Select Page

Retro Étterem és Pizzéria – Acapulco pizza (32 cm)

Retro Étterem és Pizzéria – Acapulco pizza (32 cm)

Péntek van és focimeccs. Ha nem tartoztok azon szerencsések közé, akik élőben szoríthatnak azért a csodálatos csapatért, akik minden erejükkel a magyar labdarúgás sikereiért lépnek ma pályára, akkor a tv előtt heverészve is megtekinthetitek a Finnország elleni mérkőzést.

Bevallom, nem vagyok valami nagy futball fan, de abban biztos vagyok, hogy egy jó pizzával sokkal jobb program lehet a meccsnézés, mint pizza nélkül. A játék színvonalát persze a világ legfinomabb pizzája sem tudja emelni, de a jó kaja legalább kellemes emlékként marad meg. Persze, ha tutira akartok menni akkor érdemes bevált helyről rendelni, de én a cél érdekében inkább új pizzát próbáltam ma ki. Még szeptember végén gasztrobetyár már rendelt egy hambit a Retro Étterem és Pizzéria kínálatából, így úgy döntöttem, hogy megnézem, mit tudnak pizza fronton. A választásom az Acapulco pizza, méghozzá 32 centiméteres kiadásban

Esztétika,megjelenés: Az első és igencsak szembetűnő dolog a saját doboz. A piros,fehér csíkos doboz már hozza is a retro élmény, nem egy túlgondolt, de a lényeg, hogy figyelnek erre az apróságra. Na de nem is a doboz a lényeg, hanem a pizza, ami 5 feltéttel szerelt 32 centiméteres fajta. A doboz bontása után egy nagyjából egy centis, vastag szélű pizzával találkozom. A legszembetűnőbb a tejföl, ami evőkanálnyi adagokban került legfelülre, ránézésre, közvetlenül a sütés után. Ami a közelebbi képeken látszik igazán, hogy a sütés után, nem csak a tejföllel, de némi zöld fűszerrel is meghintették a tésztát. A hús kategóriából, nem más mint füstölt tarja és bacon került a sajt alá. A tarja nagyobb kockákra vágva, a bacon pedig értelem szerűen vékony szeletek formájában. Zöldségből nincs nagy bőség, némi kukorica mutatkozik csupán itt-ott. A bőséges sajtfeltétről, még annyit érdemes tudni, hogy füstölt sajttal is van turbózva, ami annyira nem látszik, hogy kockákra vágva került a füstölt sajt a tésztára. A feltétek szépen el vannak oszlatva, és hiány sincs nagyon belőlük, nála ez a látvány bejövős.

Pont:8/10

Ízvilág: Nem igazán árul zsákbamacskát a Retro az Acapulco pizzával, kétféle füstölt feltét plusz némi bacon bizonyára kitaláltátok, hogy a füstös íz lesz a vezérfonal. Azért mielőtt nagyon belemerülök jöjjön egy két mondat a tésztáról. A tésztájuk igazán retro, nem egy könnyed laza tészta, elég sűrű, nem igazán pizza alá való. Ízre megállja a a helyét, csak mégis olyan más, mint a prémium pizzériák tésztája. A pizza kicsit nehéz, a bacon zsírosságától erőteljesen csillogós felület ízben is igen erős. A tarja kockák nem zsírosak, szinte színhúsról van szó, aminek remek füstölt íze van. A füstölt sajt az igazi meglepetés. Amikor az ember egy-egy olyan falathoz érkezik, ahol ott a sajtkocka, akkora tömény füstölt sajt íz berobban a szájba. Nem rossz ez, de azért helyenként kicsit sok tud lenni. Ez a tömörséget viszont remekül megtörik a tejföllel, ami ehhez a kompozícióhoz tökéletes extra. A kukorica édeskés, kicsit könnyít a füstösségen, de azért a füstímádoknak való ez igazán.

Pont:7/10

Mennyiség: 32 centiméter helyett igazából 31,5 centiméternyi pizza tudott csak áldozatomul esni. A fél cent veszteség,ilyen vastag szélekkel, igazán nem is veszteség, de a pizzaszél kidobálóknak fájó pont lehet. A feltétek sokasága és bőséges mennyisége a kulcsa annak, hogy ezzel bizony tuti biztos a teli pocak. A pizza felezésével is kellemes teltségérzetet lehet elérni, de ha jó az étvágyatok akkor simán elfalatozható. Adagra megfelelő.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: A szállítási idejük a rendelési felület szerint 42-55 perc között alakul. Ehhez képest 38 perc alatt érkezett meg a pizza. Az idő remek, a futár udvarias, így a szállítás hibátlan.  Persze max pont csak 30 perc alatti időre jár, illetve azért sem adható, mert 2 kilométeren belülre kellet megérkeznie a futárnak a cuccal.

Pont:9/10

Ár/érték: A pizzát egy 10%-os kedvezményes időszakban sikerült megcsípnem, méghozzá 1430 forintos áron. Árban ez nem egy alsó kategória, de a feltétek sokaságát figyelembe véve teljesen reális. A normál ár amúgy 1590 forint, ami szintén nem egy tragédia. Összességében tetszett, amit kaptam, de nem voltam lenyűgözve. Az árát megérte, de nem igazi pizza élményt adott. Azt érzem, hogy z élmény tényleg Retro, de nem olasz retro. A hazai ízek kedvelőinek bátran ajánlom a Retro Étterem és Pizzéria pizzáját, de én következőre valami húsételt fogok választani az étlapjukról.

Pont:7/10