Select Page

Ray’ Bá Street Food – Huanita Burger

Szerző: | 2017. máj. 15. | Burger

Nosztalgiázni jó. Bármilyen témában jó érzéssel tölt el minket, ha kedves emlékeket idézünk meg magunkban. Burgerre fordítva ez valahogy úgy nézhet ki, hogy azok az idők, amikor még nem volt fontos, hogy a hús hány másodpercig sült vagy éppen mennyire került bele grammra pontosan a szósz, ami akkor legtöbbször ketchup és mustár volt. Ezeket a burgereket a jó pár éve dübörgő burger mánia alaposan háttérbe szorította.

Ray’ Bá valahol a két végleg között keresi a tökéletes egyensúlyt. Retro burgereket készít, de azért némi modernizációt csempész a bucik közé. Zavarba ejtő a kínálat, mivel vagy fél milliárd burger közül lehet választani, de mellette még akár gyros is rendelhető, ha véletlen nem találnánk tökéletes burgert. Az összeállítások között találni csirkés, marhás és sertés hússal épített elképzelést is. Méretben egészen változóak, a 10 dkg-tól egészen az 50 dkg-ig szinte bármi megtalálni.

Huanita burger – 15 dkg marhahús, cheddar sajt, uborka, paradicsom, bacon, jalapeno, chilis kukorica, jégsaláta hagyma

Mindegyik fogást rendelhetjük menüben is, de a képeket elnézve elégségesnek érződik csak a szendvics önmagában is. Egy igazi mexikói szerelemgyerek a Huanita, melybe beleoltottak néhány örökzöld retro burger hozzávalót is. Különösebben sokat nem kell várni a rendelés után, körülbelül 10 percet igényelt az egész. Ilyen oldschool nagy puffancsot már régen láttam, ezek kezdenek kuriózumként hatni már a burger világban.

Huanita burger

Tipikusan az a burger, amit az első két percben csak forgatunk és fogdosunk, mert fogalmunk sincsen, hogy miként kellene úgy elkezdeni, hogy ne terítsen be minket a szósz. A buci hatalmas nagy puffancs, de szerencsére éppen csak édes, így nem kelti a gyilkos édesbuci élményt szánkban. A hús teljesen átsült, ebből különösebb szaft cunami már nem fog kifakadni az biztos.

zöldség rengeteg

A hús alatt találjuk a zöldségerdőt, amiből a jalapeno a legerősebb. A lilahagyma meglepően erőtlen, de nem is bánom, nem hiányzik mindig az egész napos gyilkos lehelet. A szósz egy majonéz alapú verzió, picit pikáns, ami ízre és állagra is meglepően jó. Az uborkát nagyon nem erőltetném bele, nagyon felvizezi az egészet, illetve olyan síkossá is válik, hogy művészet egyben tartani a benga nagy burgert miatta. A bacon szépen összeugrott a rostlapon, de ízre jófajta illetve helyenként kellemesen ropog is. A sajt a szósz-zöldség viharban picit elveszik, de ha találunk egy tiszta falatot belőle, akkor nem fogunk csalódni benne.

belső

Adagra egészen sokkoló, ettől sokáig nyikorogni fogunk, ha sietősen bedaráljuk egyszerre az egészet. Menüsítve még súlyosabb élményt nyújthat, de nekem ennyi is bőven elég volt a K.O-hoz. Árban a burger magában 1690 forint, ami nem mondható drágának már. Tényleg érdekes szerelemgyereke a régmúlt idők klasszikus elképzeléseinek és a némileg modernizált burgerek ötleteinek. Személy szerint igazi buli utáni burgernek képzelem, aminek egyik fő feladata az átszűrt alkohol felszívása.

Ray’ Bá Street Food – 1032, Budapest, Kiscelli és Szőlő utca sarka – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték