Select Page

PizzaBoy – Barbecue pizza

PizzaBoy – Barbecue pizza

A PizzaBoy igazi túlélő. Hosszú évek óta vannak a piacon, és szemben sok másik pizzériával nem igazán csődöltek be. Három egységgel vannak jelen a fővárosi térképen, de nálam most maradt a házhoz szállítás, mivel igencsak szűkében voltam az időnek mostanában.

Két fajta akciójuk van éppen érvényben, az egyik vonal a kuponos, ahol vadul akár 90%-os kedvezményeket is lőhetünk és nem mellesleg hógolyós promóképet kapott, ami talán lassan tavasz végén, őőő idejétmúlt? A másik opció három akciós pizzát jelent, melyek közül kettő fix feltétes, míg egy mix pizzát jelent, ahol mi magunk játszhatunk a három választható feltéttel kedvünkre.

Barbecue pizza – barbecue pizza alap, grillezett csirkemell csíkok, gomba, paprika, bacon, sajt

Akciós fogás ellenére egészen korrekt listával büszkélkedhet, már ami a feltéteket illeti. Méretben ez 32-es és 45-ös átmérőt jelent, és mindegyiknél megszabhatjuk, hogy a tészta mennyire legyen vastag. Rendelés feladásánál rendkívül baráti, 39 perces garanciával biztatják az embert, hát én ezekben annyira nem hiszek, de marketingre tökéletes.

Esztétikai megjelenés: Az évek alatt a doboz dizájnja leginkább semmit nem változott, de legalább nem valami tucat sablon dobozról van szó. Szokásos, bevett stratégia, hogy cellux csíkokkal alaposan körbezárják a dobozt, néha már túlzásba viszik a biztonságot azért. Felbontás után végre meglátjuk magát a pizzát is, egyik széle picit a szállítás közben megnyomódott, valószínű a futár az egyik kanyarban elmérte a féktávot. A sokat emlegetett kalácsos szél most nincs meg, viszont én normál vastagsággal kértem, ami hm-hm nem vékony alapból az biztos. A vastag kiadást csakis tömegelő felhasználóknak ajánlom, elképzelni se merem, hogy az mennyi tésztára épül. Látottak alapján jól átsült, feltétben nincsen hiány, egyedül talán a sajton látszik, hogy féloldalas lett, azaz jobb oldalára mintha jelentősen több került volna.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta jó, nincsenek nyers rétegek, amik egy ilyen vastagság mellett egészen ügyes megoldásra utal. A szósz a hagyományos paradicsomos alap helyett, bbq, ami sajnos nálam nem igazán nyert. Ízre egészen műanyag íze van, nem mondanám meg róla vakon, hogy ez mi is akar lenni. Hús vonalon a bacon a dominánsabb, enyhén sós íze kitűnik a többi feltét közül. A csirke kicsit elvész, de ismerjük be, nem éppen tartozik az intenzív ízű alapanyagok közé tisztán. A sajt bizony jó, főleg ott ahol közel fél centis vastagságra bírt összesülni. Nem ropog, de megkeményedett és ez kifejezetten teszik rajta. Az más kérdés, hogy ez mennyire tudatos tervezés eredménye, de itt ezt dobta a gép. A gomba-paprika párost ennyire nem tudom fényezni, előbbinek íze igazán hozza az alacsony költségvetésű ízvilágot, utóbbi meg nemes egyszerűséggel észre sem vehető rajta.

Pont: 7/10


Mennyiség: Régi nagy barátom akadt a kezembe, mégpedig a vonalzó. A 32-es átmérőt könyörtelenül elkezdtem kutatni, akárhogy is pörgettem a pizzán a vonalzót, sehogy nem értem el a megadott átmérő értékét. Ettől bő egy centire elmarad, viszont kárpótoljon minket, hogy ennyi tésztával építik máshol a vastag tésztás példányokat. Mivel nem vagyok nőből, ezért annyira nem akadtam meg azon, hogy átvertek picit a méretet illetően. A feltétek mennyisége hibátlan. Mindenből annyit kapunk, hogy ihaj, látszik, hogy egy pillanatig nem követik az “akciós ne várj rá sok feltétet” gondolatmenetet a konyhában. Ebédre például, egy főnek szerintem tökéletesen elég, még az is belefér, hogy egy kollégával kóstoltassunk egy szelet jegyében.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: És igen, a kedvencem, a garantált kiszállítási idő. Én valamiért mindig úgy tekintek ezekre, mint egy hosszútávon kivitelezhetetlen állítás, nem tudom elképzelni, hogy egész nap egységes forgalommal dolgoznának, amihez állandóan “sok” futár áll rendelkezésre. Persze, hosszú évek meg a rutin és lehet optimalizálni a létszámot, de szkeptikus vagyok a témában, akármennyire is hangzik jól. 39 perc a célidő, amit ahogy sejtettem nem bírták tartani, rátettek 6 percet, de a furát legalább előre telefonált, hogy pár perc múlva érkezik a recepcióra. A 45 perc persze egészen korrekt, csak a garanciával tudok kötekedni.

Pont: 8/10

Ár/érték: Nem csak az Aldi, de ez is olcsó. 990 forintért manapság már két korsó sört sem tudunk venni, nem hogy pizzát. Annak ellenére, hogy akciós, nincsenek meg azok a tipikus klisék, (1-2 feltét csak, az is mutatóban) amik ilyen esetben hatványozottak. Az alapszószt cserélnem ahogy van, maradhatna simán a paradicsomos. A tésztát normál vastagság esetén még kicsit fogyókúrára bírnám, ez még picit sok szerintem. Ár-értéken nézve bizony egészen megéri ez a fogás, nem tökéletes, de ezer forint alatt vagyunk, azért ne is várjunk világbajnok szintet. A másik kuponos lapon is vannak csábító ajánlatok, de ott feltétel a minimum 1500 forintos rendelés, de ha szerzünk magunk mellé egy tettestársat, akkor pillanatok alatt átléphetjük.

Pont: 8/10

[thethe-image-slider name=”Slider657″]