Select Page

Repeta-Bécsiszelet Vendéglő – Repeta pizza (32cm)

Repeta-Bécsiszelet Vendéglő – Repeta pizza (32cm)

Még 13 nap és itt is van az év végi pihenés első napja. Persze tudom, akinek lesz még egy két munkanap a két ünnep között, de én a szerencsésebbek közé tartozom, nagyjából azt fogom csinálni a két ünnep között, mint ma. Reggel gondolkoztam, hogy csinálni kellene valami ebédet, aztán felülkerekedett rajtam a kényelmesség és úgy döntöttem, hogy rendelés lesz. Ha már péntek, nem is nagyon gondolkoztam, hogy miféle étekkel kényeztessem a szervezetem, csak az volt a kérdés, hogy kinek a kemencéjéből kerül dobozba a pizzám. Némi nézelődés után, úgy döntöttem, hogy olyan helyről fog érkezni, ahonnan pizza még nem jött.

A Repeta-Bécsiszelet Vendéglőből, korábban már camembert sajtot rendeltem, amit az a helyzet, hogy nem igazán lehet elrontani, így mondhatni fejest ugrottam az ismeretlenbe. Szeretem az étterem nevét viselő fogásokat, így a választásom a Repeta pizza lett, de mivel némi hiányérzetem támadt az étlapot olvasva, némi kukoricát kértem még rá extrának.

Repeta pizza (32cm) – tejföl, füstölt sajt, tarja, paradicsom, sajt + kukorica

Esztétika,megjelenés: Az étterem saját dobozzal büszkélkedhet, amiről ki is derül számunkra, hogy a város számos pontjában van lehetőségünk az általuk készített fogásokat fogyasztani. A doboz kirobbantása után ismét egy háziasan formázott, elég vastag tésztával szerelt pizzához van szerencsém. A szélek elég vastagok, szép barnára sültek, a tejfölös alapnak köszönhetően jó nagy a kontraszt a pizza közepéhez képest. A feltétek közül legnagyobb arányban a tarja fordul elő, de az extraként választott kukoricából sincs hiány. A paradicsom fél karikákként kerültek a pizzára, és szinte minden szeletre jutott belőlük. Az erős világos szín, a füstölt sajtnak köszönhetően még inkább hangsúlyos. A helyzet az, hogy nem ilyen látványra számítottam, inkább tökipomosra emlékeztet a cucc, mint pizzára.

Pont: 6/10

Ízvilág: A tésztával kezdem, mert abból van bőven. Az íze jó, de semmi pizza feeling, inkább egy jóféle péksütire emlékeztet. A tejfölös alap nem erőteljes, a leghangsúlyosabb feltét a füstölt sajt. Nem spóroltak vele, a tarján kívül, az extraként kért kukorica édessége az, ami még magára tudja vonni az ízlelőbimbóink figyelmét. A paradicsom sajnos már nem igazi paradicsom, inkább csak a színével teszi érdekessé a sztorit, na meg kicsit szaftosabbak a faltok, amikhez van köze. Tudom, már a látványnál is leírtam, de az íz is inkább sós péksüti mint pizza. Szeretem a vastag tésztát, de ez nekem már kicsit sok.

Pont: 6/10

Mennyiség: El is érkeztünk még egy nagyon izgalmas ponthoz. Mivel láttam már pár pizzát dobozban, és a dobozok mérete nagyon hasonló, így már a nyitáskor éreztem, hogy ez 32 centisnek kicsi. A helyzet az, hogy a mérés után kiderül, hogy a 29 centimétert is alig éri el a valós méret. Ha ebből lecsapjuk a széleket, akkor megint elveszett vagy másfél. Ez egy kicsit elszomorító. Ezen a problémán túllépve, a pizzával jóllaktam.  A vastag tészta nagyon laktató és a tömény füstölt sajt íz érzésre is tele teszi a pocit. A centi miatt, a pontozás alacsony, és az a helyzet, hogy arra sem nagyon törekedtek, hogy vékony szélek legyenek és nagyobb részen legyen feltét.

Pont: 5/10

Kiszállítási idő: Az étterem 55-68 átlag szállítási ideje valahol között van. Ez nem egy nagy vállalás, de elfogadható, ha sikerül is teljesíteni. Jelen esetben 74  perc volt a kiszállítási idő. Ez biza több mint az átlag, de nem csodálom, hisz ahhoz, hogy a vastag tészta átsüljön, elég időt kellett a sütőben töltenie.

Pont: 5/10

Ár/érték:  A pizzát akciós időszakban rendeltem, így az eredeti 1390 + 170 forintos ár helyett  15% kedvezménnyel szereztem meg a pizzát. A kedvezményes ár így 1326 forintra sikeredett, ami a borravalóval együtt is 1500 forintot jelentett. Nem mondom, hogy nem ízlett, de azt sem mondom, hogy pizzát ettem. Egy vastag tészta, viszonylag sok feltétel és rengeteg sajttal. A füstöt sajt íze nyerő, ezzel nem tudnak hibázni, de biztos, hogy legközelebb nem a pizzájukat fogom választani.

Pont: 5/10