Select Page

Retro Burger – Sajtburger bacon

Retro Burger – Sajtburger bacon

Végre ismét egy új hét, és egy új hétfő, ami dupla öröm mindenki számára. Hétfő révén ismét beindul a hamburger hajtóvadászat, aminek legújabb áldozata a Retro Burger nevű bódé lett, mely történetesen az Új Buda Center mögötti parkolóban található. Az érzés olyan, mintha akár a Balatonon lennénk, csak az a bő száz kilométer választ el a valóságtól, a többi megvan. Egyszerű viskó mely rikító sárga feliratával kelti fel az arra téblábolók figyelmét. Retro Burger hirdeti az igét, de emellett kapható még rétes és sült krumpli is.

Öt különböző összeállítású burger közül szemezhetünk, de a legszebb az egészben, hogy mindegyiknél ott fityeg, a 100% marhahús jelző. A legalapabb és talán a legstarndburgeresebb a “Retro” névre keresztelt, mely csalamádét tartalmaz a hús mellett. Nekem a Sajtbuger bacon verzió jött be leginkább, talán nem kell magyarázni, hogy mit tartalmaz. Vega vásárlók is megtalálják számításukat, mivel kapható vega burger is, le a kalappal na. Kérhető minden menüben, de én most az italtól eltekintek, úgyis tök hideg volt a napokban, minek a folyadék… A sült krumpli külön is kérhető, szóval bodotá van.

Esztétikai megjelenés: A húspogácsa a bódé hátuljában kerül a sütőlapra, így tényleg nem mirelit fosból készül a burger lelke. Retro szenes vasaló segítségével lapítják ki a gömböcöt, majdnem, hogy street kitchen érzés. A buci is egy pillanatra felmerészkedik a sütőlapra, így finoman pirított, egészen le vagyok nyűgözve. A többi folyamat sajnos félig takarásban ment végbe, így azokról lemaradtam, már csak a kész burgert láttam viszont. Ránézésre ismét elkap a balatoni-láz, szép nagy buci, amiből kilóg egy kis csík sajtos bacon, mindez egy hamburger feliratú fogózacskóban. fedelét leemelve meglátjuk a belsőt, ahol elsőre paradicsom és hagyma vegyesével találkozunk, amit a már említett sajtos bacon. Ezek után érkezik a pogácsa, nem pont szabályos kör formájú, és egészen elrejtőzik, de nem rossz. Legalul egy szerény salátalevél bujkál. A krum/pli ránézésre viszont nagyon mirelit, de legalább a színe megvan. A kategóriájában amiben indult, igen jó helyezést ért el nálam.

Pont: 9/10

Ízvilág: Nagy harapás, szem becsuk, és felidézni a strand illatát. A buci a látvánnyal ellentétben nem az édes fajta, teljesen rendben van, jó szellős, könnyű harapni. A következő a hagyma, elemi erővel bír, rég éreztem ilyen intenzív ízű lilahagymát. A bacon közepesen sós, szerencsére nem nyomja el a többi feltét ízét. A sajt nyűlik, mint a csuda, ízre nem egy bombasztikum, de megteszi. A húspofi lágyan fűszerezett, kicsit lehetne karcosabb, de elmegy, nagyon kár ugatni érte. A paradicsom szerencsétlenségére a mustár és a hagyma közé szorult, így esélye nem maradt, szegény elveszett a nagyok mellett. A ketchup nem valószínű, hogy 110% eredeti sűrítmény, eléggé bolti íze van. A krumpli ahogy jósoltam igazi mirelit “csoda”, alapos sózással elfogadhatóvá lehet tenni, ez nagyon hozza a strand feelinget.

Pont: 8/10

Mennyiség: A buci kicsit elnyomja a belsőt, de régen ez volt a divat, 70% zsemle amitől már csurig lett a delikvens, a maradék 30% meg lehetett az érdemi rész. A hús egy harmatos 15 dkg köré saccolandó, több szerintem semmiképpen nem lehet. A hagymából ennyi elég, mivel erős és karakteres, így még pont nem leszünk vámpírgyilkosok a héten. A paradicsomból még egy karikát bele lehetne suvasztani, akkor teljesebb lenne az élmény, de ez már nagyon köcsögösködés. A sajt, bacon párosa tökéletes ahogy van, egyikből sem kell több vagy netán kevesebb. A krumpli 200 gramm környékén mozoghat, de erre nem mernék esküdni. A kettő együtt elfogyasztás után egy egészséges bő négy órás adagnak felel meg, szerintem egészen korrekt ajánlat.

Pont: 8/10

Ár/érték: Itt éri az igazi meglepetés az embert, mivel az általam elfogyasztott hamburger 750 forint, míg a hozzácsapott krumpli 190 forintot nyom a blokkon. Ennyiért a parton se tudunk jobb fogást kifogni, szerintem ez egészen megéri az árát. Retro érzés, mert a mostanában elterjedt burger-láz képviselői nem ilyen irányban próbálkoznak, jó egy ilyet is végre leharcolni. A helytől amúgy a Magic Burger szinte karnyújtásnyira, mégis a déli órákban szinte mindig van 3-4 ember aki a bódé előtt könyökölve burkolja befele a kaját. A legnagyobb probléma az egésszel, hogy víz helyett csak az épület falát bámulhatjuk a “terasztról”. Aki erre jár nyugodtan próbálja ki, van még tojással szerelt burger is!

Pont: 9/10