Select Page

Ramen készítő robotok

Szerző: | feb 17, 2016 | nemteszt

Egyre több területen ütik fel a fejüket az automatizált folyamatok, melyeket nem ritkán komplex robotok hajtanak végre. Megannyi ipari terület mellett szépen lassan a gasztro világot is eléri ez a hullám. Két robotkar jelenleg az egyik nagy szenzáció egy sanghaji étteremben, melyek pillanatok alatt elkészítik rendelt ramenünket.

Toya és Kona nemrég állt be a konyhapult mögé, melyek azóta aligha hagytak el. A két robotkar akár megállás nélkül képes készíteni a különböző ramen leveseket a nagyérdemű számára. Liu Jin az étterem tulajdonosa végtelenül elégedett két újdonsült alkalmazottjával, egyikük sem problémázik vagy éppen betegszik le és sosem lesznek másnaposok.

4

Az első fázis megkezdése után mindössze 90 másodpercig kell várnunk, mire szemünk előtt elkészül a kiválasztott leves. Tökéletes összhang és hiba nélkül teljesítenek minden egyes műszak alatt. Egy adagot körülbelül 9$-ért cserébe készítenek el, ami átszámolva nagyjából 2800-3000 forint körül mozog, ami nem éppen a legolcsóbb fogás a kategóriában.

3

Nem filléres befektetésről van szó, a robotkar páros 150 ezer dollárba került, ami hozzávetőleg 40 millió forint körül mozog. Ennek ellenére sokan járnak csodájára, igazi geek látványosságnak számít Toya és Kona másfél perces tánca. Akit nagyon kíváncsivá tett az egész show, az keresse Sanghajaiban a Toyako  éttermet.