Select Page

Queens Diner Pizzéria – BBQ hamburger

Queens Diner Pizzéria – BBQ hamburger

A héten kicsit csálén alakultak a dolgok, a hambuger hétfő elmaradt, igaz cserébe szombaton volt hambis post. Nem hagyott nyugodni a dolog, álmatlan éjszakákon át gyötrődtem, hogy mégiscsak kellene a hétre egy hambit izzítani. Nagy keresgélés után végül meglett a mai áldozat ami a Queens Diner Pizzéria jóvoltából fog érkezni és egy BBQ hamburger lesz.

A hamburger szekció egészen bőséges kínálatot biztosít, ha jól számoltam 15 fajta különböző egyed közül választhatunk, ez egész korrekt na. Az enyém a következő feltéteket tartalmazza a Netpincéres leírás alapján: házi marhahúspogácsa, alma, paprika, majonézes szósz, paradicsom, uborka, jégsaláta, lila hagyma és BBQ szósz. Az alma és paprika részre kicsit bizonytalanul tekintek, remélem csak elírás és nem lesz benne egy gerezd idared. Megfejeltem a dolgot még, pirított hagymával és Cheddar sajttal, az előbbi régi nagy dilim, hátha most olyan lesz végre mint ami után régóta ácsingózok.

Esztétikai megjelenés: Kisebb fajta hungarocell dobozban érkezett, ami eléggé passzentos a burger számára, szinte rá öntötték a dobozt, de legalább sok levegőt nem kellett a futárnak cipelnie. A zsemle egészen kopasz, a szó szoros értelmében, semmi szezámmag vagy egyéb nem került rá, olyan mint egy kopasz fej. Oldalra kicsit kimászott a feltétek egy része, kicsit kikandikálnak, de mivel több helyük nincsen ezért nem estek ki belőle. A saláta, uborka és hagyma hármasa remekül látszik, ha egy kicsit elforgatjuk, így már biztos hogy ezek bele kerültek. A fedelet leemelve több minden jutott eszembe, a leírás alapján nincsen ketchup hozzá, de ebbe határozottan jutott. A hagyma látszik ésssss EZ AZ!, ez kérem olyan melyre sokat vártam, viszont láthatóan a szósz átáztatta, így nem hiszem hogy ropogni fog. Van továbbá két kissé szenes feltét, amit ezidáig nem sikerült kisakkoznom, hogy mi is lehet, lehet jobb is ha nem tudom. A sajtot keresem és ha az amire gondolok akkor az egy kisebb gyűszűnyi, de inkább semmi. A hús szépségversenyen gond nélkül elbukna, alakra nem igazán hasonlít egy pogácsára, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Pont: 7/10

Ízvilág: A zsemle egészen jóféle, kellemes nem tudom mihez hasonlítható íze van, ez szerintem egészen toppos a zsemlék közül. A húsra még fért volna bőven fűszer, valami minimális érződik rajta, de ennél sokkal többet is elbírna. A feltétek frissességével semmi gond nincsen, minden ropog és pattog a szánkba, ez perfekto. A hagyma melyet pluszba kértem ízre is stimmel ahhoz, amit régóta várok, de sajnos átázott így a ropogás elmarad, pedig az a nagyobb élvezet benne. A hagyma meglepően erős, így ne életünk szerelmével üljünk le egy ilyet elfogyasztani, hacsak a nagy Ő nem hagymamániás. A sajtnak tökéletesen hűlt helye, az ég adta világon semmit nem érezni belőle, így meg merem kockáztatni, hogy ez kimaradt belőle. Almával nem találkoztam ízre, így megnyugodhat mindenki szerintem nem került bele. BBQ a neve és leírás alapján van is benne, gondolom ez a ketchup színű csoda, viszont ízre akár a víz, emiatt kár így hívni szegény hamburgert.

Pont: 6/10

Mennyiség: Az első szembetűnő tény, hogy nem jár mellé semmiféle köret legyen az akármilyen burgonya vagy tudomisénmi. Súlyra egészen korrektnek érződik, viszont az arányain lehetne javítani. A hús egészen elveszik benne, vagy kisebb buci vagy nagyobb hús kellene bele, döntse el mindenki melyik a szimpatikusabb megoldás. A sajt mennyiségre tragikusan kevés, pontosabban semmi, ez eléggé lehangoló, hogy két plusz feltétből az egyiket sikerült csak belerakni, nem túl jó teljesítmény na. Az egészet lenyomva egy erősebb három órásra érzem adagilag a BBQ burgert, a köret sokat hozna rajta, de az nem jár hozzá sajna.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: A tegnapi étteremmel kezet foghat a Queens Diner is, mivel kereken 40 percet adtak meg kiszállításra, a tegnapi játékos egészen elvérzett ezen feladatnál, de a mai versenyző gond nélkül rosszabb eredményt produkált. A végeredmény 62 perc ami már át is lépte az egy órás határt, irgum-burgum! A legszebb az egészben, hogy a rendelés során nem vettem észre, hogy 200 Forint kiszállítási díj is van, ami tovább rontja a helyzetet, azaz többet fizetsz és még lassú is, na az ilyen kombókat javallott elkerülni a jövőben. Van hova javítani az eredményen, meglátjuk talán lesz még következő alkalom.

Pont: 5/10

Ár/érték: Az én burgerem a két extra feltéttel 1100 Forint ami egészen baráti ár, viszont azt is figyelembe kell venni szigorúan, hogy nem éppen német precizitással rakták össze, azaz egy feltét kapásból lemaradt és került bele olyan is ami a leírás alapján nem járt volna, így kicsit zsákbamacska burgernek lehetne titulálni szegény hamburgert. Kicsivel nagyobb odafigyeléssel egészen pöpec hamburgert lehetne belőle rittyenteni, de a jelenlegi még távol a tökéletes szinttől. Második esélyt akkor tervezem, ha olyan címen mozgok ahol nem lesz 200-as kiszállítási díj, ha egyáltalán van ilyen a városban, majd kiderül. Kalandor lelkületű olvasóknak ajánlott, nem kizárt, hogy apró meglepetésben lesz részük.

Pont: 6/10