Select Page

Repeta Tanya Önkiszolgáló Étterem – Repeta pizza (32 cm)

Repeta Tanya Önkiszolgáló Étterem –  Repeta pizza (32 cm)

Tegnap délután egy remek lehetőséget kínáltunk számotokra, amivel, titkon bíztunk benne, hogy Facebook felhasználok ezrei próbálnak majd élni. Be kell, hogy valljam, hogy annak az esélye, hogy mi használjuk fel az ételhez ajándékba kapott jegyet, vagy hogy valamelyikőnkkel összefussatok azon a fiatalok által közkedvelt szórakozóhelyen ingen kicsi az esély.

Legutoljára, mikor alkoholmámoros állapotunkban valahogyan betaláltunk az egységbe, egy vérre menő GuitarHero versenyben lenyomtam Gasztro kollégát, mint a bélyeget 🙂 (Megeshet, hogy az ő gitárja nem működött kifogástalanul). Azt nem tudom, hogy a felső szinten megtalálható e még a játékterem, de azt tudom, hogy megint péntek van, még egy-két óra és eldobhatja mindenki a csákányt és jöhet a megérdemelt pihenés. Ha már péntek itt egy pizza és ezen a pénteken olyan helyről, ahonnan még nem érkezett nekünk étek. Az ebéd szolgáltatója a Repeta Tanya Önkiszolgáló Étterem,  a főszereplő pedig a névadó pizzájuk 32 centiméteres kiadása.

Esztétika,megjelenés: Az új versenyző doboza nem rossz, de nem érhet a George Clooney-s változat nyomában. Szerencsére nem a doboz a lényeg, hanem ami benne van és első ránézésre, abban bizony van anyag. A pizza szélein a sajt megpirult, a tészta viszont fehér maradt, ez talán látványban nem a legtutibb, de remélhetőleg az ízvilágra nem lesz káros hatással. A sok sajttól elsősorban csak a feta kockákat tudjuk felfedezni, de igyekeztem, úgy vágni, hogy lássátok a többi összetevőt is. A közeli képek szemrevételezésekor láthatjátok, a jól megpirult bacon kockákat és a szalámi karikákat is. Ami nem igazán fedezhető fel, de mégiscsak ott van, az a lila hagyma. Láttam én már szebbet, de ez sem csúnyácska.

Pont:6/10

Ízvilág: A tészta a széleken sem ropogós, inkább puha, levegősre dagadt az egész. A peremre pirult sajt ízletessé és egy nagyon kicsit azért ropogóssá teszi az összképet, de a jellemzően “szélkidobó” pizza fogyasztók, nem emiatt kezdik el megenni majd a pizza szélét. Ahogy harapok beljebb, az tűnik fel, hogy a bacon zsírjától nem tocsog az egész, ezért jár a piros pont. A bacon füstös ízét, a szalámi paprikás füstös íze egészíti ki, ezek a fő ízadók a pizzán. A megpárolódott hagymától kicsit édeskés az egész, a feta sós ízével együtt pedig remek az összeállítás. A pizzaszósznak semmi íze, egyértelműen a feltétek dominálnak.

Pont:6/10

Mennyiség: Nagy hibát követtem el, amit mostanában nem, nem mértem le a pizzát. Így muszáj azt feltételeznem, hogy valóban 32 centis volt. A tészta nem a tipikus vékony kiadás, de nem is a vastag, átlagosnak mondható. A 4 féle feltét és a rengeteg sajt, elérte, hogy jóllakjak a pizzával, és mivel a vége felé kicsit soknak is bizonyult, még olyan nagylelkű is tudtam lenni, hogy egy szeletkét elajándékoztam.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Nem tudom, hogy nekem van csak ilyen átlagos napom, vagy meglepő módon a Repeta Tanya minden szinten átlagosan teljesít. Gondolhatjátok, hogy ezt a mondatot, nem viccből írtam ide, inkább csak azért, mert a kiszállítás terén sem igazán térnek el az átlagtól. A megrendeléstől számított 45 perc múlva érkezett a pizza melegen, és egy “Jó étvágyat!” kíséretében.

Pont:7/10

Ár/érték: Ahogyan azt már többször megemlítettem, egy átlagos pizzával találkoztam a Repeta pizza 32 centiméteres kiadásában. A tészta állaga nem rossz, de inkább valami kelt péksüteményre emlékeztet, nem egy pizzára. A feltétek minőségével nincs gond, és a fetával sem spóroltak. A feltétek, kicsit az átlagos felé emelik a pizzát, de az 1390 forintos árával, nem mondatja velem azt, hogy legközelebb is tőlük kell, hogy rendeljem a pizzát. Ha nektek bejön az ilyen tészta, akkor nyugodtan vállaljátok be, nem fog csalódást okozni, nekem nem ez az esetem.

Pont:6/10