Select Page

PizzaBoy – Kijevi csirkemell, steak burgonya, virsli, fasirt

PizzaBoy – Kijevi csirkemell, steak burgonya, virsli, fasirt

Túl vagyunk a hétfőn, enyém a lehetőség, hogy egy újabb hasznos tapasztalatot osszak meg veletek. Az étel, pontosabban ételek, amik szóba fognak kerülni, nem pont ma, csúsztak le a torkomon, de minden szempontból van aktualitása a rendelésnek. Furcsa, kicsit nyakatekert mondat az előző, viszont mindjárt megértitek, mire is gondolok. A PizzaBoy párszor már feltűnt az oldalon, igaz nem mostanában és csak pizzával.

Most a csirkéé lesz a főszerep, illetve egy két dolog még szóba fog kerülni, amit a főzelékünk tetejére kérhetünk, ha ebből a kategóriából választunk. Az összeállítás kicsit fura lehet, de ez a március végéig tartó akciójuknak köszönhető. Szóval 3 doboz, az első számúban kijevi csirkemell, steak burgonya, a következő kettőben pedig sült virsli és fasírtocskák. A virsli és a fasirt, mivel főzelékünk nem igen akadt, a sör mellé való ropit próbálta helyettesíteni.

Esztétika,megjelenés: Nézzük először az előételeket. A virsli kis dobozban érkezik, alatta egy salátalevél. Három darab képez egy adagot, mind a 3 beirdalva, átsütve került a dobozba. A virslik összetevői általában szépen össze vannak dolgozva, így maximum a szín és az állag alapján következtethetünk a hústartalomra. Ennél a virslinél ez a két összetevő arról árulkodik, hogy egy igen alacsony hústartalmú virslivel van dolgunk. A fasírtok hasonló módon vannak tálalva. Itt az adag több darabból áll, és elég gusztán is néznek ki. A félbevágott fasírtot ábrázoló kép alapján viszont itt sem jobb a helyzet, de az esély megvan, hogy nem lesz szörnyű íze. El is érkeztem a lényegig, kijevi csirkemell, steak burgonya. A burgonyánál semmi különleges, kisebb nagyobb darabok, a kisebbek láthatóan ropogósra sülve. Külön fűszert nem fedeztem fel rajta, se nem piros se nem fekete pöttyös így egyértelműen nem fűszeres köretről van szó. A hús félbevágva, került a dobozba, hisz így mutat a legjobban. Vastag, sötétbarnára pirult bunda, alatta láthatóan nem papírvékony hófehér csirkemell. Sütés után a fűszeres, vajas sajt kifolyt a burgonyára, így gusztusosan mutat, talán itt nem lesz probléma.

Pont:7/10

Ízvilág: A virsli íze, hogy is mondjam finoman, nem a legjobb. A tavaly év végén összedobott, nagy virsli tesztünkben, nem igazán került volna előkelő helyre. Az izét a sütés kicsit feldobta, de amúgy ilyesmit a tecso saját márkás termékei között találhatunk. A fasírt, lényegesen mélyebb gondolatokat váltott ki belőlem. Íze jóformán nincs, viszont, ahogy kézbe vesszük elkezd csöpögni belőle az olaj. Vélhetően nem hideg olajban kezdték el kisütni, így a probléma az összetételben lehet. A sok húst helyettesítő szója, úgy beszívja az olajat, hogy egy teljes adag elfogyasztása után, nincs az az ember, akinek problémája lesz a trónon. Nálam ez a fogyasztásra alkalmatlan kategória. A húsnál már lényegesen derűsebb a helyzet. A bunda ízes, az nem ázott el az olajban. A csirke nem papír vékony, így szaftos tudott maradni. A benne lévő fűszeres vaj, nem képvisel erőteljes, intenzív ízt, inkább a sajt az aminek az íze uralja a fogást. Ez minden bizonnyal egy zsírosabb trappista lehet, az a része, ami ráfolyt a steak burgonyára, az egészen lenyűgöző. A húsnál is sikerült azért hibázniuk, egy két falat, olyan sós volt, mintha leesett volna a sótartó teteje. A steak burgonya, na az az, amit eltaláltak, mondjuk nem fűszerezték, de nem is sózták el.

Pont:6/10

Mennyiség: Ha az egész menüt nézzük, akkor ez egy tisztességes adag. Elsősorban igazából a pontok is a húsnak szólnak, így erről külön érdemes ejtenem pár szót. A köret bőségesen elegendő, de ez azt hiszem nem meglepetés. A hús két kisebb tenyérnyi szelet lehet feltekerve, ami a sajttal kiegészülve szintén elegendőnek kell, hogy legyen. Ez a kijevi, steak burgonya kombó, egy laza ebédnek megteszi, azért abban biztosak lehetünk, hogy kajakómát nem fog eredményezni. A virsli amúgy egy jóféle főzelékhez elegendő feltét lehet, esetleg egy két tükörtojással kiegészülve még magában is megállná a helyét. A fasírttal kapcsolatban viszont a mennyiség tekintetében azt tudom mondani, hogy bár nem olyan nagy egy ilyen fasírt, de az is több, minit sok.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Na nézzünk, hogy mit is ígérnek nekünk, mikor megrendeljük az ételt. Hmmm… “KISZÁLLÍTÁSI IDŐ MAXIMUM 39 PERC” ez pontosan így szerepel az oldalukon. Azt hiszem ki fogjátok találni, nem sikerült nekik ezt teljesíteni. 50 perc telt el a rendelés feladás és a kaputelefon megszólalása közben. Ezekbe a jól csengő kijelentésekbe, elég gyakran beletörik a gyorséttermek bicskája, bár az is lehet, hogy nem a pár háztömbbel arrább lévő egységükből érkezett a kaja, hanem a budaiból, mert akkor jó ötletnek tűnt.

Pont:3/10

Ár/érték: Minden bizonnyal azt hiszitek, hogy most jön az, hogy mennyi pénzt elkértek, ezért a sok finomságért, amire ráadásul még az ígérthez képest egy csomót is kellet várnom, de nem. A hónap végéig tartó kuponos akciójuknak, köszönhetően a kijevi 1290 forint helyett 490 forintomba került. Ez ám az igazi ár érték arány bajnok kaja, még a só problémákkal és a plusz 11 perces szállítási idővel is. Mivel szükséges elérni a rendelésnek a 990 forintot, így jött a virsli és a fasírt golyócskák. Nem titok, ment egy darabig a matek, mivel lehetne a legolcsóbban megúszni, de így hogy a virsli 240 ami azért szép ár, a fasírt pedig 350, ami pedig kifejezetten rablás, így 1080 forintba került, ez a fejedelmi lakoma. Azt hiszem, hogy ezek után a megrázkódtatások után, javaslom, hogy maradjatok a pizzánál, ahhoz értenek PizzaBoy-ék.

Pont:8/10