Select Page

Retro Italia – 4 sajtos, csirkés tészta (penne)

Retro Italia – 4 sajtos, csirkés tészta (penne)

Megyünk kifelé a nyárból, de azért még van egy hétvégénk, amit ha az időjárás előrejelzés nem téved, még eltölthetnünk a Balaton parton lángost majszolgatva. A héten lángoshoz még nem volt szerencsénk, talán azért, mert az éjszakai műszak, a nyári pörgés miatt, nem annyira jellemző a hétköznapjainkban mostanában. Persze azért mi sem változunk, így számíthattok még arra, hogy az éjszakából is érkezik egy-egy fogás. A héten volt már egy bestbuy hambink, egy kiadós gyrosunk, úgyhogy itt az ideje, hogy valami főt étel után nézzünk. Kis keresgélés után, mivel régen volt már, egy tésztaételt választottam, a Retro Italia konyhájából.

4 sajtos, csirkés tészta – csirkehús, négyféle sajt, – választható tésztával

Esztétika,megjelenés: Átlátszó doboz, rendesen megpakolva, a színe alapján kifejezetten borsos kiadásban. Az első benyomás kettős, mert a 4 sajtos tésztám, korántsem néz ki olyan sajtosnak, mint a kollégáim spagettii. A tetőtől való megszabadítás után, nem igazán változnak az érzéseim, kevergetem a pennét és keresem a sajthegyeket. A lelkes kevergetés eredménye, hogy előkerülnek a csirkekockák, és ahogyan a tészták elválnak egymástól, még a sajtot is felfedezem. Megjelenésben, egyáltalán nem hajaz egy brutálisan sajtos tésztára, az egyetlen biztató dolog a parmezán illata.

Pont:5/10

Ízvilág: Jön az első falat, és az illat mellé az íz is. A parmezán íze mellett a fekete bors a domináns, akárhogyan is erőlködöm, nem találok egyéb sajt ízt. A trappistát ki tudom zárni, mert bizony nyúlós sajtnak szinte nyoma sincs. Az étlapon, nem találom a megfejtést, így fel is adom, megpróbálom élvezni azt amit érzek. A parmezánt szeretem és a csirke sem íztelen, így lényegében egy enyhén sajtszószos parmezános csirkés penne élményét biztosítja az étel. Nem rossz, de az a helyzet, hogy sokkal többet vártam.

Pont:6/10

Mennyiség: A doboz tele van, többnyire tésztával. A sajtmennyiséget az elnevezés miatt kevésnek éreztem, ezt az érzést valamennyire a csirkekockák tudták ellensúlyozni. Egy ebédnek elegendő, de úgy érzem, hogy sokkal laktatóbb lenne az egész, ha a 4 sajt együttes erővel adna ki egy karakteres ízvilágot. Megettem telített, nem igazán panaszkodhatok.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Az ígéret szép szó, de itt csak átlagos 40 perces szállítási időről beszélhetünk. Sajnos esetembe, ezt nem alulról sikerült karcolni, 45 perc várakozás után érkezett meg a rendelt tésztám. Ez egy teljesen átlagos eredmény, ami, hétköznap ebédidőben, remek eredménynek minősíthető.

Pont:7/10

Ár/érték: Négysajtos és csirkés is, már a neve is sugallja, hogy nem az a 890 vagy 990 forintos tészta ez. A lelkesedésem, a rendelésnél még a helyén volt, így simán csengettem érte 1290 forintot. Ezzel az árral operál az étterem a tészták terén, leszámítva a Boscaida di Penne-t. A helyzet a, hogy ez bizony ezért sok. Az imént említett tészta 100 forinttal drágább, és sokkal jobban mutat és a Spagetti Verona is lényegesen jobb. Ha tesztelnétek a retro olasz éttermet és tésztázhatnékotok van, akkor hajrá, de a 4 sajtot felejtsétek el.

Pont:6/10