Select Page

Retro Grill – Baconnal-füstölt sajttal töltött csirkemell

Retro Grill – Baconnal-füstölt sajttal töltött csirkemell

Lassan itt a három napnyi önfeledt pihenés, van aki a szabadban tölti majd, van aki egy árokban másnaposan vagy még részegen. Ennyi tökéletesen elég a bölcseletekből, azért vagyunk ma is itt, hogy együnk. Kirobbanó örömmel konstatáltam, hogy szinte teljesen elfogyott a Netpincér által ajánlott éttermek munkahelyi címemre, így döntenem kellett, hogy kiteszem a lábam a vadonba vagy valahogy megmentem magam a mozgástól és megoldom neten/telefonon keresztül.

Úton útfélbe belebotlani egy új ételrendelő oldalba, de erről most nem írok regényt, legyen annyi elég, hogy végül a világhatalomra törő Foodpandát választottam. Bőséges étterem kínálattal bír, így sikerült pár újat találni szembe a Netpincérrel. Retro Grill a név mely kihúz ma a szarból, őket még nem teszteltem szóval tökéletes áldozat.

Étlapjukat pörgetve, ráébredtem, hogy van étel a pizza-hamburger-gyros hármason túl is, így berendeltem egy baconnal-füstölt sajttal töltött csirkemellet ebédre, meglátjuk mit tud. Köretként választhatunk, viszont erre lehetőséget nem találtam így bekarcoltam a megjegyzésbe, hogy burgonyát kérek, semmi többet azt rájuk bíztam milyen fajta lesz.

Esztétikai megjelenés: Régi ismerős köszön vissza a doboz személyében, egyszerű, mint az ásóbot nagyon nincs mit ragozni rajta. Az étel maga szintén nem tartozik a műalkotások kategóriájába, egészen egyszerű látvány fogad minket. A hús átlósan átéri a dobozt, egészen meglepődtem mikor megláttam mekkora szeletet kaptam. A köret a doboz nagyobbik hányadában van, szép szalmasárga hasábburgonya, így ez is kiderült, hogy milyen krumplit álmodtak meg nekem a konyhán a hús mellé. Semmi csicsa vagy parasztvakítás nincsen a történetben, letisztult és egyszerű. A hús félbevágva meglátjuk a tölteléket is, egészen csábítóan kacsint vissza ránk a sajt és bacon párosa.

Pont: 8/10

Ízvilág: Elsőnek a krumplit kezdtem el csipegetni, állagra és minőségre nem mondanám világbajnoknak, de elmegy, amivel tökéletesen fel lehet turbózni az némi só. A húson a panír egyenletes és kellemes, nincsen agyonsülve, sehol egy odakozmált folt, ez szép munka. A csirkemell teljesen korrekt ízre, semmi szárasság nem érezhető rajta. A töltelék tehát a sajt és a bacon pedig bearanyozza előbbi ízét, a bacon finoman, lágyan sós a sajt pedig olvadtan nyúlós, kicsit ízesebb lehetne. Nincsenek benne fűszerezett elemek, csak hús és sajt, de így jó ahogy van, ilyen ételtől nem szabad extrákat várni. Az összkép teljesen megfelel, nekem kifejezetten ízlett a sok junkfood után.

Pont: 8/10

Mennyiség: Az arányokat most a szokottnál jobban boncolgatom, a köret és a hús körülbelül 60:40 arányban oszlik, de külön-külön is igazán bőséges adag. A húson belül maga a csirkemell úgy 75%-át adja ki az ételnek, a maradék 25%-nak pedig 3/4-éd a bacon és a maradékot a sajt teszi ki, és vége a matek érettséginek. Bőven sikerült jól lakni az étellel, erős négy órára nem lesz gond a vadászattal, de akár egy könnyed öt óra is ráerőltethető. A Retro Grill eléggé szembe megy a mostanában terjedő divattal, mivel nem kicsi semmi adagokat adnak, hanem egészen embereset, gut-gut!

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Izgultam, mint szűzkislány a furulyatábor előtt, mi lesz velem, hogy nem a bevált módon rendeltem? A rendelés után egy szép zöld folyamatábra mutatja, hogy minek is kellene történnie, azaz kapok egy e-mailt, smst és várom a futárt, aki feltehetően körülbelül 30 perc múlva érkezik meg. E-mail ebből megjött, de az sms elmaradt, lehet rossz formátumban adtam meg a számom? Nem hiszem mert regisztrációnál erre kaptam megerősítő üzenetet, mindegy megvagyok én nélküle. A fél órából egész pontosan 78 perc lett, ami őőő picivel több, mint ahogy ígérték. A távot illetően kicsit meg vagyok lőve, ennek okait most nem részletezném. A kaja elkészítése nem tart órákig így tényleg fogjuk rá, hogy ez lassú.

Pont: 4/10

Ár/érték: Itt jön a lényeg, mivel csak 1006 Forintot fizettem az ételért, nem tudom, hogy volt-e boldog óra vagy egyéb kedvezmény amitől ilyen szép kerek összeg jött ki, ha ilyen alapból az érdekes lenne. A mennyiséggel totálisan elégedett lehet mindenki, az ízre hozza azt amit egy ilyen kaja tudhat, tehát jó vételnek bizonyult a Retro Grill mai produkciója. Több fogás van az étlapon amit valószínűleg be fogok próbázni és azoknak is gyanúsan alacsony az ára, utána fogok járni! 🙂 Az étterem ajánlott mindenkinek, ha van tapasztalat jöhet a beszámoló!

Pont: 9/10