Select Page

Remíz burger – Bacon & Cheese Burger menü

Remíz burger – Bacon & Cheese Burger menü

Az év végéhez közeledve, ismét borítjuk a rendet, és mivel tudjuk, hogy a hamburger a kedvenc kategóriáitok között szerepel, így szerdán is hamburgerrel jelentkezünk. A helyzet az, hogy mi is imádjuk a jó hamburgert, így nem is esik nehezünkre egy héten több hamburgert is bemutatni.

A héten különösképpen érdekes lehet ez a kategória, mert holnap lesz az első “A Street Food Éjszakája” esemény. Nálam a streetfood koronázatlan királya a burger, de ha őszinte akarok lenni egy jó pork szendvicsre sem igazán tudok neme mondani. Számos hely jelentkezik kedvezményes ajánlattal, ami érdemes kihasználni, és ha ránk hallgattok, akkor legalább kettőt bele is zsúfoltok a csütörtök estétekbe. Mondanám, hogy fogyasszátok mértékkel, de nem mondom, inkább azt mondom, hogy az első kör után dobjatok be pár sört, hogy megfelelő étvággyal érkezhessetek a második helyre. A közelgő, jellemzően brutális zabálásról szóló ünnepsorozat alkalmával úgyis szükségetek lesz a kitágult gyomorra, hisz nem kerülhettek olyan szégyenbe, hogy a rengeteg kaja után, nem birtok tisztességesen inni a haverokkal. A kalandozás után jön is a burger, ami a már korábban is tesztelt Remíz burger konyhájából került elém.

Bacon & Cheese Burger menü – Normál vagy szezámos buci, 150g-os marhahús pogácsa, cheddar sajt, bacon, saláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, ketchup, mustár vagy hamburgerszósz

Esztétika,megjelenés: A korábbi Texas BBQ burger után, most egy Bacon & Cheese Burgert rendeltem, méghozzá a korábbi jó tapasztalatok alapján ismét menüben. A rendelésnél megfeledkeztem arról, hogy szezámos buciba szeretném, így a szezámmag elmaradt, sima buciba került bele a 150 grammos marhahús pogácsa. A hús méretes, rendesen kitölti a burgert és a ráolvadt sajt igazán gusztusossá varázsolja. A burger másik névadó összetevője is büszkén kandikál ki a hambiból, alaposan megpirítva került a buciba. A rácsodálkozás után azért nem voltam rest szétkapni a burgert, amibe még némi jégsaláta, paradicsom, uborka és lilahagyma került. Az összetevőket házi hamburgerszósszal csapták nyakon, ami nem túl folyós, így a burger nem szaftja, jó eséllyel nem fog lefolyni a könyökömig. Ránézésre az arányok renden vannak, így rá is térek a köretre. A hasábban nincs semmi különös, de az biztos, hogy a gyorséttermi társainál vastagabb fajta. A coleslaw külön kis dobozban, láthatóan elég szaftos kiadásban feszít. A menü egyben van, de be kell valljam ez nem lep meg, az első benyomásom is pozitív volt.

Pont: 9/10

Ízvilág: Kötelező első falat hasáb megvolt, jó-jó, de a burger lesz itt a lényeg. Mivel van tartásom, a salátának is előbb nekiestem, mint a burgernek, és nyugtáztam is, hogy ez az a coelslaw, amit bármikor megennék. Kellően édes, a káposzta pedig ropogós, aki kitalálta, tutira így képzelte el. A burgerre térve, a buci állaga remek, és a pici kis szezámmagok íze abszolút nem hiányzik. A hús kívül jól megpirul, de belül krémes maradt, nem száradt ki. A sajt íze nem olyan erőteljes, inkább a bacon az ami erősebben is megjelenik az ízvilágban. A házi burgerszószuk ízletes, és a friss zöldségekkel kellően szaftossá varázsolja a Bacon & Cheese burgert. Ahogy ültem és ettem, azon gondolkoztam, hogy az eddigi burger élményeimet végigveszem, hova is sorolnám a Remíz újabb burgerét. Miközben arra gondoltam, hogy kéne enni még egyet, mert eléggé ízlik, a legjobb burgerek utáni első helyre soroltam be. Az íze alapján is simán rámondom ismét, hogy Zugló legjobb burgere.

Pont: 9/10

Mennyiség: Menü lévén, csúnya dolog lenne, ha nem úgy állnék fel az asztaltól, hogy elég volt a kaja. A burgerben 150 gramm marhahús kapott helyet, ami alapvetően ad egy súlyt neki. A zöldségekkel és a közepes méretű bucival megtoldva ez már önmagában is elég laktató. Az elmémben közepes adagnak minősülő hasábburgonya, és a szintén nem kis adag coelslaw már biztos garancia arra, hogy teli hassal áll fel az ember. Mire a végére értem, el is oszlattam a gondolatokat, miszerint kellene enni még egyet. Ha kisebb étvággyal rendelkeztek és párban érkeztek, akkor könnyen előfordulhat, hogy az is elég, ha egy menüt és egy burgert vesztek.

Pont: 10/10

Ár/érték: A hét elején gasztrobetyár által tesztelt csodás Mekis burger közepes menüvel 1790 forintot kóstál. Azért, egy minősíthetetlen hús, egy nyomi buci és némi zöldség jár. Ehhez képest a Remízben 1390 forintért kapunk, egy iszonyat laktató, izmos húspogácsával szerelt burgert, nem is akármilyen menüben. A hasábbon javíthatnának, valami klassz házi steak burgonyával, de a salátájukhoz nem szabad hozzányúlni. Nagyon remélem, hogy mikor legközelebb megyek, találok újabb burgereket és kajálás után ismét elégedetten hagyom el a Bosnyák téren található Remíz burger objektumot.

Pont: 10/10

(ha nem a Bosnyák tér környékén nőttél fel, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre van a Remíz)