Select Page

Retro Büfé – Sajtos Tejfölös Lángos

Retro Büfé – Sajtos Tejfölös Lángos

Ismét hétfő, de mivel még én is a hétvégét pihenem, így nem terhellek titeket a mai ebédem részleteivel, inkább jöjjön egy lángos, az éjszakából.  Végre akadt egy kis idő a munkáséletben, és szórakozás céljából a belváros felé vettük az irányt. Mozgalmas éjszaka után megéhezik az ember fia, és jó megfigyelő révén be is ugrott, hogy az Arany János utcai metróállomásnál bizony van egy büfé, ahol hétvégén reggel hatig várják a megfáradt szórakozókat.

Kínálatuk széles, de a lángos tette naggyá e nemzetet, így nem volt kérdés sajtos tejfölös rendelt és természetesen fokhagymával megkenve, mert úgy az igazi. Most úgy érzem, hogy hibát azért elkövettem, az pedig az, hogy nem erősítettem a magyaros vonalat, ami némi hagymát és kolbászt is jelenthetett volna a lángosomra, de ezt tudjuk be a hosszú műszaknak.

Esztétika, megjelenés: A lángosommal való első találkozásomkor, még nyers kelt tészta formában tekinthettem meg, nem is nézett ki olyan jól, mint a sütés után. Az utolsó lángos, amit fogyasztottam, kicsit tovább volt a forró olajban mint kellett volna, ez viszont szép aranybarnára sütve került az olajpapírra. Feltétek közül először annak rendje és módja szerint jött a fokhagyma, majd a kikeverte tejföl és a vastagra reszelt sajt. Az összkép szerintem lángos szinten tökéletes,  majdnem max pont, de kritikus kell hogy maradjak, az átmérő sosem elég nagy.

Pont:9/10

Ízvilág: A tészta, nem csak külsőre, belsőre is tökéletes, levegős, és a sózás terén is megtalálták az optimális szintet. Fokhagyma téren 80% -os az elégedettségi szintem, fért volna még rá, de így is jóízűen fogyasztottam. A tejföl nem egy házi, de a lángosra megfelelő, a sajt viszont, ami gyenge pontja lehet a fogásnak, jó választás, szerintem trappista, abból is egy minőségibb változat.

Pont:9/10

Mennyiség: Egy evésre hajnalban jó az adag, de ha éhesen tévedünk erre felé, akkor ne féljünk kettőt rendelni, mert el fog férni a pociban. A tészta átmérőt már említette, ez  valami szabvány méret lehet a lángososoknál, amit javasolnám, hogy egységesen növeljenek meg, hogy az elégedettségünk is növekedhessen 🙂 Amúgy ez nevezhető hisztinek, mert a versenytárakhoz viszonyítva elől jár a Retro a méretezésben is, nem óriási a lángos, de nagy.

Pont:9/10

Ár/érték: Be kell hogy valljam, hogy nem nagyon volt meg, hogy mennyit fizettem érte, de a Facebook -os oldaluk alapján 450 forint a sajtos tejfölös lángos ára, ami például a Balaton parti lángosokhoz képest olcsónak mondható. Amit kapunk 450 forintért, az egy frissen sütött ízletes lángos, gyors kiszolgálás, és elég hasznos hétvégi hajnali nyitva tartás. Azt mondom, ha finom lángost akartok, akkor irány az Arany János utca, metrómegállóból kiérve bal kéz felé az irány és már rendelhettek is . Nálam árral együtt max pontos, mondhatom azt is, hogy lángos téren tökéletes, legközelebb ha arra járok, megnézem az egyéb kínálatot is, remélem abban is remekelni fognak.

Pont:10/10