Select Page

Retro Grill – 4 darab Gyros húsos hamburger

Retro Grill – 4 darab Gyros húsos hamburger

Egy laza három hónappal ezelőtt már kísérleteztem a Retro Grill étteremmel, akkor egy töltött csirkemellel próbáltam szerencsét, egészen jó benyomást keltett akkor, így mikor megláttam a Foodpandás legújabb akciós promót, hát ismét rájuk böktem és benéztem. Egészen sok akciós fogást választhatunk az étlapról, gyros, hamburger főként, melyekhez krumpli és üdítők kérhetőek, valóban egészen akciós áron.

A két ősétel közös gyermekét választottam, a gyros húsos hamburgert, melyből egyből négyet is kapok, feltéve ha az erre vonatkozó akciós ajánlatot kérem. Az ár olyan szinten kevés, hogy bevallom kislányosan megijedtem, ebből így ennyiért nem tudom milyen, négy darab burger jöhet ki. Egy egészen új fejezet nyílik számomra, eddig ilyen összeállításban nem volt részem, de ahogy a mondás tartja, “igazi játékos kockáztat!“.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás egészen egyszerű, egy zacskó, ami négy darab alufóliába tuszkolt hamburgert rejt magában. A tuszkolás egészen pontos kifejezés, mert ránézésre ezek nem magasabbak, mint egy sima zsemle, erre vagy ráejtettek egy úthengert, vagy nagyon szolid gyerek adaggal van dolgom. Jól átnézve, úgy érzem ennél egyszerűbben már talán nem lehetne csomagolni, de az ötleteket várom, hátha mégis… Kihámozva a fóliából a burgert, megkapjuk a második stricimaflást. A zsemle összeszottyant, lapos, és nem túl bizalomgerjesztő. Alap esetben az ég adta világon semmit nem látni a feltétekből, a zsemle két fele olyan erővel cuppant össze, hogy erővágó kell a szétnyitásához. A belső nem a legszívmelengetőbb látvány amit valaha láttam, kevéske zöldség, egy jobb adag husika, de az egész úszik egy fényes szószban amiről elsőre fogalmam sincsen mi lehet, kicsit olyan, mintha szecsuani csirkét kértem volna a sarki kínaiban.

Pont: 5/10

Ízvilág: Kellemesen bepállott és átázott érzés ami az leső harapásnál fogadja az óvatlan ügyfelet. Gyros hús egészen egyedi egy burgerben, szerintem egészen elveszik a határ a két étel között, nem igazán kellene vegyíteni a kettőt. A belső kicsit nyálkás, nem nyújt valami csodás élményt. Az uborka és a paradicsom is átvette a hús gyros fűszeres ízét, így ezeket nem igazán érezni. Nagyjából ennyi van az egészben, egy szeletke sajtnak vagy egyéb öntetnek nyoma sincsen, egészen spártai ízvilágot nyújt a “gyrger”. Az akció ereje egyértelműen érződik, ezzel nem fognak díjakat nyerni az egészen bizonyos, olyan mintha általános iskolás koromban a reggel becsomagolt szendvicset előásnám a 40 fokos egész napos izzasztás után és betolnám az arcba.

Pont: 4/10

Mennyiség: Négy darab érkezik ugyebár, amik együttesen nem alkotnak rossz adagot, de egyenként igazán siralmasak, olyan Mekis sajtburger kategória. Ebédre azért nem tudom, de ennél fullosabb összeállításra vágytam, ennyi erővel ehetnék zsíros kenyeret is fulladásig, azzal is tele lehet lenni. Arányait nézve az pozitív benne, hogy a hús agyonnyomja a zöldségeket, de aztán ennyi részemről a piros pontos szekció teljesítménye. A zsemle sima bolti, talán ez a 80 grammos változat, alaposan kivasalva. A négy csoda elegendő úgy 3-4 órára, de ennél egy perccel sem tovább, és ez is light éhség mellett.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: A Foodpandás jókívánsággal fűszerezett visszaigazoló SMS, 60 perces várható kiszállítási időről árulkodik. A végeredmény egy árnyalattal ennél fényesebb, mivel 43 percet rabolt az életemből a várakozás, ami nem túl sok ebédidőben, értem én a kiszállításra persze. Egy ilyen volumenű ételt előállítani úgy 30 másodperc lehet darabonként, tehát kis matek után legyen 2 perc összesen, grátisznak még 1 percet adjunk a legyek elhajtására. Erre nagyon nem lehet panaszom végül is, elmegy szerintem.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nem drága ez igaz, persze csak addig míg meg nem tudjuk, hogy mit rejt a csomagolás. 1490 forint az akciós csoda, ennyiért inkább ennék egy fullos gyros tálat, vagy egy jobb fullos burgert, semmiképpen nem a kettőnek keresztezését, mert részemről ez gasztro evolúciós zsákutcának nyilvánítandó. Az első forduló sokkal jobban sikerült, ez most mélyrepülés számomra, de talán van kiút, csak kerülnöm kellene a gyanúsan, és túlságosan lehetetlen akciós ajánlatokat inkább. Harmadik esélynek lehetőségét se látom ebben az évben, de ha valaki rendel tőlük az legyen oly jó, és ossza meg velünk tapasztalatait. Nem igazán ajánlom senkinek ezt az akciós gyrosos hamburger dolgot, maximum nagyon elvetemült állatoknak.

Pont: 5/10