Select Page

Publo Étterem és Pizzéria Csákvár

Szerző: | 2017. ápr. 5. | Egyéb

A tavasznak köszönhetően, ismét kimozdulhatunk és ha már kimozdulunk, akkor miért ne hagynánk el a fővárost. Kiránduláshoz remek célpont Fejér megye, például Csákvár környéke és ha már arra járunk, akkor a hátizsákból szendvicsezés helyett, térjünk be egy helyi étterembe. Mi a Publo Étterem és Pizzéria névre hallgató éttermet választottuk és már most elárulom, hogy nem bántuk meg. Az étterem, az Esterházy-kastélytól nem messze található saját parkolója és hangulatos kerthelyisége van. A pizzáik kemencében sülnek, de a frissensültek szerelmesei is könnyedén megtalálják a számításukat a hosszú étlapnak köszönhetően.

Mivel az étterembe többed magammal érkeztem, most nem csak egy fogás kerül a terítékre, inkább megpróbálom, megmutatni, hogy hogy is művelik a vendéglátást a csákvári Publoban. Az étlap kivesézését követően, az asztalra került leves, sertésből és csirkéből készült főfogás és még egy kétszemélyes tál is. Ami biztos, hogy kedves személyzet fogadott minket, a kiszolgálás gyors volt és a pincérek, mindig pont jókor érkeztek az asztalunkhoz.

Sajt-krémleves tortilla chips-szel

Első körben sajtkrémleves érkezett az asztalra. A sűrű, füstölt sajtos leves, némi kukorica chipsszel és petrezselyemmel került a nagyméretű hófehér tányérba. A füstölt ízhez jól passzol a chips, az ízek teljesen a helyükön vannak. Ha bele akarnék kötni, akkor azt mondanám, hogy túl sűrű volt, de nem akarok. Az állag, nem valami lisztes rántásnak tudható be, mert liszt íz nem tűnt fel, a sajt maga okozta a sűrűséget. Egy ilyen leves 690 forintért kerülhet az asztalra, ami egészen baráti ár.

Baconbe tekert sertés szűz mignon fokhagymás sajtmártással

A sajtos vonalon tovább haladva a második fogás egy sertés szűz, amit házi burgonyafánkkal rendeltünk meg. A házi burgonyafánk olyan, mintha  egy fullos krokett lenne, de a szerkezete lazább, az íze pedig hibátlan. A sertés szűz sütési idejét tökéletesen belőtték, a hús puha, nem száradt ki, a közepe szaftos. Ahogy látszik ezt úgy sikerült elérni, hogy a bacon közben tökéletesen megpirult. Az egészet koronázza a fokhagymás sajtmártás, ami nem túl fokhagymás az íze kellemes, a sajt és a fokhagyma tökéletes találkozásának remek mintája. Ez a fogás 1890 forint, ami mellé még jön a burgonyafánk, ami ha jól emlékszem 490 forint. Ez az ár, egy ilyen fogásért úgy gondolom teljesen korrekt.

Publo tál 2 személyre

Végül, jöjjön egy kétszemélyes tál. A hely nevét kapta, és inkább 3 személyesnek mondanám. Természetesen két jó étvágyú férfiembernek egy ilyen tál nem okozhat gondot, így mi bevállaltuk. A tálon sajttal, sonkával töltött csirkemell, rántott sajt, rántott sertésborda, cigánypecsenye a főszerepben, mellé kétféle köret, tartár mártás és savanyúság. Felsorolni is elég és már jól is lakik az ember. A tál minden elem jól van elkészítve, a cigánypecsenyéhez tartozó kakastaréjt pedig külön kiemelném, remek alapanyagból nagyon jól van elkészítve. A tál ára 4490, amiért ha ketten estek neki, akkor tuti kaja kómát kaptok ajándékba, mert az ízek arra késztetik az embert, hogy az utolsó falatig elpusztítsa a tálat. A végeredmény egyszerű, ha Csákváron jártok és megéheztek, akkor irány a Publo Étterem és Pizzéria.

 

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték