Select Page

Pizza33 – Pofa be pizza

Pizza33 – Pofa be pizza

Régebben már rendeltem a Pizza33-től, de egy jó ideje már nem, szóval megérett az újra teszt lehetősége. Nem nagy meglepetés talán, hogy étlapjuk döntő hányadát a különböző méretű és besorolású pizzák alkotják. A 3x3 elvet követi, mindegyikből három fajta méret kérhető és háromfajta felszereltséggel, melyek a normál, extra és prémium elnevezést viselik.

Maradt az aranyközépút, egy extrán szerelt pizza 33-as átmérővel felvértezve. Külön öröm, hogy ételképes az étlapjuk, bár Netpincéren találni egy-két vakfoltot, az általam kiszemeltnél például semmi kép nincsen. Adni kell az adrenalinnak, szóval böktem is rá, ez ám az extrém sport!

Pofa be – paradicsomos alap, mozzarella sajt, tarja, bacon, lila hagyma, füstölt sajt

Eljátszom a gondolattal, hogy miért kapta ezt a nevet, de sok értelmes választ nem tudtam rá összehozni. Netán előre tisztázza a vitás kérdéseket? Ezt rendelted szóval a neved innentől pofa be? Nem tudom, elengedtem és inkább vártam lelkesen a kaputelefon csörgést.

Esztétikai megjelenés: Kicsit elkenődtem, amikor ismét megláttam George Clooney barátunk arcát, ahogy teli vigyorral képes sokadjára is ugyanazt a pizzát sütni. Régen emlékeim szerint még saját logós dobozzal dolgoztak. Sőt, még ajándék készségfejlesztő játék is járt talán mellé. Sármos ex-színészünknek így most olyan eszeveszettül nem tudok örülni, de duzzogva feldolgozom a traumát. A pizza maga kifejezetten pofás, ízig-vérig hozza a pirosas színvilágot. A feltétek nem terülnek faltól-falig a pizzán, széleitől van egy nem túl szabályos bő centis zóna, ahol kevesebb a hús és a sajt. A tészta normál vastagságú, szerencsére sehol egy orbitális kelés, ami alapján lehet akár kalács is. Nem a legszebb pizza, de azért egy erős átlagot hoz, a sok feltét kompenzáló erővel bír, akárhogy is nézzük.

Pont: 7/10

Ízvilág: A szívcsakrája kifejezetten rendben van a pizzának, a tészta kellemesen ropogós és kicsit sem száraz, míg a paradicsomos alap kellemes fűszeres és ízes. A feltétek közül a füstölt sajt és a tarja dominál a leginkább, ami szolidan kísér a hagyma, de semmi tolakodás, semmi brutalitás. A bacontól megszokott kissé sós vonalat picit hiányolom, de tény, hogy nem feltétlen hiányzik a pizzánál egy sós élmény. A mozzarella szerencsétlen elveszik, mivel vadul belekeveredett füstölt testvérébe, akinek íze sokkal karakteresebb. A jobban elterített megoldás talán azért is szerencsésebb lenne, mert akkor több teret kapna egy-egy különböző feltét a pizzán és nem lenne ilyen zsúfolt.

Pont: 8/10


Mennyiség: A NASA által hitelesített pizzamérő berendezés jelenleg kölcsönben van a szomszédnál, szóval maradt a legalább olyan precíz szemmérték. Tegyük fel, hogy George munkajelenetét megörökítő dobozból nem gyártanak mindenki számára egyedi méretben, szóval sokszor ebben kapjuk a sima 32-es pizzákat is. Ez viszont nem terjeszkedik faltól-falig, így szerintem kicsit a 33-as átmérő alatt vagyunk, de legközelebb visszaszerzem a kütyüm és mikronra pontosan le fogom mérni. Feltétek mennyiségével semmi baj nincsen, bőségesen kapunk mindenből, csak ismételni tudom magam, így annyi a bajom, hogy túl koncentráltan van minden, az origójához közel. Egy embernek egy étkezésre gond nélkül elég, nem nagyon kívánom ikertestvérét azonnal elfogyasztás után.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Kicsit csalódott vagyok, hogy nem dobták be a 33 perces kiszállítási időt garantáló marketing bombát. Statisztika alapján 48 perces átlaggal dolgoznak, ami egészen korrekt ajánlás, biztos jobb ezt olvasni, mint 70-90 percet, amit néha látok keresgélés közben. Már a Street view képen is látszik az üzlet ajtaja, de még az előtte várakozó futárok is. A végeredmény pontosan 69 romantikus perc, ami azért a bűvös statisztikát most negatív irányba rántja. A futár nyitott egy bocsánatkéréssel, ami picit javít a megítélésen. Amúgy laza figura, nyitásnak egy emelttel feljebb ment majd utána gyalog folytatta lefelé útját, miszerint a gravitáció ilyenkor vele van. Ja igen, amúgy 2.5 kilométer volt az etapja emberünknek.

Pont: 5/10

Ár/érték: Itt is pazarul visszaköszön a 33-as szám, mivel a Pofa be pizza 1533 forintot jelent, 33 centis kivitelben. Így a végére se jöttem rá, hogy miért a Pofa be név, de majd egyszer biztos megvilágosodom a témában. Nagy gond nincsen a pizzával, tényleg egy kellemes ízletes példány. Apró odafigyelés a feltét szétszórására és máris szinte tökéletes lesz a mutatvány. Nagyon teszteletlen elem nem maradt az étlapon, így nem tudom mikor lesz ismét porondon a Pizza 33, de ha persze megint lenne valami játék vagy hasonló, akkor megváltozna ez az álláspont. Összességében jó, egy átlagos árcetlivel szerelve. Logisztikán egy apró finomítás még, de lehet csak káosz közepén sikerült berendelnem a laza monszun időszak alatt.

Pont: 7/10