Select Page

Pizza33 Pizzéria – Sajtos-baconös hamburger

Szerző: | 2016. Már. 21. | Burger

Fogalmam sincsen milyen hóbort uralkodott a hétvégén, de akármerre mentem minden hely, ahol épkézláb burgert láttam az étlapon csurig volt vendéggel, esélyem se volt egy sötét sarokban sem leülni. Sokadik kudarc után kavicsot rugdalva hazaindultam és kerestem valakit, aki házhoz is szállít.

Pizza33-tól burgert rendelni kisebb képzavart okoz azért, de régebben eléggé sokat pörgettem őket, így gondoltam nézzük meg, hogy mit nyújtanak ilyen fronton. Étlapjukon bő tíz különböző összeállítás található, melyek érdekessége, hogy azok melyek marhahús alapra épülnek, bizony 20 dkg-s pogácsát rejtenek, ami mértre aligha mondható átlagosnak jelenleg.

Sajtos-baconös hamburger – 20 dkg darált húspogácsa, sajt, bacon, jégsaláta, paradicsom, uborka, lila hagyma, házi hamburgerszósz, hasábburgonya

Különösebb izgalmat nem váltott ki a leírás, egy teljesen átlagos burger receptje. Rendelésnél még lehet sakkozni, hogy kérünk-e bele ketchup, majonéz vagy mustár hármasából valamit, de én maradtam szimplán az általuk alapból kínált hamburgerszósznál.

A futár könnyed 71 perccel a rendelés után jelent meg az ajtóban, kezében egy méretes pakkal. A csomagolást nagyon nem gondolták túl, szokásos kétszínű zacskóban egy burger, ami kapott alu- és simafólia tekerést is, atom biztos. A köret egy dobozt nyert meg otthonául, amit szintén fóliával befojtottak, ami sok jót nem sejtet sajnos.

Kibontva a burger is meglep, már a súlya, ami 702 gramm csomagolás nélkül is figyelemre méltó, de ekkora batár nagy bucival nem mostanában találkoztam, azt is el kell ismernem. Hatalmas édesbuci, olyan kéreggel, amit ha sokáig kopogtattam volna, akkor garantáltan a megyek összes fakopáncsa megrohamozta volna a bejárati ajtót, kong és száraz. Oldalán lévő résen keresztül sokat nem tudunk meg, annyit látunk csupán, hogy salátával vastagon megküldték. Fedelet le, majd megtudjuk, hogy a hagymát is megtolták, de a húsnap nyoma sincsen egyelőre. Mélyen le kell ásni, hogy megtaláljuk a sok zöldség alatt elbújva.

A köret puha és megázott, valójában nem kell nagyon meglepődni, mert a doboz alján láthatóan áll a tócsa, ami a visszacsapódott párából alakult ki. Semmi sósság vagy hasonló, egyetlen orvosság akad rá, a magyar csodarecept, azaz nyomjunk annyi ketchupot mellé, amíg el nem tűnik az egész és ehető lesz. Ezen a traumán túljutva jött a burger, ami nagyot nem tudott fordítani sajnos. A buci már kitárgyalva, kellően édes és egyben száraz, előszeretettel pergett lefele kérge, ahogy megfogtam. Az első pár harapásnál hússal még nem találkoztam, csak mikor beértem a sűrűbe.

Ott aztán egyszerre találtam magam szembe a baconnel és a hússal, melyek közül egyik sem egy csúcsminőség. A bacon, talán csak másodperceket töltött rostlapon, szinte még nyers volt. A hús szaftosságát elhagyta, teljesen átsült és már megindult a kiszáradás felé. A zöldség cunaminak köszönhetően azért a száraz hatás csillapodik, ezekből egy fél liter folyadék kijön, az más kérdés, hogy valóban jó-e ez nekünk. A kígyóuborkát betudjuk a retro utáni sóvárgás jegyének. A sajt kész szinten található. Van egy réteg a húspogácsa felett, ami megolvadt és homogén masszává alakult, és van egy egészen a tetején, éppen a fedél alatt, ami még reszelt állagban volt, ezt nem érte el már a hő. Közös bennük viszont, hogy ízük szinte semmi, cserébe kellemesen nyikorog fogaink között.

Árban 1633 forintot kell ezért a burgerért és a köretért kiadnunk. Véleményem szerint ez főként azoknak okozhat izgalmakat, akiknek elsődleges szempont a burger kiválasztásánál, hogy mennyire bazi nagy az egész. Neki, ez jó lesz, mert laktató, viszont ízélményekről nem kell elmélkedni, mert sok ingert nem vált ki az emberből. A köretnél nagyot lehetne menteni még egy apró haditervvel, miszerint nem kéne fóliával zárni a forró krumplit, hadd levegőzzön az kicsit, jobban jár mindenki. másik érdekesség, hogy rendelés után 3 órával már a komplett hamburger szekció eltűnt a netes étlapról, lehet én voltam az utolsó szerencsés, aki ebből a modellből rendelhetett? Ó, hurrá!

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték