Select Page

Raqlap – Zabáljcsak

Szerző: | 2016. okt. 13. | Egyéb

Akik sűrűn látogatják a Gozsdut, azoknak feltűnhetett a nyár végén, hogy megjelent a Raqlap Gastro & Streetbar. Az elképzelés egyszerű, négy különböző streetfood vagy bar egységet összehoz és úgymond csoportosít, mintha egy raklapra raknánk rá őket jó szorosan egymáshoz. A nyári felállás némileg módosult a téli szezonra, illetve kicsit átalakították a helyet, hogy a hideg ellenére élhetőbb legyen ott enni-inni.

A winter line-up egészen pontosan úgy fest, hogy a food kategóriában a KolbIce, a Töltött kürtős és a Zabáljcsak csapata van jelen, míg a drink részlegért a Szifon bar lesz a felelős. Élelem fronton most, a már tesztelt Zabáljcsak egységéhez verődtem. A Zabáljcsak csapata Food Truckot fix bódéra cserélték a téli szezonra, így jelen állás szerint állandó jelleggel kedvünkre úszhatunk a szaftban a Gozsdu végében.

Delux pulled pork sandwich – fokhagymás tejföl, pulled pork, házi barbecue szósz, kovászos uborka, coleslaw, vörös cheddar

Ez most a csúcsragadozó étlapjukon, amit ciabatta kenyér közé ékelnek be. Vastag húságyra kerül rá minden feltét. Meglepően jól kezelhető a helyzet, csak egy határozott rászorítás szükséges és nem esik atomjaira a szaftos hús csúcsszóssága miatt az egész szendvics. Sokáig nem szabad időzni felette, a legjobb, ha egyből nekilátunk, mert bizony ez fél liter szaftot rejt magában, amit a ciabatta nem képes sokáig magában tartani.

Deluxe kiadás

Deluxe kiadás

Ízre és állagra a hús tökéletes. Felfoghatatlanul szaftos, míg a házi BBQ szósszal keveredve egy lágy füstös ízvilágot is nyújt egy időben. A kovászos uborka jellegzetes íze megtöri ezt a vonalat. A coleslaw és a sajt párosa bájosan nyugtatja szánkat lágyabb ízekkel. Arányaiban remekül van tervezve, mivel folyamatosan érződik a hús jelenléte, falatot nem kell nélküle eltöltenünk.

bitang

bitang

A Deluxe egészen pontosan 1900 forintot jelent, amiért kapunk egy tálcányi szaftot és egy király szendvicset. Abban az esetben, ha szeretnénk leöblíteni, akkor akár a híres-neves magyar kólával is megkínálhatjuk magunkat, ami a Tikkadt Szöcske névre hallgat. A pet palack után már üveges kiszerelésben is elérhetővé vált, ami bizony sokkal elegánsabb, mint előde.

Szöcske

Szöcske

A Raqlap tervek szerint egész télen üzemel majd, szóval alkalomadtán a Töltött Kürtöst és az italosztó egységet a Szifont is lemeózom. A KolbIcet is célba veszem, de főleg azért, hogy kiderítsem miként kell nevét helyesen ejteni, mert kezd olyan rejtéllyé fajulni az egész, mint a tyúk-tojás probléma. A télies zimankót ellensúlyozva a terasz fedett részénél majd térdmelegítők és egyéb hőforrások is lesznek, a rostlapokon túl.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték