Select Page

Reggeltől Estig – Amerikai hamburger menü

Reggeltől Estig – Amerikai hamburger menü

Alig pár nappal ezelőtt volt egy éve, hogy a Tejfel Tejbárban tettem látogatást amikor meglepő módon egy salátára voltam rágerjedve, de persze egy szendo is kellett mellé. Azóta nagyot fordult a világ mivel a Tejbárnak már nyoma sincs, helyén egy egészen új sokkal színesebb és csicsásabb egység nyitotta meg kaput, ha jól emlékszem valamikor a tavasz közepén.

Teljes átalakítás történt odabent és olyan tarka megvilágítást kölcsönöztek a helynek, hogy elsőre mikor megpillantottam azt hittem megnyitott a Baross utca elején egy dizsi. Kint kapott egy szolid teraszt mindössze 4-5 asztalt foglal magába, de nyáron biztos nagy szolgálatot tesz. A roadblock táblán vastagon virít, hogy retro burgerrel dolgoznak.

Az étlap egészen egyszerűnek mondható, mivel sima fekete-fehér nyomtatott lapokat tartalmaz azaz igazán minimál a dizájn. A burgereknél három különböző variáció van, de egyiknél sincsen részletes leírás, hogy pontosan milyen feltéteket rejt az adott elnevezésű burger. A menüzés nem volt kérdés ez annyit jelent, hogy a burger mellé jár egy hasábburgonya köret. Az étlap megviccelt mivel amit én pörgettem abból kiesett az itallap azon része ami a söröket tartalmazta, ami meg is lepett, de végül maradtam egy kislányos limonádénál.

Esztétikai megjelenés: Mekkora salátalevél a betyárját. Abnormálisan hatalmas, de remekül bevonzza az éhes tekinteteket. A burgerben van tojás ez látszik, amint leemeljük a fedelét. A fedőt alkotó buci kicsit az édeskés puffancsokra hasonlít, de méretben azét nincsen annyira eltúlozva. A tojás alatt rejtőzik egy tenyérnyi csalamádé ami valóban igazi strandburger, retró élményt ébreszt fel bennünk. Ezután jön a húspogácsa ami színe alapján nem hinném, hogy tiszta marhahús, de legalább nem is mirelit. Forgatás közben megcsillan egy apró bacon csík is, mint kiderült ez egyből a tojás alatt kapott helyet, emiatt nehéz felfedezni. A legalsó réteg a benga nagy salátalevél. Szószból ketchup látszik leginkább. A köreten semmi sózás vagy fűszerezés nyoma nem látható, ezt nekünk kell pótolnunk az asztalon található kellékekkel. Összességében egy fokkal feljebb jár, mint a Balaton mellett árult fóliás okosságok, de nem kell azért a földre sem ülni tőle.

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci édes sajnos. A másik negatívum ami az első harapásnál kiütközik, hogy a húsból kisült zsiradék és a zöldekből kifakadó nedvesség rendkívül aljas módon célozza meg nadrágunkat. Igazi gitárosburgerré válik a kezdetektől fogva. A húspogácsa túlságosan laza, szinte attól széttörik ha csak durvábban rápillantunk, ha pedig rámarunk kézzel akkor omlik mintha muszáj lenne. Ízre nem túl frappáns, marha és sertés keverékének érezni, fűszerezése pedig leginkább semmi. A tojás viszont tökéletes. Pont annyira sült át, hogy ne csurogjon szét sárgája, ez frankó. A csalamádé miatt nem szabad rinyálnom hibába nem tartom igazán burgerbe valónak, de előre írták, hogy ez bizony retro. A bacon hangyányit sós, de állagra még pirulhatott volna, hogy bitang ropogós legyen. A köret könyörög a sóért, nélküle nem túl nagy eresztés, egészen sok olajat bírt magába szippantani. Az üdítő limonádé eléggé cukros, de leginkább nagyon.

Pont: 6/10


Mennyiség: A hús benne 10 dkg környékén mozoghat, de sokkal több nem lehet. A buci jókora puffancs és mivel édes ezért alaposan tölti a bendőt. A csalamádés, zöldséges kombóból nincs hiány. Az ebből kicsurdogáló folyadék pedig rohadtul nem hiányozna már az első falat után sem. A körettel nem lacafacáztak jókora adagot rittyentettek  a burger mellé kísérőnek. A fűszerezésén lehetne mit fejleszteni, értem itt a húspogácsára és a hasábburgonyára egyaránt. Összességében az egész tányérnyi szettet elvarázsolva megvan a közepes négy órás adag, nem éppen light hozzávalókból készítették.

Pont: 8/10

Ár/érték: Önmagukban a burgerek 850 forint fele mozognak ami egy sor kérdést vet fel az emberben. A leginkább ismétlődő a “hogyan, mégis ennyiből?” – de tényleg. Menüsítve már egészen feltornásszuk a számlánkat 1150 forintig ami itt egy karnyújtásnyira a belvárostól tényleg nem mondható drágának. Persze minőségben elmarad rendes burgerezőktől, de ezzel az árcetlivel sok embert be tudnak csábítani az asztalokhoz az biztos. A csalamádéval tuti megosztják a vendégkört, van akik erre vágynak igazán, de vannak akik ki nem állhatják, de ízlés kérdése. A limonádé 500 forint fele mozog, pontosan nem emlékszem már, de a 3 dl az megmaradt mennyiségre. Reggeli kínálatuk is egészen korrekt így lehet még lesz egy kör itt, remélem addig nem zár be, mint ahogy a Tejbár tette.

Pont: 8/10

(ha nem tudod merre a Reggeltől Estig RESTI akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen!)