Select Page

Pizzafalva – H5N1 pizza (32 cm)

Vertem a mellem, mint játszótéren a hülyegyerek hogy leszoktam a junkfoodról, na egyre jobban látom a bukásom közeledtét, hétfőn hambi erre ma…. Nem tudom mi játszott ma közre, talán a bolygók állása, vagy még mindig nem tudtam feldolgozni a Berényi családban történt tragédiát, de megint egy pizza lett végül terítéken. Egy már tesztelt étterem, igaz akkor hamburgert csekkoltam náluk, de király.

Fürkészve az étlapot erősen megfordul az ember fejében, hogy milyen emberek dolgozhatnak a Pizzafalvánál mivel olyan ételnevek vannak, hogy párnál csak pislogok…“Ez itt a kert”, “Polgár Jenő”, “Lenin limuzin” és a best of ami talán már picit túlzás, a “Szar-vasragus pizza“. Én egy könnyed H5N1 pizzát rendeltem, mi bajom lehet? – nem vagyok madár. Feltétek alapján, fokhagymás-tejfölös alap, lila hagyma, csirkemell, darabolt bacon, feta és mozzarella sajt, van hús és zöld is na meg sajt – korrektnek ígérkezik.

Esztétikai megjelenés: Már a doboz se 100-as, ez is kicsit szelepes ábrát tartalmaz, de lehet csak én vagyok túl maradi már így 2013-ban. Ezen túllépve megcsodálhatjuk magát a halálos vírust a H5N1 pizzánkat, ami annak ellenére hogy milyen gonosz, egészen jól mutat. Szép kerek akár egy brazil táncos fenék, szabályos kör alakú és ránézésre a feltétek is egészen szépen el lettek rajta osztva. A tésztának olyan húúú de nagyon elkülönülő széle itt nincsen, de hála az égnek nem is lett kalács vastagságú. A sajt egészen behálóz mindent, egész felületen látszik a feta és a mozzarella jelenléte.

Pont: 9/10

Ízvilág: Pár falat után villámként csapott a megvilágosodás elmébe, erre kell ketchup mert magában szerintem kicsit száraz lett szegényke. A biztonság kedvéért egy részét tisztán betuszkoltam azért, hogy ne legyen valótlan a teszt. Talán pár perccel volt tovább az egész a sütőben tovább mint kéne, a tészta és az alap is eléggé száraz. A feltétek viszont hiába a száraz érzés igazán finomak lettek rajta, a dupla sajt dózis pedig egészen király. Annak ellenére, hogy minden feltétből jutott mindenhova, külön-külön is egész jól kivehető a feltétek íze.

Pont: 7/10

Mennyiség: A tészta nem a legvékonyabb ez látszik is rajta, de nem az a gumis kalács amit néha pár étteremnél találhatunk. A feltétek mindegyike bőségesen jelen van, a pizza vastagságának felét legalább ezek adják, panaszra senkinek nem lehet semmi oka. Ránézésre elsőre talán azt is meg merném kockáztatni, hogy ez picivel több mint 32 centiméter, mármint ami az átmérőjét illet. Jövőben lehet beüzemelek egy mérőszalagot, hogy ne éljek kétségek között. Egy szó mint száz, ez egy korrekt pizza lett bőségesen felpakolva, így nem meglepő hogy egy bő 4 órányi munkát biztosan ad a feldolgozó üzemnek a bendőben.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A Pizzafalva a vírust, 40-90 perces lappangóidővel jellemzi, ezután garantáltan meg kell jelenjen szerintük a gazdatestben, a valóságban ez tényleg hiteles mivel az én szervezetemet 48 perc alatt érte el, ami minden ígéretet kielégít jelenleg. Ez az eredmény így a déli órákban szerintem egészen barátságos, persze hanyatt azért nem kell tőle esni, de nem lépte át nálam a bűvös 60 percet így nem is fogok morgolódni miatta. A nagy ötletelés közepette, talán a mérőszalag után azt is figyelembe fogom venni, hogy hány kilométert kell megtennie a futárnak.

Pont: 7/10

Ár/érték: Az étterem ezért a pizzáért egészen pontosan 1450 Forintot kér, ami ekkora méret esetében nem éppen a legolcsóbb, sőt mondhatjuk hogy ez már a drágább pizzák közé sorolja a H5N1-et. A minőségnek ára van, tartja a remek mondás és ez most is igaz, a szárazságtól eltekintve egy igazán minőségi pizzát kapunk, nincsen zsákbamacska egyáltalán. A recept minimális változtatásával talán a száraz érzést könnyen ki lehet küszöbölni, nem olyan nagy was ist das szerintem. Az étlapon kicsit még mindig fenn vagyok akadva, talán a második esély során pont a fent említett szar-vasragus pizzát fogom kipróbálni.

Pont: 7/10

[thethe-image-slider name=”Slider11″]