Select Page

PizzaGirl – XXL Óriás Hamburger

PizzaGirl – XXL Óriás Hamburger

A PizzaGirl történelméről sok információm nincsen és honlapjuk sem regél erről hosszan, leginkább sehogy. A másik, ami eszembe jutott, hogy van-e valamilyen összefüggés a PizzaBoy étteremmel, de gyanítom nincsen. Nem ismeretlenek, többször teszteltük már őket, de legutoljára mikor belefutottam a konyhában flyerükben láttam, hogy egészen vad burgerrel operálnak. Finoman szólva a mennyiségre hajtanak rá XXL burgerükkel, ami annyira nagy, hogy honlapjukon kapott egy extra “X”-et is, így még kicsit a pornós irányt is megtapogatták.

Az XXL kategóriában mindösszesen háromfajta fogás szerepel jelenleg, a burger mellet kérhetünk rántott szeletet és rántott csirkemellet. A három közül a burger rendelkezik a legbeszédesebb leírással.

(X) XXL Óriás Hamburger – (30cm-es óriás hamburger, 0.5kg házi készítésű marhahússal, zöldségekkel, öntetekkel)

Túlzásba itt sem vitték, de legalább tudom, hogy marhahúst kapok, abból is fél kilót és az egészet egy gigantikus 30 centis buciban, ami már inkább pizza kategória. A zöldségek és öntetek rész nem tudom pontosan mit takar, de most ennyi is tökéletesen elég.

Esztétikai megjelenés: Egy ekkora állatot aligha lehetne dobozba vagy egyébbe csomagolni, mint fólia. Esetünkben van alufólia és sima fólia is, így garantált a hermetikus zárás az biztos. A forma nem teljesen kerek, egyik oldalán van egy kisebb duzzanat, de belefér. Egy szép 30-as szám díszeleg rajta, amit filccel firkantottak rá, azért szülinapi tortának ne akarjuk választani. Miután levetkőztetjük bevallom, hogy elsőre nem burgerre gondolnék mikor megpillantom. Leginkább egy hatalmas buci, aminek széleinél látszik, hogy valamivel van töltve. Egyértelmű, hogy meg kell szabadítani fedelétől, ha igazán tudni akarjuk, hogy mi lakozik benne, de ebben a legszebb, hogy a fedél önsúlyától képes összetörni, szóval segítséggel csak felfeszegettük inkább. Hát igen ez nem a legszebb húspogácsa, amit életemben láttam, jól kilapított korongok ezek, ami alatt a zöldség és öntetek kombója, nem a legszebb szintén kategóriát képviselik. Összességében ezzel nem szépségversenyen akartak indulni az biztos, itt a méret és a mennyiség a hatásvadász elem.

Pont: 6/10

Ízvilág: A ronda lány is lehet tehetsége, szóval ez miért ne lenne érvényes egy burgerre? Az első falatok vegának számítanak, kell 3-4 harapás, hogy eljussunk az első húsfalatig. A hús brutálisan agyon van borsozva. Kegyetlen intenzív és ettől az egész hús olyan, mintha egy borsszóróval smárolnánk evés közben. A hús állaga kicsit már a rágós cipőtalpat is megidézi, ezzel nem fognak világkupát nyerni az biztos. A buci enyhén édes, ezzel különösebben nincsen probléma és annak ellenére, hogy milyen bitang nagy szinte teljesen egyformán sült. A zöldségek között uralkodó íz a hagyma, ami nagyjából elfogadható, de megbeszélésre inkább ne menjünk utána. A szószokból nem tudom mit kell érezni, a hagyma-uborka-paradicsom keverékének egyvelege olyan, mintha mindent átjárna, mint szósz. Sajnos ez leginkább egy strandburger szintet üti meg nálam.

Pont: 5/10


Mennyiség: Oké ezt a hülye is látja, hogy bitang nagy. Próbáltam lemérni, de a bányász kollégák között egy pont 30 centis vonalzót sikerült találni, ami épphogy átérte. A csúcsmagassága 7-8 centi között mozog. Kicsit ha elkezdjük elemezni az arányokat, akkor rájövünk, hogy közel sincsen itt olyan brutál húsmennyiségről szó. A félkiló hús szinte elvész egy ekkora buciban. Zöldségből nincsen hiány, az végig faltól-falig terül a zsemlében és az alját ezért át is áztatja némileg. Valahova két és fél emberre tudom elképzelni, ott nagyjából mindenki jól lakik vele, de azért a felrobbanás senkit nem fog fenyegetni.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A táv egészen nagy és abban is biztos vagyok, hogy nem készítenek a konyhán minden félórában egy XXL burgert, hogy valaki majd rendel és hamar kiérjen. A 7.7 kilométert a rendelés pillanatában a GMaps szerint 17 perc alatt lehet megtenni. A visszaigazoló e-mailben én nem találtam várható kiszállítási időt, tehát kétségek közt, remegve vártam a megváltó telefoncsörgést. Erre egészen pontosan 72 percet kellett várnom, ami talán nem vészes főleg, ha megnézzük mit is rendeltem. A futár sok sikert kívánt hozzá, kicsit kaján mosollyal arcán, mintha azt nézné ki belőlem, hogy képtelen lennék megenni. (egyedül tényleg)

Pont: 7/10

Ár/érték: 2850 forint az árcetli, amihez hozzájött 200 forint “területen kívüli” kiszállítás. A burger méretét nézve nem mondható soknak. Ha testvériesen elosztjuk három fele, akkor éppen 1000 forintnál vagyunk. Az XXL gondolat jó, csak én személy szerint nem így építeném fel, igaz akkor valószínűleg nem is állna meg 3000-ben a mutatvány. A hússal nálam nagyon nagy kapufát lőttek, ez az agyonborsozás olyan hatást kelt, mintha a gyatrább minőségű hús ízét szerették volna elnyomni. Van a városban pár burgerező ahol hasonló extrém méretekben megálmodott fogás van, szóval azt hiszem felállítok egy 3-4 fős csapatot és elkezdjük a brutál burger vadászatot.

Pont: 6/10