Select Page

Pizzanet – Extra bigburger menü

Pizzanet – Extra bigburger menü

A hamburger igazából elsősorban gasztrobetyár asztala, de mostanában egyre gyakrabban jön rám, a de kellene enni egy méretes hamburgert érzés. Ilyenkor ha lehetőségem van akkor inkább felkeresek valami nevesebb burgerezőt, ahol biztosan megfelelő minőségű húspogácsa kerül a buci, hogy ne érjen csalódás, de megesik, hogy idő hiányában inkább rendelésre adom a fejem.

Hamburgerre specializálódott rendelős helyek híján, olyan pizzériák és éttermek kerülnek előtérben, akik kínálatában megtalálható a hamburger, bár nem ez a fő irány. A Pizzanet-től már több ízben rendeltünk pizzát, elsősorban azért, mert azt rakunk rá amit akarunk, másodsorban pedig azért, mert egyszerűen jó. Hamburger téren is is akad azért náluk lehetőség, én nem sokat szórakoztam, egyből az Extra bigburger menüre mentem rá.

Esztétika,megjelenés: A menü nem hiába menü, a futár egy kis szatyrot nyomott a kezembe. Két alufóliába csomagolt rész, és egy 0,33 -as CocaCola alkotta a csomagot. Az érdekesebb rész, a hasábburgonyát rejtette, ami nem hétköznapi módon papirtálcára volt halmozva és úgy tekerték körbe alufóliával. Sajnos a kihámozás után már látszott rajta, hogy kicsit szottyos, reményeim szerint a párától, nem azért mert nem sikerült megsütni. A nagyobb alufólia csomó a biburgert tartalmazta. Első dolgom a képek készítése után a boncolás volt, így szinte minden elemet megtekinthettek a képeken. A házi húspogácsa nem valami nagyon vastag, de nem is bolti fagyasztott papírlap. Legfelül a sajt, amihez hozzáragadt a sült bacon és a tükörtojás. Természetesen a zöldségek sem maradtak ki, a hús szaftja, a ketchup és a mustár tenger közepette uborkát, hagymát és még salátát is találtam. Első ránézésre jól mutat, nem a prémium burger kategória, de nem is sorolnám a strandbüfés kamuburgerek közé.

Pont:7/10

Ízvilág: Az első falat minden kajánál meghatározó, így van ez a hamburgernél is. Ebben az esetben, mivel okosan töltötték fel az amúgy remek állagú bucit, ez az első falat mindenből tartalmazott kicsit. Első ízben a húsról ejtenék pár szót, ami nem egy hátszínből vagy bélszínből készült csoda, de a maga kategóriájában kellemes ízű. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy sertés és marha hús keverésével, minimális fűszerezéssel készítik, ami a lényeg, hogy egészen jó. A bacon a sajt és a tojás, ami még nagyon komoly egységet alkot és meghatározza az ízeket. Szerencsére semmi sem túl zsíros, nem a szír csöpög, a bacontől füstös a cucc, a sajtot viszont annyira nem éreztem. Amiből talán kicsit sok került bele az a mustár, így nehézkes ezt a méretes burger szépen  elfogyasztani, de pár szalvétával ezen is lehet segíteni. A hamburger egy erős közepes, bár az nagyon fontos, hogy ez tényleg nem a prémium burger kategória. A hasábburgonya megsült, de sajnos a párától kicsit meg is puhult. Amúgy még így is elfért a burger mellé.
Pont:7/10

Mennyiség: Maga a burger is big, és ráadásul az is fontos, hogy egy menüről beszélünk. Normál méretű tányérra került a cucc, miután kibontottam, és mikor úgy döntöttem, hogy megsózom a krumplit a forgatás közben a pultot is sikerült. Ez nem mást jelent, csupán csak annyit, hogy ez bizony egy nagy tányér kaja, amihez még egy doboz kólát is kapunk. A burger tényleg big, nagyjából 15 dekás húspogi lehet benne. E-mellé egy tükörtojás, egy-két szelet bacon, némi sajttal és zöldségek, még felsorolni sem egyszerű. A buci mérete nagy, de jól oszlatják el a cuccokat, így egy pillanatig sincs olyan érzése az embernek, hogy csak puffancsot falatozik. A menüt elfogyasztása után egyértelmű teltségérzet és kb. egy óra aktív emésztés következett.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Versenyeztettem két helye, mert nem egyedül töltöttem el az említett étkezést. A burgert kb 5 perccel később rendeltem, és kb 10 el érkezett később. Ez percekben annyit jelent, hogy 43 percre volt szüksége a Pizzanet csapatának, hogy a kezembe tegye a Bigburger menüt. A futár a fürgébbik fajtából volt, éppen, hogy előkerestem a neki járó összeget, már az ajtóm előtt is állt. Igaz, hogy lehet ezt gyorsabban is csinálni, de az idő átlagos, így nincs okom panaszra.

Pont:7/10

Ár/érték: Nem is tudom, hogy mikor voltam, utoljára mekiben úgy, hogy egy teljes menüt elfogyasztottam, de abban biztos vagyok, hogy majdnem 2000 forintot kifizettem érte. Azért a pénzért egy kisebb adag krumpli, és egy élelmiszer ipari csodának is nevezhető szendvics jár, némi üdítővel. A Pizzanet Extra bigburger menüéért 1390 forint kell fizetnünk, ami több mint remek ajánlat. A burger óriási és finom és , a krumplival és a hasábburgonyával kombinálva pedig, több mint egy étkezés. A pizzájuk bejött, ezt a hamburgert is teljesen jónak ítélem meg, úgyhogy, ha kajások vagytok ne fogjátok vissza magatokat.

Pont:10/10