Select Page

Remíz Burger – Texas BBQ Burger menü

Remíz Burger – Texas BBQ Burger menü

Bár az év végi kalóriahajhászásnak már vége, a két hét alatt elért plusz kilók részemről, még bizony megvannak. Emiatt, igyekszem főként minél kevesebb zsírt tartalmazó és hasznos tápanyagokban gazdag ételekkel tölteni a bendőm, de mindig van egy de. Mivel étkezés terén egy tiszta diéta, az nem igazán egy hétköznapi embernek való, főleg nem olyannak, aki rendelt és étteremben fogyasztható kajákról írogat szabadidejében, így be-becsúszik valami durvább kaja.

A de-re az okot, most egy kis ünneplés adta, így másodmagammal indultam neki Zugló szívébe burgerezni. A Bosnyák téren lévő templommal szemben, van egy hely, ami Remíz Burger névre hallgat. Már tavaly novemberben szemet szúrt a hely, a csalogató külső és a folyton bent ücsörgő emberek éreztették velem, hogy ide be kell térni. Eljött az idő, és bár a kínálatban, van grillezett sajt és csirke is, mi azért maradtunk a hamburgernél.

Esztétika,megjelenés: A választás nem volt egyszerű, ami viszont már az elején biztos volt, hogy menü lesz. A menü, egy burger, választható zsömivel, hasábburgonya és amerikai káposztasaláta, vagy ha úgy tetszik coleslaw. Természetesen, rámentem a legfelsőbb kategóriára, így már rendeltem is a Texas BBQ Burgert. A milyen buciban nem kérem kérdés elmaradt, így az alapértelmezett szezámos buciban kaptam. Az első benyomásom, mikor elkészültek a burgerjeink az volt, hogy ez pontosan úgy néz ki, ahogyan szerettem volna, hogy kinézzen. Először az alkatrészek. Kis műanyag dobozban a coleslaw. A doboz kitömve, látszik a káposzta darabokon, hogy elég szószt kaptak. A papírtölcsérbe rejtett hasábburgonya, sötétbarnára sütve, egy szem só sem csillan rajta. Ez nem hétköznapi, de minden bizonnyal a burgonyát akarják velünk megetetni, nem egy kiló sót. A körítések után, beszéljünk a főszereplőről. A burger közepes méretű, sötétbarna, szezámmaggal bőven ellátott buci alapokra épül. Ebben kapott helyet, a nem túl vastag, de láthatóan jól átsütött hamburgerhús. A hús alatt ízlésesen elhelyezett salátalevél, azon lilahagyma. A hús tetején ragyog az erős sárga színű cheddar sajt, aminek köszönhetően a sült bacon szeletek, nem tudnak lelépni a húspogácsa tetejéről. Legfelül még némi paradicsom, és a sűrű BBQ szósz és ketchup. A buci felső részének belsejét, megsütötték rendesen, ez látszik, és így a szószokat sincs lehetősége beszívni. A kinézet zseniális, de ez azt hiszem a soraim számából is észrevehető.

Pont:10/10

Ízvilág: Ritkán szoktam úgy járni, hogy ami ennyire pofás, az közelében sincs annak az íznek amit hozzá képzeltem. Gondolom, rájöttetek már, hogy itt nem volt ilyen probléma. A saláta lenyűgöző, hibátlanul van elkészítve. Nem tocsog a majonéztől, épphogy van a káposzta szálakon, de mégis elég. A káposzta ropog az ember foga között, és neki köszönhetően a szósz édessége sem túlzás. A hasábburgonya semmi extra. Kicsit tovább sütik, mint a szokásos, ami nekem bejön, na meg az ís, hogy nem sózzák (pedig sósan eszek). És akkor a Texa BBQ Burger. A hamburger mérete ideális, ekkorára, még pont ki tudom nyitni a számat. Az első falatnál érzem, hogy két íz a domináns. Az első a BBQ szósz, ami szerencsére nem túl édes, ha házi, akkor jár érte a piros pont. A másik, a marhahúspogácsa. Már említettem, hogy nem túl vastag, de ezzel az ujjnyi vastagsággal is tud mutatni. A fűszerezés tökéletes és így, hogy jól átsütve került a buciba, felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezt vagy a vastag, belül krémes húspogácsát bírom e jobban. Ami biztos, hogy ez a hús és ez a szósz jó, és a köréjük pakolt zöldségekkel egy remek burger az, amihez szerencsém volt. A menü, úgy ahogy van, remek összeállítás, talán két dolgot tudok mondani, amin kicsit változtatnék. A buci kicsit morzsolódós, nem rossz, de volt már a kezemben jobb is. A másik pedig a hús, talán 2-3 mm-el lehetne vastagabb.

Pont:9/10

Mennyiség: Ahogyan említettem másodmagammal érkeztem a Remíz Burgerbe, így nem csak a saját menümet kellett elpusztítanom. Ami tuti, hogy egy 80 kg-os embernek, egy ilyen menü, többet ad, mint a jóllakottság érzését. Ha bevertek egy ilyet, 3 órán belül tuti nem fogtok kajára gondolni, enni pedig csak kb. 5 óra múlva fog eszetekbe jutni. Ha megnézzük ugyanezt, a gyengébbik nem szemszögéből, akkor pedig elpusztíthatatlan a menü. Ezen oknál fogva, még majdnem egy fél burgert meg kellett ennem. Persze beáldoztam magam, de nem sok hiányzott, hogy kipukkadjak, mint egy lufi.

Pont:10/10

Ár/érték: Mindig fontos kérdés, hogy mennyi az annyi. Most egy pozitív meglepetés fog következni, de előtte elmesélem, hogy a két villamosmegállóval arrébb található mekiben, ennyiért tuti nem laktok jól. Az ott kapható menükben bizony nincs anyag, és a saláta helyett egy nagy cukros üdítő a része a menünek. A Remíz, nem csak jó, de azt kell, hogy mondjam, hogy olcsó is. A legdrágábbak közé tartozó Texas BBQ Burger menü 1350 forint. Ez az ajánlat verhetetlen, az meg, hogy két menü és mellé egy fél literes üdítő összesen nem volt 3000 forint. Azt hiszem, sikerült megtalálnom, Zugló legjobb burgeresét, de ha valaki esetleg jobbat csinál a környéken, szóljon, megyek és letesztelem.

Pont:10/10

(ha nem a Bosnyák tér környékén nőttél fel, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre van a Remíz)