Select Page

Púder – Púder pulled pork szendvics

Szerző: | 2017. Sze. 28. | Egyéb

A Púder azért leginkább a hölgyek körében népszerű, persze vannak férfi csoportok is, de többnyire a női nem képviselői töltik fel rendszerint a vendégteret. Nehéz szavakba önteni, hogy milyen elvet követ a belső kialakítása, de talán kár is lenne belebonyolódni. Igaz a nyár lecsengett, de talán még pár kósza langyosabb napon még a teraszra is kimerészkedhetünk.

Étel és itallapjuk egészen sokrétű, de a nagy elemzés helyett nagyjából az első pillantásra kiszúrt Púder Pulled Pork szendvicset rendeltem. Egy ilyen vélhetően szaftos-szószos szendvics azért nem a legcsajosabb fogás, de talán ez is mutatja, hogy annyira mégsem nőies hely a Púder.

Púder Pulled Pork szendvics – ciabatta, pulled pork hús, BBQ, rukkola, paradicsom, uborka, mézes dijoni mustár, füstölt sajtos répakrém

Nem egy alapszendvics az látszik a leírásán már. Viszonylag hamar elkészült és egy papír fogóba bújtatva került tálalásra. Ránézésre extra adag szalvétát már elkezdünk automatikusan bekészíteni, mert gyanúsan a bokánkig fog csorogni a szaftcunami. Oldalról leginkább a tartját és az uborkát látni, tehát nyissuk fel a fedelénél fogva. Minden elem megvan, de alapvetően azért nem egy gigantikus szendvicsről beszélünk méretileg.

oldalról

Kóstolva a ciabatta egészen jó, egy pöppet még lehetne ropogósabb, de így is teljesen rendben van azért. A többi hozzávaló közül a tépett tarja kifejezetten király, mivel vastagon lapul benne az ízletes szaft. A rukkola és uborka párosa az édesebb ízeket remekül kompenzálja, harmonizálja. A mustárból és a répakrémből észveszelytő élményeket én nem kaptam, ezek inkább másodhegedűsként kerültek a szendvicsbe.

sarok-szósz

A várt könyékig úszunk a hús és egyéb szaftban élmény megvan az utolsó pillanatig. Adagra nem fogunk tőle felrobbanni, egy “könnyedebb” fogásként kell rá tekinteni, már amennyire egy pulled pork alapú szendvicsre lehet így. Az arányok tökéletesek, húsból csurig vagyunk, de még uborkából is rengeteget kaptam.

uborka

Árban 1500 forint, ami teljesen baráti árszabás egy ilyen helyen. Baráti csevely előtti energiatöltésre tökéletes, de ha csak azt a szerepet szánjuk neki, hogy az esemény során magunkba töltött alkoholmennyiséget felszívja részben, akkor is remek választásnak ígérkezik. Az utolsó falatig kicsit módosult a véleményem, egy ilyen szendviccsel nem csak csajokat lehet becsalogatni az utcáról.

Púder Bárszínház – 1092, Budapest, Ráday u. 8 – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték