Select Page

Retro Pizzéria – Mexikói pizza

Retro Pizzéria – Mexikói pizza

Néhányszor már volt szerencsém elmélyedni a vidéki pizzák világában, és szépen lassan megérett a gondolat, hogy papírra vessem a legújabb élményem. Ezáltal ráadásul felkerül az ételtérképünkre az Ister Granum régió is.

Ezúttal a Retro Pizzéria kínálatából sikerült levadászni az aktuális energialöketet. A név alapján arra számítottam, hogy gyíkhúsos és csalamédás pizzákból tudok majd válogatni, ehhez képest a kínálat igazán bőséges.

Mexikói pizza – Csípős pizzaszósz, marhahús, bab, kukorica, póréhagyma, pepperóni, sajt

A mexikói pizzával általában nem lehet mellélőni, gyakran ez a safety opció, ha nem vagyok kísérletezős kedvemben. Mondjuk itt a dologban van egy kis csavar, ugyanis igazi, rendes mexikói pizzához, marhahús dukál.

Esztétikai megjelenés: A doboz nincsen túldizájnolva. A logójukon kívül a fontosabb elérhetőségek vannak rajta, illetve egy Jó étvágyat kívánunk felirat. Ez utóbbi különösen elnyerte a tetszésemet. Kinyitva a dobozt döbbenetes látvány fogadott. Ennek a pizzának NINCSEN széle. Gyakorlatilag a teljes alapterület hasznosítva van, minden egyes négyzetcentire jut valamilyen feltét. Ránézésre a tészta sem lett túl kövér, vállalható a vastagsága. Ehhez jön egy gyönyörű aranybarnás színezés (akár egy brazil díva bőre), véleményem szerint ideális időt töltött a szoliban. A feltétek szépen el vannak oszlatva, a marhahús kockák is teljes mértékben felismerhetők, és szerencsére a pepperónit sem egészben hajították rá. Egészen pofás a látvány (Jackass-t rendszeresen néző olvasóinknál azonban más is beugorhat, nem feltétlenül csak a pofás jelző…), kivéve a távoltartó műanyagokat, de végre a lábukon álltak, ezért örömömben lencsevégre kerültek ők is.

Pont: 9/10

Ízvilág: Amire a legkíváncsibb voltam az egyértelműen a marhahús volt. Viszonylag kevés pizzéria dolgozik vele, mint alapanyag, mexikói pizzán pedig még sehol sem találkoztam vele. Nos az első randevú leginkább érdekesre sikerült. Volt egy enyhén édes jellege az egésznek, valamint nem sikerült tökéletes állagúra sütni, ugyanis eléggé állkapocsfárasztóan rágós volt. A szósz nekem nem nyerte el a tetszésemet, valahogy egy egyszerű sima paradicsomosnak jobban örültem volna, ugyanis a szósz és a marha kettőse miatt az egész nagyon masszívnak, és nehéznek hat. A többi feltét rendben volt, de így, ennyi mindennel megpakolva ez már kicsit a too much kategóriát karcolja.

Pont: 5/10


Mennyiség: Igazi klasszikus méretekkel dolgoznak, amelyből én a legklasszikusabbat rendeltem, azaz a 32-est. A feltétek mennyiségével nem volt baj, gazdagon kaptunk mindenből, sőt még jócskán az átlag felett is, ugyanis az egész malomkerék be lett borítva a különböző alkatrészekkel. Ez igazán egyedülálló a mai világban, szinte sehol nem találkozni hasonlóval, jár is érte a szép pontszám természetesen. Ha egy átlagember ezt egyedül bevágja, akkor biztosan nem jut eszébe jó pár órán keresztül, hogy valami harapnivaló után nézzen. Maximum egy jó hideg sör jöhet még, és már indulhat is a meccsnézés, hogy teljes legyen az összkép.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: A rendelés leadása során nem kaptam tájékoztatást arról, hogy mennyi idő múlva fogom megkapni a pizzát, és mivel interneten sem kezdtem vad kutatásba, ezért teljesen vakon vártam a kajámat. Nagyjából 50 percet vártam, amikor meghallottam a dudaszót, és már indultam is a pizzáért. Ahogy a futár kinyitotta a melegentartó, kis tatyóját, máris beindult a nyálelválasztásom a kifelé áramló masszív gőz láttán. Ez biztos nem lesz hideg szerencsére. Semmi különös, teljesen átlagos kiszállítási idő ez. Nem egy Hamilton-i sebesség, de azért nem is Alonso idei tempója. Ennyit még egészen könnyen ki tud várni az ember.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nos nem egyszerű ennek az egyenletnek a megoldása. Vannak átlagos részei a történetnek, emellett kapunk jó pár pozitív dolgot, de sajnos negatívabb érzések is átjárják a kalandot. Ha hozzávesszük az 1700 forintos árát a pizzának, akkor az összkép már inkább a negatív irányba tart. Egy vidéki pizzériától ez meglehetősen bátor árszabás, még akkor is, ha a marhahús nem tartozik az olcsó ipari csirke kategóriába. Az elgondolás nem rossz, némileg javítva a kérdéses pontokon, simán lehetne jobb is az összkép (a magyaros pizzájuk szerintem simán legalább 8-as, de most ugye nem az volt terítéken).

Pont: 6/10