Select Page

Repeta Tanya Önkiszolgáló Étterem – Kijevi csirkemell, hasábburgonya

Repeta Tanya Önkiszolgáló Étterem – Kijevi csirkemell, hasábburgonya

Csak úgy rohan az idő, még bele se melegedtem a munkába, de már csütörtök is van. Ilyenkor már mindenki a hétvégén pörög, de azért nem érdemes megfeledkezni arról, hogy még a mai és a holnapi napot és teljesíteni kell ahhoz, hogy végre kicsit lazíthassunk. Mivel ilyen gyorsan telik az idő, el el marad egy csomó hely újra tesztelése. Most nem is újra, hanem inkább tovább tesztelésről lesz szó, ha nincs ilyen fogalom, akkor itt az ideje hogy bevezessük.

Tehát nálam a tovább tesztelés azt jelenti, hogy ugyanazon hely étlapjának másik fejezetéből választok, rendelek fotózok és kritizálok. A Repeta Tanya Önkiszolgáló Étterem kínálatából, majdnem egy éve rendeltem egy pizzát, ami nem volt rossz, de nem okozott maradandó élményt, így eljött az idő, hogy a frissensült kínálatból is válasszak valamit. A korábbi névadó (Repeta pizza) után, most egy igen elterjedt, de egyáltalán nem egyedi ételt választottam, Kijevi csirkemellet, hasábburgonyával.

Esztétika,megjelenés: Volt már dolgom számos Kijevivel, de hogy öszinte legyek, a doboz felbontása után a látvány, ami elém tárult mosolyra húzta a számat. A nagyméretű hasábokból álló sült burgonya  alul kapott helyet, a tetején pedig két méretes csirkemell pöffeszkedett. A hússzeletek vastagok, egyáltalán nem lapították őket papír vékonyra, ennek köszönhetően arra számítok, hogy a hús, nem csak a vajtól lesz szaftos. A fűszervajhoz nem kis mennyiségű zöld fűszert használtak, ami a nagy adag sajttal összeolvadva igen mutatós kinézetet eredményezett. A látványról, ha röviden kellene nyilatkoznom, azt tudnám mondani, hogy így kell kinéznie a Kijevi csirkemellnek, amihez hasábburgonyát kínálnak köretnek.

Pont:10/10

Ízvilág: Elő-előfordul, hogy a csodálatos látvánnyal szörnyű, vagy semmilyen ízek párosulnak, de eddigi pályafutásom alatt ilyennel inkább csak wellness szállók egyél ami beléd fér típusú vacsoráinál találkoztam. A Repeta tanya frissensültje, pont annyira ízletes, fűszeres és ínycsiklandozó, mint amennyire jól néz ki. A hasábburgonya, egy kicsit bevizesedet, de azok a falatok, amikre a fűszervajas sajt ráolvasd, önmagukban is megállnák a helyüket. A csirkemell szeletek vastagságuknak köszönhetően szaftosak, nem száradtak ki, a bunda pedig ropogós. A fűszervaj nem sós, inkább  a zöld fűszerek keverékének köszönhető ízorgia határozza meg az egész fogás ízvilágát. Az az igazság, hogy a közepes pizza után nem számítottam ilyen pozitív meglepetésre, de azt kell hogy mondjam, hogy ezen fogás alapján ez az ő műfajuk. Ez az egész, csak akkor lehetne jobb, ha a csomagolás szállítás kombó nem vizesítette volna be.

Pont:9/10

Mennyiség: A mennyiség szemléltetése, meg persze a kényelmesebb étkezés érdekében fogtam egy méretes tányért, és kipakoltam rá a doboz tartalmát. Nem nagyon ragoznám a helyzetet, a kép magáért beszél. A tányér, a közkedvelt svéd lakberendezési áruház, nem standard méretű tányérai közül került ki. A két nagy szelet hús, több minta tányér kétharmadát, a hasábburgonya pedig a maradék helyet tölti ki. A fogás elfogyasztása után, jött e “kell még” érzés, de ez nem azért volt meg, mert nem laktam jól, hanem azért, mert ami ilyen jó, abból kb. sosem elég.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Óvatos a hely, mert nem ígérnek valami villámgyors kiszállítást, konkrétan 60 percre vállalják a szállítást. Legutóbb, egy évvel ezelőtt ehhez képest a szokásosnak számító 45 perc alatt hozták ki az ételemet. Az idei év novemberére, nem csak jobban választottam, de egy fürgébb futárt is kaptam, mert a rendelés leadását követő 38 -ik perceben már a kezemben is volt az étel, még hozzá melegében.

Pont:8/10

Ár/érték: Korábban ezzel sem voltam igazán elégedett, de azért, mert kevesebbért is kapok pizzább pizzát. De itt az ideje, hogy rákoncentráljunk a jelenre, és a Kijevi csirkemellről osszam az észt. A kürettel együtt, a harmadik kategóriánkban foglal helyet ez a kitűnő fogás. A Kijevi csirkemell egészen pontosan 950 forint ellenében kerülhet az asztalukra, a köretért pedig további 350 forintot kell fizetnünk. Ez annyit jelent, hogy 1300 forintért egy igazán ízletes és a saját kategóriában akár díjnyertesnek is nevezhető ételt kapunk. Azt hiszem, ez a jó vonal, ha egy remek frissensültre vágytok, akkor bátran merem ajánlani a Repeta Tanya Önkiszolgáló Étterem kínálatát, kiemelte ezt a fűszervajas csodát.

Pont:9/10