, sajtot, kukoricát, vörös babot, mozzarellát és főtt csülköt tartalmaz.

Esztétikai megjelenés: Tégla alakú dobozban érkezik, kicsit olyan akár egy bortartó, és szemben a pizzás dobozaikkal ez nem egyedi logózott, ez szerintem sablon gyári. A csámpás Guseppe emblémával ellátott dobozt felnyitva meglátjuk magát az ételt is végre, melyről hirtelen a quesadilla ugrott be. Tudom, hogy az tortilla meg minden, de elsőre nagyon hasonlít rá. Egy hajtott pizza melynek szélei jól kiemelkednek, az egészen pedig sajt trónol, ami barnásra sült a sütőben. Oldalról nézve sokkal vastagabb, mint egy pizza, jó kis pufirzsa ami remélhetőleg alaposan megvan töltve alapanyaggal. Szabályosan négy cikkre vágta alapból a konyha, amiért én egy jókora piros pontot adok, apró mozzanat, de sokszor életmentő a vendég számára. Nem egy látványos étel, mondhatni egyszerű, mint egy pohár víz, de nekem tetszik így is.

Pont: 8/10

Ízvilág: Az első falat után máris pizza közelibb élményben van részünk, itt már nem hajaz annyira a quesadillára. Egy cikkelyt lebontva, jobban látszik már, hogy mit tartalmaz a belső. A belsejében is van sajt, mely hosszan nyúlósan szakad el a szomszédtól. Ízre én a hiányolom a csípősséget, egy iciri-picirit sem éreztem, így kicsit csorbul a mexikói jelző. A karcosság hiányától eltekintve, viszont teljesen rendben van az étel. Jól harmonizáló ízek, mindegyik érezhetően friss és ott van a szeren. A csülök kockák rendesen bearanyozzák az ebédet, ezek nagyon ízletesek. A tészta kicsit talán puhább, mint egy pizzánál, de ez sokban változhat a sütéstől. A tetején lévő ropogós sajt még dob egyet az egészen, korrekt fogás!

Pont: 8/10

Mennyiség: Pofám nem volt hozzá, hogy szétnyissam és lemérjem, hogy mekkora tésztából hajtották, ahhoz meg, hogy a sugarát lemérjem és kiszámoljam belőle, meg hülye voltam. A töltelék mennyiségét nem érheti panasz, viszont a négy szeletet viszonylag hamar sikerült ledarálnom, kicsit hiányoltam a másik felét a történetnek. Ha agyatlanul hasonlítani akarnám, akkor körülbelül egy átlagos 26 centis pizzával egyenértékű. A csülökkel nem spóroltak, amit nagyon jól tettek, mert meghatározó ízvilágot biztosít az egésznek. A csípősség teljes hiányát nem szabad feledni, sajnos így nem hívható igazán mexikóinak. Adagra egy erős három órára elegendő, szóval nagyétkűek kicsit gondoljanak mellé valamilyen desszertet az étlapról.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Saját felületükön rendeltem, ami után szintúgy megjött a visszaigazoló e-mail mintha csak a Netpincérnél tettem volna, annyi hibával, hogy ebben nem tüntették fel a várható kiszállítási időt. Juj most mi lesz? Remélem nem rágom csonkig az ujjaim az izgalomtól… A rendelés leadásától számítva 54 percet kellett várnom a futárra, ami még elmegy kategóriába sorolja az eredményt, kicsit javít a helyzeten, hogy a futár illedelmesen és kedves azzal nyitott, hogy:  “bocsi a kis csúszásért!”. 3 kerek kilométer volt az etap, ami rotyogóval talán 6-7 perc, főleg ha rutinos.

Pont: 6/10

Ár/érték: Az alapárat kicsit karcosnak érzem, szerintem az 1533 picit átlendíti a drága kategóriába az egészet, persze amint megnézzük a -40%-al az egészet sokkal fényesebben muzsikál az egész, úgy már csak 920 forint. A csípősségre nagyon rákattantam lehet, de én erősen hiányoltam belőle. Adagra kicsit lehetne combosabb, főleg ha eredeti árat vesszük figyelembe, de így akciózva lehet nem túl fair, hogy ebbe kötök bele. Olyan nagy különbség nincs egy rendes pizzával szembe, egyszer megéri kipróbálni, de rászokni nem fogok a calzone dolgokra. Egész jól zenélt ismét a Pizza33, meglátjuk idén lesz-e még post róluk.

Pont: 8/10