Select Page

PolaPola – PolaPola lepény + 10 darab cevap

PolaPola – PolaPola lepény + 10 darab cevap

Szeptembert gond nélkül át lehetne idén keresztelni az etető és itató fesztiválok hónapjára. Éppen, hogy vége az egyiknek, máris startol a másik. Street food minden irányba és irányból, tényleg követni is nehéz már, hogy hol, mikor és milyen rendezvény van.

A hónap második hétvégéjére esett a Főzde feszt és a Street Food market a Felvonulási téren, miután beiktattak egy kis csúszást a rossz időjárás miatt, ami talán nem is baj, mivel a Kincsem Parkban rendezettel nem ütötték ki egymást. A téren megszámlálhatatlan sörpad és kiállító egység, melyek közül rengeteget még névről sem ismertem. Történetesen a PolaPola is egy ilyen, amiről eddig még képet sem láttam, nem hogy pár gondolatot. Díszes, nemes fesztivál kíséretem egyből ajánlotta, hogy ez bizony nagyon frankó és megéri kipróbálni.

Pola Pola

A bódé nincsen túlvadítva, egy-két felirat és egy rövid árlista. A kínálathoz nem kell órákig pörgetnünk az étlapot, leginkább három tömött sor és meg is vagyunk. A viskó mellett egy korrekt méretű grill, amin folyamatosan ott napoznak a húsrudacskák. Szerb konyha kedvelőinek nagyon talán nem kell bemutatni a csevap jelenséget. Az újaknak egy gyorstalpaló: markáns, fűszeres hús, amit legtöbbször több húsfajta összekeveréséből készítenek, pont. Öt illetve tíz darabos kiszerelésben kérhetjük, illetve a végén annyi feladatunk még van, hogy eldöntsük, hogy milyen ajvárral (csípős – nem csípős) kérjük, illetve gyrosos hagyományhoz híven, hagyma mehet-e?!

Menü

Menü

Sorban állással együtt sem volt több a várakozási idő 5-6 percnél, ami alatt végig stírölhettük a kis húsrudacskákat, ahogy átalakulnak átsült módba a nyersből. A tálalás nincsen megvadítva, egy jó kis műanyag menzás tányér és kész. A lepénybe valami egészen cseles technikával képesek beletuszkolni mind a tíz rudacskát. Ennek ellenére és teljesen galád módon először párat önmagában elnyammogok és úgy próbálom csak kézbe venni, nem minden álmom, hogy leegyem magam, ne adj Isten némi húst a porba ejtsek!

Tálalva

Tálalva

Megpakolva

Megpakolva

A cevap kiválogatása nem sikerült túlságosan egyformára, egy-két darab picit már sokat pihent a grillen és rágósabb lett, de a többség frankó maradt. Ez is egy remek példa arra, hogy az ilyen kitelepülések során kár lenne 110%-os teljesítményt elvárni az éttermektől, mégiscsak mostohább körülmények között ügyködnek, akárhogy is nézzük. Az ajvár nagyon ravasz, kezdetben kicsit sem mondanám csípősnek, viszont a végére már kellemesen betüzel belülről és megjön a szauna érzés tőle. A hagymás kiegészítés viszont szerintem kissé harmatos lett, ennél többet is elbírna, aki meg randizna úgyis kihagyja belőle. Ezt a sereget a lepény fogja egybe, ami viszont zseniálisan finom és olyan állaga van, amit tanítani kellene.

Ajvárral

Ajvárral

A kisebb kiszerelés, azaz 5 darabbal 1190, míg a duplázott kiadás 1590 forintot kóstál, gondolom sokat senkinek nem kell rajta agyalnia, hogy a nagyobb képzi a jobban megéri kategóriát inkább. Nem egy agyongondolt egzotikus 200 feltétes étel, sokkal inkább egyszerű és letisztult. Minden íz kijön belőle, amit írtak, ez így jó ahogy van. Fesztiválos randink teljesen meggyőzött, hogy ideje nemsokára az éttermet is betámadnom és egy kicsivel cifrább, teljesebb fogást is leteszteljek jól.