Select Page

Planet Sushi Allee

Szerző: | 2017. jún. 7. | Egyéb

Nem fénysebességgel, de egyre több keleties ízvilágot képviselő étterem jelenik meg a fővárosban. Ezek a helyek kezdenek mindenki számára elérhető és megfizethető világot elhozni, már nem kell a minőségi keleti éttermekre úgy tekinteni mint egyfajta úri hóbortra, amit halandó csak fél havi fizetése árán tapasztalhat meg. A Planet Sushi dupláz, immár nem csak az Oktogonnál vannak jelen hanem bevették a budai oldalt is, mivel megnyitott új üzletük az Allee-ban. 

Letisztult belső, két emelet és két terasz is várja a vendégeket. Nyári hangulatunk kimaxolása végett a két teraszon ücsörögve például az utcában lévő szökőkút csobogása is végig ott fog duruzsolni fülünkben, ami nem éppen egy betonrengeteghez kapcsolható élmény. Ha mindenáron bent akarunk tevékenykedni, akkor két szinten van rá lehetőségünk, kisebb-nagyobb asztalok, melyek minimál keleties hangulatot ébresztenek az emberben, kicsit európaizált már.

bemelegítés

Ilyen, kissé ismeretlen vizeken a legjobb, ha a kóstolós elvet próbáljuk alkalmazni, ha van rá mód. Több fogást, akár megosztva mással, így teljesebb képet kapunk az adott konyháról. Első nekifutásra előételekkel próbálkoztunk, melyek között volt Ebi, Tori Harumaki, Gyoza és még Butaniku is. Átlagos halandó számára ezek a nevek egyelőre sokat nem mondanak, de mind a személyzet és a fényképes étlap is nagy segítség ilyen helyzetekben. Legvadabb látványra az Ebi, ami természetes alapanyagokkal lett feketére színezve, belseje pedig curry-s rákhúst rejt, amit repülőhalikrával díszítenek.

ramen

Előétel után leves dukál, amit most egy ramen személyével pipáltunk ki. A hagyomány előtt tisztelegve a lét kanállal, de a többi hozzávalót bizony pálcikával csalogattuk ki a tányérból, ami nem nagy rutinnal a hátunk mögött, igencsak jó móka volt. Az alany pontosan egy Tonkatsu Ramen, ami tömören tésztával, pácolt sertéshússal, szójacsírával, újhagymával, ponzu szósszal és Nitamagoban pácolt tojással és shiitake gombával voltmegbolondítva. Ízre tökéletes, egy mennyei tészta szaftos sertéshússal párosítva. A gomba íze extra intenzív, mintha doppingolva lett volna, egészen elképesztő.

maki válogatás

Japán vonal révén kihagyhatatlan elem a sushi, ami önmagában is névadó fogása az étteremnek. Egy maki válogatást sikerült alaposabban szemügyre venni, ami rejt Unagi Onigara makit, aminek érdekesebb pontja az angolna, de a Singapore maki vitte a prímet mely a nagy átlagtól eltérően ropogós bundát kap. Ez az eltérő állag azonnal kiemeli a többi közül, emiatt már önmagában is emlékezni fogunk rá. Philadelphia makijuk nem a véletlen miatt lett krémsajttal megbolondítva, ami hihetetlenül omlós állagot kölcsönöz a sushinak.

pad thai

Tészta vonalon is bőséges kínálat van, melyek közül a Mee Goreng és a Pad Thai került szemügyvételezésre. Előbbi egy malájtészta, amiben a sok ízletes zöldség mellett csirkehúst találunk, de a legérdekesebb pontja az osztrigaszósz, ami elsőre talán marketing elemnek tűnhet a leírásban pedig, íze sokáig kitart a fogásnál. A Pad Thai a klasszikus receptet követi, csirke és mogyóró, meg persze az elmaradhatatlan zöldségsereg. Mindkét fogás esetében megvan egy gyengéd könnyedség, ami nem akarja megölni gazdáját, nincsenek harsány, túlságosan domináns ízek benne, kellemes harmónia uralkodik rajtuk.

Domino – a nagy kedvenc

A lakomát mindig desszerttel kell zárni, ami Domino és White Orcid volt, előbbi egy töményen csokis édesség, ami durván laktató, mégis a legkelendőbb édesség az étlapról. Utóbbi egy sokkal könnyedebb édes rizses fogás, aminek belsejét friss gyümölcsökkel töltik, majd az egészet kókuszpelyhekkel hintik.

és a fehér /White Orcid/

Adagra ezzel az egész szettel egy iskolás csoportot is ki lehet teríteni, a fogások nincsenek elaprózva egyáltalán. Árban egyáltalán nincs elszállva, persze némileg több egy sushi tál, mint egy szelet pizza, de ezen nem érdemes fennakadni. Japán/keleties ízek kedvelőinek remek hely a Planet Sushi Allee is immár.

Planet Sushi Allee – 1117, Budapest, október 23. u 8-10. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték