Select Page

Pizza33 – Mexikói & Csirkés tortilla

Pizza33 – Mexikói & Csirkés tortilla

Még tavaly nyáron egy hajtott pizzával kacérkodtam a Pizza33-tól utoljára. Mivel ahogy már több ízben sírta a szám a választék beszűkölése miatt, próbálom a régebben tesztelt alanyokat felásni. Az akció szó minden ember fantáziáját megmozgatja és kétszer akkora figyelemmel olvassa át az ajánlatot. Velem sem történt máshogy, mikor megláttam dupla tortilla akciójukat. A képlet pofonegyszerű, két darabot kapunk éppen kétezer forint alatt. Három különböző összeállításból válogathatunk, melyekből az egyik nem tartalmaz húst, így számomra mintha nem is szerepelne.

A másik kettő a mexikói és a csirkés, gondolom nem szorulnak különösebb magyarázatra, hogy ugyan mégis mi lehet bennük, de úgy szép ha itt is leírom, mint a többi egyéb másik postban. Előbbi leírása így fest: tortilla öntet, vörösbab, főtt-füstölt csülök, trap(p)ista sajt, tortilla öntet és jalapeno paprika. A csülöktől nekem kicsit megmagyarosítja, de izgatottan várom milyen lesz tőle. A csirkés pedig ilyen: jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, pirított csirkecsíkok, trap(p)ista sajt, tortilla öntet. Az étlapból még kideríthető, hogy bizony 30 centi átmérőjű tortillákba tekerik, ami azért nem kicsi.

Esztétikai megjelenés: Nos átvételkor a futár már bőszen elnézést kért, mivel elfogytak a dobozaik ezért lett ez a kissé spártai csomagolás jelen esetben. A tortilla kapott egy alul fogható alufóliás tekerést akár egy utcai gyrososnál, utána az egészet betekerték még két réteg alufóliával, majd a biztonság kedvéért húztak még rá egy réteg sima fóliát is. Végezetül berakták egy sima nejlonzacskóba és megcsomózták. Sajnos ehhez nem adtak késégfejlesztő játékot, de nem is bánom mivel nem kis tudást igényel a kicsomagolása ilyen esetben. A szisztéma mindkettőnél nagyjából ugyanaz, a nyitott részre kerül egy jó adag sajt ami ráolvad és eltakarja a feltétek többségét. A csirkésnél szerencsére a hús egy része kilátszik és egy apró csík hagyma. A mexikóinál leginkább csak egy szem kukorica, ezért a biztonság kedvéért mindkettőt alaposan szétnyitottam. Mindkettő alaposan meg van pakolva és minden egyes feltét fellelhető. Sajnos az egyedi szállítási mód miatt kicsit szétestek, nem tartanak szorosan.

Pont: 8/10

Ízvilág: A csirkésben valami nagyon durván erős lilhagyma lapult, az első falattól az utca végén is kidöglöttek a vérszívók, tipikus randigyilkos, de az a legjobb ha nem is engedünk élőlényt közelünkbe úgy 20-30 óráig. A sajt kellemes, nyúlós és ízre is egészen korrekt. A tortilla öntet egy hangyányival lehetne sűrűbb, így hajlamos fogyasztás közben könyökünkig elcsurdogálni ha nem vigyázunk. A csirkehús enyhén fűszeres, leginkább a gyrost juttatja eszembe íze. A zöldségek ropogósak és frissek, legjobban az uborka vizsgázott nálam. Egyetlen egy saláta levélnél éreztem egy enyhe kesernyés ízt, de a többi rendben. A mexikói teljesen más ízvilág, sokkal karakteresebb. A tortilla itt kicsit átázott és az első falatoknál pépesnek érződik, de ezen változtatni talán nem is lenne oly egyszerű. A bab pont jó, nem lett kemény, de nem is mállik szét magától szánkban. A kukorica szerencsére nem édes. A csülök telitalálat, sokkal jobb, mint például egy agyonfőtt marhahús. A csípősséggel egyetlen egy probléma van mégpedig, hogy nem egyenletes, valahol semmi majd a következő falatnál lesből alattomosan támad és erősen! A szívemhez nekem a mexikói közelebb áll, de a csirkéssel sincsen baj.

Pont: 8/10

Mennyiség: Csak abban az esetben vállaljuk be egyedül a két példányt, ha a közelben van alkalmas fekvőhely arra, hogy alaposan kinyögjük magunkat és nem éppen a “18+”-tól. A tortilla lapok ha kihajtogatjuk őket akkorák lesznek akár egy kisebb lepedő, tényleg nem viccelték el a méretét. Feltétből mindkettőben bőség van, a mexikói önmagagában sokkal nehezebb fogás, így itt hatványozottan érződik a “mindjárt szétrobbanok” életérzés. Abban az esetben ha egyiket szeretnénk megosztani valakivel, tehát fejenként egyet lenyomunk akkor valahogy úgy érzem, hogy az átlagos körúti gyrosos éttermek pitában adott verziójánál úgy 30%-al laktatóbb, a mexikói talán kicsivel több is. Mindkét esetben bele mernél némi sajtot a belsejébe, de őszintén szólva nem tudom ezt mennyire engedi a tortilla recept, utánakeresni most éppen pont lusta voltam.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: Nos eddig nem tapasztalt módon, itt egyből két visszaigazoló e-mailt is kaptam. Egyiket a Netpincér nyújtotta, míg a másikat maga az étterem rendszere, ez ám biztonság! Előbbi nyújt viszont egyedül várható kiszállítási időt, ami éppen 40 percet jelent. A táv 2.5 kilométer, de ennek 90%-a a körúton történik ahol rotyogóval azért általában jól lehet haladni, a térkép szerint a rendelés pillanatában az út 3 és fél perc alatt megtehető. A végeredmény 48 perc szóval egy kicsit lecsúsztak a várható landolásról. A futár jó arc és kedves, a dobozért sűrűn elnézést kért és tekintetében látszódott is, hogy leásott az igazi érzelmi vetületekig. A végén még jó hétvégét is kívánt szóval teljes a boldogság.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nos az akció keretein belül a két tortilla 1960 forintot kóstál amire csak annyit tudok mondani, hogy tényleg megéri. Alapesetben ha külön-külön választanánk őket akkor darabjáért kéne fizetni 1433 foritnot., ott már elgondolkoznék, hogy lehet egy pizza jobb vétel. Viszont amíg az akció él addig agyalásnak helye nincs, ez jó duó. Ezen a dobozos malőrön bizonyára már agyal az étterem, miként lehetne megoldani talán nem is olyan nagy feladat. Eddig nem igazán lehetett panaszom a Pizza33-ra, több ízben is helytálltak. A következő randevú idejét még megtippelni se merem, talán ha lesz valamilyen új akció vagy esetleg új étel a repertoárban. Két fővel dolgozó falkák nyugodtan próbálják be, nem nagyon marad éhes száj a tortillák után, hacsak persze nem medvékről van szó.

Pont: 9/10