Select Page

Retro Étterem és Pizzéria – Házi Retro Duplaburger sajttal sültkrumplival

Retro Étterem és Pizzéria – Házi Retro Duplaburger sajttal sültkrumplival

Úgy hozta sors, hogy Angyalföld vendégszeretetét kellett élveznem pár röpke órán át, amit azért nem bánok, mert itt még vannak bőven felfedezésre váró éttermek főleg olyanok, amik házhoz is szállítanak. A munka nemesít, de egyben pillanatok alatt elindítja a “kéne valamit enni” folyamatot is az ember fejében és ez persze hatványozottan igazi, ha iszunk mellé egy sört is előételnek.

Nagy keresgélés eredménye a Retro Étterem és Pizzéria. Étlapjuk egészen sokrétű, de vacillálás nélkül a burgereket kezdtük el vizsgálni. Házi retro vonalon működnek és azon belül tíz különböző lehetőség közül van szerencsénk választani. A dupla hús nem nagyon volt kérdés, elvégre a villanyszerelés okozta ijedtséget leginkább hússal lehet levezetni. A sajtban megalkudtunk a sima mennyiségben és köretként sült krumpli az áldozat.

Házi Retro Duplaburger sajttal sültkrumplival – házi készítésű, 100% marhahús pogácsa, csalamádé, saláta, paradicsom, uborka, hagyma, ketchup, mustár, majonéz

Igazi retro stílusjegyeket hordoz már a leírás is, de szerencsére a mirelit hús a múlté és ebbe is rendes marhahús pogácsa nyújtja az alapokat. A csalamádét sokan rühellik ha burgerrel kell párosítani, de a retro jegyet aligha tudná más hozzávaló megteremteni ilyen szinten.

Esztétikai megjelenés: Egy doboz és egy féldoboz, amit hozott a futár ahol utóbbit még egy korrekt vastagságú alufólia réteggel is megáldottak. Előbbi rejti a köretet és itt is a biztonságra törekedtek, mivel egy 3-4-szer sikerült fóliával betekerni. Igen, beutaló a párától megszikkadt és pempősre ázott burgonyához. A burger bucija finoman szólva túlságosan meg lett pirítva, leginkább az odaégett kicsit színvilágot idézi meg szemünk előtt. A dupla hús uralja a belsőt, a két pogácsa között pedig lágyan, olvadtan terül el a sajt. A legalsó réteg a zöldségágy, míg a legfelső a már említett csalamádé. A szószok közül leginkább a ketchupot látni. A szállítás során kicsit elcsúszott a burger, de lehet csak direkt akarják ezzel a lehető legjobban kimaxolni a retro élményt, de kétlem. A köret ránézésre enyhén fűszeres, de meglepő módon nem látszik rajta, hogy átázott lenne.

Pont: 7/10

Ízvilág: A buci enyhén égett íze nem túl jó nyitás. A hús enyhén sós és hagymás. Állagra egészen jól egyben van, nem az a lágyan szétolvadós fajta. A sajt átlagos ízvilágú, semmi extra nincsen benne. A zöldségek közül a paradicsom meglepően ízletes, egészen finom. Az uborka lédús, akár a csalamádé. Ennyi létől aztán szépen pépessé ázik a buci alja, ami szinte sulifixként ragad az ujjunkhoz, nem nagy élmény. A köret leginkább az ehetetlen kategóriát képvisel olyan szinten ázott át, amitől amúgy sem karakteres íze tovább csorbul. A látszat rendkívül csalóka, mivel ránézésre nem mondanám, hogy egy köbméter párát visszaszívott az egész. A fóliát el kellene csak hagyni és 1-2 apró lyukat vésni a dobozra. Összességében a burger tényleg retro, a bucival kevesebbet kellene szolizni és sokkal jobb lenne azon része. Laktató az egész ahogy van.

Pont: 6/10


Mennyiség: A dupla hússal nem vacakoltak, tettek bele anyagot bőségesen. A hús front 25-30 dkg között lehet valahol, lemérlegelni nem volt pofám. A sajt elegendő, de aki mindegyikre külön szeletet akar annak van az étlapon dupla sajtos opció is. A zöldségek bőségesek adagra, ami egyrészt jó, másrészt nem annyira mivel rettenet átázik az alja szerencsétlen burgernek. A krumpli biztosan elegendő lenne, bevallom én ezt nem ettem meg, csupán pár hasábot teszteltem. Összességében egy rendkívül laktató burgerről van szó, amiben egyértelműen a dupla hús a főszereplő. A köret tovább fejelné az egészet és garantáltan meghozná a hasfalrepedést. Bő 5 óra átlagos éhség mellett.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: 5.6 kilométer a köztes távolság, amit 90%-ban a Hungárián kell megtenni. Motorral ez egészen könnyen abszolválható. Átlagos kiszállítási időnek 49 percet adtak meg, ami most 72 lett, a csudába. A futár szolidan jelezte, hogy jó lenne ha lemenne hozzá valaki, mert a rotyogója tele van kajával és nem meri otthagyni. (ilyen szörnyű lenne a 13?) Nem világbajnok szintidő, de nem is halálosan lassú és a sok kajából ki lehet következtetni, hogy esélyesen sok címet kapott.

Pont: 6/10

Ár/érték: A burger és köret együttesen 1490 forintot jelentenek, de ha jól zsugázzuk akkor kifoghatunk egy -10%-os boldog óra szekciót is. Javíthatatlan hibák nincsenek, ami itt is igaz. A bucit nem kell elégetni, ez nem nagy was ist das. A pépessé ázást kevesebb zöld körettel lehet orvosolni. A burgonyát meg lehet menteni csak hanyagolni kell a fóliasátrat róla. A retro élményt egészen jól megidézi, főleg a csalamádéval erős. Nem mondom, hogy életem burgere, de ha valaki nosztalgiázni akar és össze akarja kenni magát fülig akkor a Retro Étterem és Pizzéria az ő barátja. Adagra brutális, tényleg legény aki ezt egyszerre bedarálja körettel együtt. Második esélyt akkor ejtek, ha újra erre vezet a sors keze, de akkor pizzára fogok rárepülni az tuti!

Pont: 7/10