Select Page

PizzaBoy – Király pizza (45 cm)

PizzaBoy – Király pizza (45 cm)

Az idei tavasz elejéig kell visszatekerni az óra kerekét, hogy megtaláljuk az előző PizzaBoy-os tesztünket. A két történet között egyezni fog az ösztönző erő, azaz a szezonális akciójuk. 21 terméket akcióznak le, de olyan szinten, hogy első pillantásra emberi ésszel nehéz felfogni a dolgot. A 49 forintos desszertek mellett rendes ételeket is találunk, de péntek révén csakis a pizzák jöhettek szóba.

45 cm átmérővel szerelt verzióban négy darab versenyző van, míg a kisebb 32-es kiadásban van egy ráadás is, azaz ott már öt példány közül szemezhetünk.

Király pizza – pizzaszósz, sonka, kolbász, gomba, téliszalámi, sajt

Átlagos feltétek, semmi különlegesség nincsen benne. Nagy volt a dilemma, hogy húsimádót kellett volna rendelni, de a sok hús mellett itt legalább van egy kis zöldség is, azaz a gomba. A tésztát kérhetjük vékony, normál és vastag kiadásban is, most itt a középső király azaz, a normál nyert, off a brutálisan sok szénhidrát.

Esztétikai megjelenés: A doboz évek óta ugyanazt a dizájnt használja, de sokkal jobb, mint egy sablonos “pizza” feliratú tucat. Egész csábos, határozott helyenként egy kicsit már talán kalácsos széle van, de ez még bőven belefér. A legnagyobb meglepetést a sonka okozta, ilyen vastag szeleteket pizzán egészen régen láttam, főleg ha azt nézem, hogy ez azért akciós kiadás. A sonka szalmázott és rendes szeletelt kiadásban is jelen van, ennek okát egyáltalán nem értem, de így pénteken könnyen túl is teszem magam ezen a traumán. A feltétek egyenletesen kerültek elosztásra, kicsit sajnálom, hogy a sajt a legfelső réteg, mivel így az alatta lévőket nemes egyszerűséggel eltakarja. Maga a tészta szép kerek formájú, rendben van ez így ahogy van.

Pont: 9/10

Ízvilág: A tészta egy picit lehetne sósabb és kevésbé száraz, de ennyiben ki is merült a hiszti rovat. A húsok teljesen rendben vannak, a kolbász az egyedüli, ami kicsit talán elvész a többi mellett, ennek annyira nem karakteres az íze, pedig pont erre számítottam, hogy dominálni fog. A szalámiból kicsit kisült a zsiradék, de szó sincsen róla, hogy átáztatná a tésztát, ami ugyebár kicsit száraz. A gomb picit csillapítja a tészta által felkínált szárazságot, de kiváltani azért nem tudja. A sajt extra nyúlós, ezzel jókat lehet harcolni, főleg ha visszacsap csodaszép orcánkra. Azt figyelembe véve, hogy akciós rovatba tartozunk ez egy egészen korrekt pizza, nem döghúsból van felépítve, ami hatalmas pacsit érdemel.

Pont: 8/10


Mennyiség: 45-ös pizza, amit nem mértem le, de sokkal nagyobb nem férne bele ebbe a dobozba. Oldalainál talán egy ujj távolság maradt. A feltétekből egyedül a kolbászt hiányolom, ebből alig jutott rá 1-2 karika. Cserébe viszont sonkából rendes armada van, ahogy írtam szeletelve és szalmázott, azaz apróra csíkozott kiadásban is. A tészta valóban normál vastagságú, esetleg a széleiből lehetne egy kicsit faragni. Két fő számára bőségesen elég lehet ebédre, ha pedig harmadiknak egy eco módban futó egyedet találunk, akkor akár három főre is megoldja a problémákat. Nyugodtabban ajánlom két főre, de akkor közel lesz az a bizonyos kajakóma szint, de sebaj péntek van!

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A Pizza King mellett van még egy étterem aki 39 perces kiszállítási garanciát vállal. Nemes dolog ez, de valahogy sosem tudtam ezeknek hinni, inkább egy remek reklámfogás aztán ha nem jön össze megy a nem túl drága desszert a következő rendeléshez. A távolság 2.1 kilométer de olyan szinten egyenes a szakasz, hogy a Budafoki úton van a futárnak a start és a finish táblája is. Rendesen meglepett amikor 35 perccel a visszaigazoló e-mail után megcsörrent a telefonom. A srác végtelenül kedves és türelmes, mivel rekord lassúsággal jutottam le lifttel, amit zokszó nélkül kivárt.

Pont: 9/10

Ár/érték: Ahogy már említettem ez akciós kuponnal ment, ami mindenki számára elérhető egészen október 31-ig. Ennek keretein belül a négyfajta 45-ös pizzát egységes 1540 forintos áron rendelhetjük, ami valljuk be igencsak barátinak nevezhető. Ennyi pénzért rendes sonka kerül rá és nem pedig valamilyen low budget összedarált átok, szóval még inkább pacsi. A kupon tartalmas főételeket is, de mivel azok nem érik el az 500 forintot sem akciósan, ezért mindenképpen gondoljuk arra, hogy a minimális rendelési összeg 990 ft. Nem mondom, hogy életem legfinomabb pizzája lett volna, viszont ár/értéket szem előtt tartva igencsak toplistásnak számít!

Pont: 9/10