Select Page

Raktár Beach – Dupla bacon és Mega vega Burger

Szerző: | 2016. aug. 22. | Burger

Nyáron a fővárosban rekedt emberek számára mentsvárként szolgál a Margit-sziget. Strand, szökőkút, futópálya és jókora zöld terület, ahol kicsit könnyebb átvészelni a hőséget. A déli bejáróhoz közel találni a Raktár Beach-et, ahol a seggrázáson kívül bizony tolhatjuk a strandon a street foodot is!

A hely láthatóan az éjszakába nyúló szórakoztatásra van kihegyezve, viszont a központi pult egyik oldalán két kecses rostlap nyugszik, melyeken bizony burgerek és egyéb finomságok készülnek. A Bamba Marha szolgáltatja az alapütemet, így nem kell meglepődni, ha kifejezetten ismerős elemeket és elnevezéseket találunk az étlapon, a logóról nem is beszélve.

bejárat

bejárat

A környezet pazar látványt nyújt, főleg, ha úgy időzítjük, hogy lássuk leesni a napot a város mögött. A nagy romantikus hangulat hevében két fajta burgert sikerült tesztelni, az egyik egy igazi klasszikus darab minden burgerező kínálatában, míg a másik a manapság divatos vega vonalat erősíti.

Dupla bacon burger – marhahúspogácsa, bacon fonat, baconnaise, grill hagyma, római saláta, savanyú uborka

Bacon rajongóként ez kötelező darab, semmi extra bolondulat nincsen benne, azt adja nettó, amit a neve hirdet. Kapásból látszik, hogy ez egy igazi szaftos burger, ami hírből sem ismeri milyen lehet száraznak lenni. A majonéz és a bacon szerelemgyermekeként napvilágot látott szósz vastagon terül a buci felső fele alatt. Ez kicsit fedi a bacon fonatot, de ha nagyon érdekel minket, akkor egy kés segítségével alá áshatunk.

dupla bacon burger

dupla bacon burger

Ízre a buci extra könnyed és finom vajas. Állagra tökéletes, belső felei enyhén pirítottak. A szósz nagyon jó, már előre nyitja a bacon-álmot, amit a fonat tovább erősít. A szilárd bacon kellemesen ropogós, jól át van pirítva. Az uborka pillanatok alatt indítja újra agyunkat, utána minden ízt kétszer olyan intenzíven érzünk, telibe vagány.

szaftosan

szaftosan

A húspogácsa át van sütve, ennek ellenére bőven maradt benne szaft, ami a szósszal keveredve instant gitáros burger élményt nyújt. Tiszta marhahús íz, ami bizony nagyon a helyén van. A pogácsa alatti salátás szekció átlagos, akár a legtöbb saláta ízre.

köret és szósz

köret és szósz

A dupla bacon burger nagy ellentettje a mega vega burger, amiben értelemszerűen nincsen hús. A marha hozzávalót egy méretes grillezett kecskesajtra cserélik. A másik érdekes alkotóelem benne a petrezselymes pesztó, ami valóban nem átlagos hozzávaló egy burgerben, mégha az vega is.

Mega vega burger – grill kecskesajt, friss paradicsom, petrezselyem-pesztó, madársaláta

Kiszúrja az ember szemét az értelmezhetetlen méretű sajtkorong, valami iszonyat durván uralja a burgert. Akkora korong, hogy három burgerbe is elegendő lenne. Grammra pontosan nem tudni mennyi, de ránézésre is adja, hogy bőséges adag. Más meghökkentő elemet nem cserkésztek bele.

mega sajt

mega sajt

Ízre a sajt jó. Krémesen olvad az ember szájában, kicsit sem kell harapni, szinte lehellettel lehet puhítani. Ízre a madársaláta passzol hozzá, a pesztó jó erősen és főként petrezselymesen csap bele az összképbe. Kicsit talán túl intenzív is, így kicsit talán meg is fordult a mérleg nyelve és túlerőbe került a petrezselyem.

coleslaw 2.0

coleslaw 2.0

Két fajta köretet és egy szószt sikerült kipróbálni. Hagyományos csónak burgonyájuk kifejezetten friss és jól fűszerezett. A coleslaw 2.0 egészen érdekes, főleg a hagyma dominál benne, míg a majonézes irányzat igazán eltörpül benne. A szósz a füstös chipotle ketchup, ami bizony begyújtja kissé alattunk a kazánt, de legalább jobban jár a lábunk, ha a tánctérre tévedünk. A dupla bacon burger 1690, míg a mega vega burger 1890 forintot kóstál. Köreteknél a saláta 450, míg a burgonya 350 forintot jelent. A csípős szósz kereken 200 forintot jelent a végösszegben. Annak fényében, hogy a Margit-sziget torkában vagyunk és nem mellesleg egyszerre egy szórakozóhelyen is, nem nevezhető drágának az étlap.

Facebook, Budapest, Hajós Alfréd sétány. 1

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték