Select Page

Red Roll – Csirkés chimichanga, Salsa Fresca

Red Roll –  Csirkés chimichanga, Salsa Fresca

Eljött megint egy csütörtök, a munkában szenvedők biztos érzik már a hétvégét. Nekem a mai nap már a megérdemelt pihenésről szól, és hogy még jobban el tudjam lazázni, szükségem van rá, hogy megérintsen Mexikó. Ha már Mexikó, akkor muszáj egy linket ide tennem, mert ahányszor elmegyek egy mexikói ételeket kínáló étterem mellett, vagy nézegetem hogy honnan rendeljek és meglátok egy burritót vagy tacót a kínálatban, ez eszembe jut.

A régi klasszikus vígjátékhoz, egy tapasztalt étterem dukál, ezt a címet most a Red Roll képviseli. Mivel chimichangát még sosem ettem, így a kíváncsiságom győzedelmeskedett, és egy csirkés változatot  választottam, és okosan kértem mellé némi csípős szószt is.

Esztétika,megjelenés: Hát, hogy őszinte legyek, nem néztem meg, hogy, hogy is néz ki a chimichanga, így mikor felnyitottam a dobozt, kicsit megijedtem. Megsütötték rendesen a tésztát, az biztos, de a sajt, mégsem ropogós, csak ráolvadt a majdnem fekete, hólyagosra sült tésztára.Gyors kettévágás után láthatóvá válik a töltelék, ami rizsből, csirkéből, paradicsomból, és bár nem látható, de hagymából áll. A tészta amúgy leveles, felül kevesebb, alul lényegesen több  rétegben. Az alját kicsit szemügyre vételezve, látható, hogy az étterem a felülről sütés híve, ennek köszönhetően, alul nem fekete a cucc, csak barna. A szósz sűrű, a paradicsom határozza meg az állagát és a színét is. A jalapenonak köszönhetően zöld darabkákat is látatunk, ami még kívánatosabbá teszi a szószt.

Pont:7/10

Ízvilág: Ahogy azt a tegnapi példa (mármint a Chochito) is mutatta, attól, hogy valami ronda, attól még lehet akár finom is. Ez esetben, nem is igazán csúnya az étel, inkább, azt mondanám, hogy olyan mint a neve. Ha már ilyen nyamnyogós a név, akkor neki is eszek és már nyamnyogok is az első falaton. A nyamnyogás oka az, hogy a rizs a hagyma és a paradicsom, egy szaftos, rizses egybe valami lett az eredmény. Ízesnek ízes, de semmi erőteljeset nem érzek benne, a csirkehús is elsősorban, talán borstól és sótól kapott valami ízt.  A megmentő a Salsa Fresca, amibe miután megkóstoltam, minden falatot erőteljesen beletunkoltam. A szósz bár  jalapenót is tartalmaz, mégsem olyan erős, inkább pikánsnak mondanám. Nagy mentőöv ez az íztenger, én a helyükben alapből küldeném a chimichangához.

Pont:7/10

Mennyiség: A mérlegelés megint elmaradt, de valahogy ennél az ételnél, nem is tartottam fontosnak. Az átlagos ételhordó dobozhoz viszonyítva, a chimichanga igen nagy helyet foglalt el. Már a látvány is biztosított arról, hogy jól fogok lakni, de miután kettévágtam, és megláttam a tömörségét, rájöttem, hogy ez bizony laktatóbb lesz, mint egy átlagos lepény. A nagy adag rizs a csirkemellel kombinálva, és mindez egy szép adag tésztával ötvözve, 100% -os biztosíték arra, hogy teli hassal álljunk fel az asztaltól.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Átlagosan 65 perc kiszállítási időt ígérnek, ami azért valljuk be nem egy világbajnok idő, de egy Budapest Mexikóváros távot figyelembe véve nem is olyan rossz. Amúgy valamivel több, mint 50 perc után érkezett meg az étel, de még melegében. Úgy gondolom, hogy egy ennyi ideje működő étteremnek nem kis forgalmat kell lebonyolítani ebéd időben, de azért nem lenne baj, ha 40 perc körüli szállítási idővel dolgoznának.

Pont:6/10

Ár/érték: A chimichnaga önmagában 1390 forint, amiért egy igazán laktató, alapanyagokban gazdag ételt kapunk. Mivel ez volt az első ilyen tapasztalatom, így nem igazán van összehasonlítási alapom, de a fűszerezés terén biztos vagyok benne, hogy lenn hova fejlődni. A tészta remekül kiegészíti a rizses csirkés ragut, de kell hozzá a szósz. A Salsa Fresca -ért  250 forintot számítanak fel, ami egy szószért nem kevés, viszont ezzel kapcsolatban nincs az az érzésem, hogy sok lenne érte. Ez a nem egész 300 forint a kulcsa annak, hogy ne csak teljes, hanem igazán ízletes is legyen az étel. Ha őket választjátok, akkor a szósz ne maradjon le a listáról a megrendelés gombra kattintás előtt.

Pont:7/10