Select Page

Pizzaboy – Mexikói pulykamellcsíkok

Pizzaboy – Mexikói pulykamellcsíkok

Van egy mágikus hatása annak, hogy egyre korábban megy le a nap. Sokkal lustább leszek kimozdulni, amikor már csupán lámpafény tudja beragyogni az utcát. Előszeretettel választom ilyenkor a házhoz szállítást, pedig 2015-ös fogalmaim között szerepelt, hogy megpróbálok leszokni róla.

Egy régi ismerősbe futottam, amikor pörgettem a lehetőségek listáját. A Pizza Boy-al már nem egy randit zavartunk le, voltak egészen pozitív élmények és voltak kevésbé sikeresek is. Nevéből fakad, hogy leginkább pizzával dolgoznak, de én, akár egy igazi lázadó úgy vágtam most bele, hogy csak azért sem!

Mexikói pulykamellcsíkok – chilis bab, kukorica, paprika

Frissensültek közül sikerült kiemelnem a virtuális kosaramba bele, a leírás nem éppen túl részletes, de ehhez nem kell olyan extrém erős és gazdag fantázia, hogy kitaláljuk mit is fogunk kapni. A chilis bab már önmagában is elegendő boldogságot képes nekem okozni, így a többi csak “desszert” lesz már számomra. Extra lehetőség, hogy kiválaszthatjuk, milyen körettel óhajtjuk elfogyasztani a fent említett fogást. Steakburgonya nyert, bár átgondolva lehet nem a legbölcsebb döntésem volt ez életem során.

Esztétikai megjelenés: Egyszerű doboz, amit ha kinyitunk akkor egy egészen kellemes látvány fogad. Rendesen feltöltött doboz, sokkal többet ez már nem bírna el, nem vacakoltak, az tisztán látszik. A doboz alján kapott helyett egy jó réteg steakburgonya, amire jön minden egyszerre és keverve. A paprika erősnek tűnik, amivel az ég adta világon semmi bajom, chilis bab mellé biz ez dukál. Húsból nem vagyunk elárasztva, ránézésre kijön, hogy főként a húsmentes feltétek dominálnak, igaz nem is húsimádó verziót rendeltem, főleg, hogy nincs is ilyen. Összességében kiszállítva szerintem teljesen elfogadható egy ilyen beköszönő látvány, nagyon nem lehetne ezt cifrázni.

Pont: 8/10

Ízvilág: Mivel mással, mint paprikával kell egy ilyet kezdeni. Bírja megadni a kezdő tüzet, bizony ennek van ereje, pár krákogással azért sikerült hatástalanítani átmenetileg. A kukorica nem túl édes szerencsére, pont jó, egészen jól harmonizál a babbal és a hússal. A hús nincsen túlfűszerezve, sőt az egész ételre is kijelenthető ez. A bab nincs túlfőzve, egy-két szem még egészen kemény is maradt, de a többség állaga pont ideális. A köret a legszerencsétlenebb a buliban, azzal, hogy lekerült a pincébe, bizony sikeresen felszívta az összes folyadékot, amit talált. Ennek eredménye, hogy sajnos majdnemhogy pépessé ázott, így a steakburgonya élmény nem éppen a legjobb. Kár a krumpliért, amúgy egy erős átlagos fogás simán kijön belőle, nincs nagyon szégyenkeznivalója.

Pont: 7/10


Mennyiség: Bud barát példáján okulva tudjuk, hogy chilis babból sosincs elegendő mennyiség, mindig van mit lapátolni belőle. Ennek ellenére egy átlagos halandó számára ez a tál, pontosabban doboz szerintem elegendő kell legyen egy főétkezésre. Arányait nézegetve egy kevéskével több húst bele mernék galádul álmodni, ebbe olyan hú, de sok nem került, de tényleg. Köretből készült burgonya ágya tökéletesen elég, ezek a hasábok rendesen töltik a hézagot a gyomrunkban. Csípős szinte az egész, a paprikát kicsit elkevergetve jut minden pontjába, amit végig érzünk is.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A futárnak különösebb itinerre nem volt szüksége, nyíl egyenesen 850 métert, azaz nagyjából másfél metrómegállónyi távolságot. Ezt tényleg nem tart tovább,  egy jól tuningolt rotyogóval megtenni, mint 5-6 perc, ha pirosba is futna netán. A srác meglepődött, hogy a liftig kisétáltam az ételért, elsőre úgy gondolta csak egy csupi vagyok, aki éppen lefele tart. Jó étvágyat és minden földi jóval megajándékozott, így nálam nyert. Az időeredmény 45 perc, ami némileg bukja az étterem által hiresztelt 39 perces határt, de most lusta vagyok még desszertért is kuncsorogni.

Pont: 7/10

Ár/érték: Az elsőtől az utolsó falatig 1290 forintot kell kifizetni és ebben benne van már a szállítás is, ami pontosabban bele van építve az árba, nincsen felárazás. Ennyi pénzért szerintem egész jó fogásnak számít, persze tudom ennyiből otthon háromszor ennyit is ki lehet hozni, de nem érdekel. Pár apróbb finomítást elbírna, de alapból is teljesen ehető és jó. Sokadik randink volt ez, így nem tudom mikor látogatok ismét hozzájuk, egyelőre nem látom esélyét, hacsak nem robbantanak valami vad újítást az étlapra.

Pont: 8/10