Select Page

Repeta-Bécsiszelet Vendéglő – Rántott camembert sajt áfonyalekvárral, krokett

Repeta-Bécsiszelet Vendéglő – Rántott camembert sajt áfonyalekvárral, krokett

Nézem a naptárat és azt látom, hogy mindjárt vége az áprilisnak is. Kb. úgy érzem, mintha tegnap ettem volna meg a karácsonyi halászlevet, holnap meg már a nyári grillpartik szervezésén kell agyalni. Gyanús, hogy nem azért érzem, hogy így repül az idő, mert hétfőtől vasárnapig csak unatkozok, de, hát úgy szép az élet, hogyha zajlik. Ahogy hosszabbak lesznek a napok, úgy kerülnek le rólunk a súlyosabb ruhadarabok, így azért javaslom, hogy mindenki kezdjen el odafigyelni, hogy a veretősebb kajákat, ne a nap végén tolja be az arcba. Ezen a vonalon vagyok én is, de valahogy vannak kaják, amiket egy-két hetente elő kell venni. Korábban volt egy ilyen időszakom, amikor a Mátrai borzasra kattantam rá nagyon, lett is belőle egy kisebb gyűjtemény. Mostanában, egy sokak által kedvel örök klasszikussal vagyok így, méghozzá a rántott sajttal. Általában, ha megszületik az első döntés, hogy a napi kaja sajt lesz, a második nehéz döntés az az, hogy trappista vagy camembert legyen. Ezen alkalommal az utóbbi nyert, a szállító pedig a Repeta-Bécsiszelet Vendéglő.

Esztétika,megjelenés: Nem kevesebb, mint három dobozban érkezik a rántott camembert, áfonya lekvárral, amihez krokettet választottam köretnek. Az, hogy nincsenek egybe csomagolva, mondhatni nem hétköznapi, de az biztos, hogy jól mutat a három teli doboz így egymás mellett. A sajtok esetében, nem az átlagos 2 nagy darabbal, hanem 4 kisebb, de megszokott formájú sajttal lepik meg az embert. A krokettek kisebb dobozban, normál vastagságú szépen barnára sütött bundával villantanak. A lekvár színe magáért beszél, közelebbről megnézve pedig ott is vannak a kis áfonya darabok. Nem is ragozom tovább, nem mondom, hogy egy szépségdíjas kompozíció, de a felhozatal nem rossz.

Pont:7/10

Ízvilág: Na lássuk az ízt, bár be kell, hogy valljam, sajtban nem igazán szoktak hibázni az éttermek. A sajtokkal indítok, mert végül is az itt a lényeg. Szépen, be vannak panírozva a srácok, és a kettéhasítást követően, már látható is a hőkezelésnek köszönhetően folyóssá vált sajt. Az íze, kicsit enyhébb, mint a méretesebb testvérének, ez csupán annak tudható be, hogy a penészes szélek is vékonyabbak. Tehát a nagy sajtokhoz képest kevésbé kesernyés íz, amihez az áfonyaszószt hozzá csapva, meg is van az íz amire vágytam. A köret esetében, ennyire nem vagyok elégedett. Bár szépen megsütötték a kroketteket, azok nagyon beszívták az olajat. Ez ront az ízhatáson, és az ember pocakját is megterheli. Szerencsére, azét a sajt és a szósz íze a főnök, és mindenketőből van bőven, szóval lehet vele úgy játszani, hogy esősorban a jó ízeket élvezhesse az ember.

Pont:6/10

Mennyiség: A 4 darab kisebb méretű sajt, lehet hogy súlyra pontosan annyi, mint amikor két nagyobbat kapunk, de az én elmémmel elhitette, hogy ez bizony több. Szépen lassan, de magabiztosan az utolsó falatig elfogyasztottam, majd azon kaptam magam, hogy iszonyat módon tele vagyok.  A köret mennyisége,  pontosabban a 6 darab krokett, kicsit kevéskének bizonyult, de valahogy a korábban leírt okokból, nem éreztem, hogy kellene még. A fogás mennyiség tekintetében telitalálat, esetleg némi rizzsel ütősebb lehet.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: A szállítási idő, az sajnos kicsit elszállt. Azt most így nincs meg, hogy mi az ígéret, vagy mi az átlag, de az tuti, hogy éhesen sikerült leadni a rendelést. Az ugye egyértelmű, hogy ha éhesen rendelünk, akkor már rég elkéstünk. A körülményeket figyelembe véve, a maximum 45 perccel elégedett lettem volna, de ez a 60 perc, ez bizony nem tett boldoggá. Ennek ellenére a plusz zseton nem maradt el, végül is megérkezett a kaja.

Pont:6/10

Ár/érték: A teljes ára a képen látható szettnek 1735 forint.  Nekem egy kedvezményes időszakot sikerült megcsípnem, így 1475 forintot kellett csengetnem érte. HA szétkapjuk kicsit a történetet a krokett ára 620 a camembert sajté pedig 1115 forint. Az alap árak azért annyira nem alacsonyak, de ha figyelembe vesszük az adagot és leszámítjuk, hogy a krokett nem sikerült annyira jól, akkor nem vészesek. Ami tuti, a kedvezményes árral nekem megérte, legközelebb a köret választásnál kicsit profibb leszek.

Pont:7/10

[thethe-image-slider name=”Slider660″]