Select Page

PizzaBoy – Magyaros pizza (32 cm)

PizzaBoy – Magyaros pizza (32 cm)

Anno mikor ebbe a nagy faluba kerülte, az első pizzéria amit teszteltem a PizzaBoy volt. Mikor rendeltem szinte mindig náluk kötöttem ki és ez hosszú hónapokon át tartott. Egyszer csak rájöttem, hogy nem kéne ilyen vakon élni és elkezdtem más éttermeket is tesztelni. Néha-néha visszatértem hozzájuk, ám egyszer valami hihetetlen kalácsos-rém pizzával ajándékoztak meg, így jó időre süllyesztőbe kerültek, többek között már ez időtájt elkezdett az oldal ötlete fogalmazódni a fejemben.

A nosztalgiázást befejezve, ismét egy hírlevél vezetett a mai rendeléshez, azaz a PizzaBoy küldte, miszerint elhagyva a 36 cm-s pizza méretet áttértek a 32-es sablonra ők is, illetve ha most a rendelés során a megjegyzésbe írunk egy kódot akkor két darab poharat is kapunk ajándékba. Van akciós kínálat is amivel egészen mélyre sikerül nyomni egy pizza árát és meglepő módon lehet a két akciót egyszerre érvényesíteni, fura számomra. A magyaros ezekből áll össze: pizzaszósz, parasztkolbász, lilahagyma, baconszalonna és sajt, nem egy kacsalábon forgó csoda, de megteszi. A tészta vastagságát kiválaszthatjuk, én a normált választottam, de lehetőség van vastag és vékony verziót is kérni.

Esztétikai megjelenés: Az általam ismert régi logó is cserére került, most egy kaján vigyorú lurkó pislog ránk a dobozról, amihez sikerült pont úgy letépnem a ragasztót, mintha füstölne az idegességtől. A két pohár szerintem ezrek számára ismerős és jó eséllyel minden háztartásban már megtalálható legalább egy példányban, de sosem árt a pótlás. A doboz celluxszal ragasztva van ez maradt a régi időkből, így tuti hogy nem nyílik fel szállítás során. Ezen túlharcolva magunkat meglátjuk a pizzát is, amit lemértem most egy colstokkal, hogy valójában mennyi az annyi. A méredzkedés végeredménye 31 cm, azaz egyet bukunk az ígérethez képest, ez még talán belefér. A pizza maga ránézésre egészen gusztusos, sajtból láthatóan nem spóroltak, de baconszalonnából is került rá bőven. A rettegett rémálmom a kalácsos szél megszűnt, ez sokkal emberibb és szabályosabb mint pár évvel ezelőtt volt. Szép barnára sült a sütőben, szerintem nyers részekkel kizárt, hogy találkozzunk.

Pont: 8/10

Ízvilág: A sajt íze most is nagyon ott van, szerintem ez a legjobb része a pizzának és más étteremnél még nem találkoztam ehhez hasonlóval. A tészta tényleg normál vastagságú, nem rágós és nem száraz, pont olyan amilyennek lennie kell, de semmi különlegeset nem tartalmaz. A húsok közül a baconszalonnák sokkal karakteresebb íze van, a kolbász kicsit háttérbe szorul mellette. Mivel magyaros pizzáról beszélünk én egy combosabb hagymát képzelnék el rá, ami rajta van nem ízetlen, de nem is az a tipikus “randigyilkos” vadállat hagyma. Picit több “magyarosságot” kellene bele rakni és akkor egy nagyon frankó pizza lenne belőle. Az utolsó élményem óta ég és föld a két pizza, legalább most értelmet nyert a sokadik esély mániám is.

Pont: 7/10

Mennyiség: Talán kicsit túl radikális mód a centizés, de így legalább kiderül az igazság. A feltéteket nézve az első helyen mennyiségben a sajt szerepel ez kétségtelen, a szélárnyékban huzakodik a baconszalonna majd a kolbász. A zöldségek egészen alul maradnak ezen a pizzán, csupán hagyma van rajta, de abból sem túl sok. A tészta tényleg normál vastagságú, akik a nagy olasz receptre esküsznek azok talán próbálják inkább a vékony opciót. Az egészet befalva meg nem mondanám, hogy egy centivel soványabb mint az átlag, teljesen jól laktam tőle, legalább négy órát jelent, semmi gond nincsen vele.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az öreg motoros NetPincér nélkül rendeltem, mivel saját felületükön vagy telefonon van lehetőség a rendelés leadására. Az általuk küldött rendelés visszaigazoló e-mail kissé spártai mivel mindössze annyit látunk benne, hogy milyen pizzát rendeltünk és mennyit fizetünk, se cím, se várható kiszállítási idő, se semmi. Határozatlanul és kétségek között várom így a pizzám, de talán valahogy túl lehet élni ezt a traumát. A végeredmény 67 perc ami azért nem egy bajnok teljesítmény, anno nem tudom mennyi idő volt, ezt azóta elittam a memóriámból. Több étteremmel működnek így nem tudom kisakkozni melyikből jöhetett, így a távolságot sem tudom kiszámolni. Rossi hétvégén úgy fest inkább a MotoGP-n emberesedett, így a rekordot nem nekem tartogatta.

Pont: 5/10

Ár/érték: A dupla akcióval a hülyének is megéri egy ilyen pizza, semmi komoly probléma nincsen vele, csak apróságokon tudtam én is fennakadni. Az akciós magyaros csupán 990, ami egyértelműen az olcsó kategóriába helyezi ezt a fogást, ezt megfűszerezve a dupla ingyen pohárral a második akció miatt, pedig már ellenállhatatlanná varázsolja az egészet. Örülök, hogy a PizzaBoy ismét felkerült a térképre a fejembe, eggyel több étterem melytől vészhelyzet esetén nyugodtan fogok rendelni. A 36-os pizzát eldobni talán jó ötlet volt, talán nem, lehet ez volt az egyéni védjegyük, de az az ő dolguk. Második esély valamikor a távoli jövőben esedékes, ha eljön az ideje úgyis meglátjátok. (a poharas akció nem tudom meddig él, rendelés alatt még érvényben volt)

Pont: 9/10