Select Page

Revolución – Burrdog és egy fél lakoma

Szerző: | 2016. jún. 7. | Egyéb

Talán, iszonyat elcsépelt már a legendás „második esélyről” beszélni, pedig jómagam is sokszor ezt vallom, ha valamelyik tesztelésem során nem klappolt minden, vagy éppen csak egy malőr okozta vélhetően a csalódást. Balogh Dániel, azaz kezdetben, ahogy sokan ismerték W35 Dani, esetében is hasonló a történet. W35-ös karrierje után, Dani egy pillanatra megpihent és újratöltött. Önmaga 2.0-ás verzióját pedig a Revolución Tex-mex étteremben akarja bemutatni a nagyérdeműnek.

Az üzlet nem éppen egy vásárcsarnok, fent a galérián tudunk helyet foglalni leginkább, vagy jó szerencsével az üzlet előtti mini terasznál. Bent alighanem az egyik legjópofább vendégkönyvvel találjuk magunkat szembe, hatalmas logójuk köré bárki firkálhat a falra. Az étlapot mozgató koncepció kifejezetten vagány, alig találni állandó elemet rajta, folyamatosan változik a kínálat.

vendégkönyv

vendégkönyv

Nem vagyok egy nagy leveses, de a Sopa de lima meggyőzött. Ez egy csirkés alapokra támaszkodó, rendkívül citrusos irányba terelt fogás. A kissé gatyarohasztó melegben is képes rajtunk frissíteni, hiába meleg levesről beszélünk. Intenzív citrusos íze nyit egyet csipánkon. A ropogós újhagyma zseniális, ahogy van!

Sopa de lima

Sopa de lima

Előétel gyanánt sajtgolyók érkeztek, melyek mindegyike kétfajta sajtból áll össze. Mártogatni chipotle szósz dukál mellé, aminek erőssége pont ideális, nem akarja letépni lángszóróval az arcunkat, mégis egy kicsit kacérkodik szánkban. A sajt megbillen a füstös íz irányába, de mégis a bundája a legjobb. Ezt sütés közben kapja magára, semmi előzetes panír bolondság nem kerül rá. A ropogós külső és a benne nyúló sajt remek duót alkotnak.

zseniális ötlet

zseniális ötlet

A burrdog szinte pillanatok alatt vált a hely ikonikus fogásává. Tömören, egy chorizo jellegű kolbászt házi tortillába pakolnak, mellé savanyított hagymán kívül még pirított hagymát, salsát, végül egy padlizsán alapú öntetet tesznek. A tortilla ügyesen tartja egybe az egészet, szerencsére a szósztól és a kolbászból kicsurranó zsírnak is ellenáll és nem akar pépesen szétmállani, ahogy hozzáérünk. A kolbász állagra hibátlan, mintha egy krémet töltöttek volna bele, eszeveszett módon olvad szánkban. Ízre enyhén pikáns, ildomosan fűszeres. A savanyított hagyma nagy ötlet mellé, nem tolja el a kolbász uralmát, illetve a gyilkos hagyma íz sem marad szánkban, mégis amikor ráharapunk, kapunk belőle egy szolid ízelítőt.

burrdog

burrdog

A sort egy laza desszerttel zártam, ami rántott tejberizs. Dukál mellé chilis porcukor és fahéjas tejszínhab, melyek akkor dominálnak igazán, ha galád módon összekeverjük őket, majd végül nyomunk rájuk pár csepp limeot. Maga a tejberizs kifejezetten érdekes, belseje kenődik, míg külseje ropog akár egy átlagos chips.

desszert szekció

desszert szekció

Adagra ez az egész annyira erős, hogy leginkább csak egy dologhoz maradt erőm. Az 57-es italbolt nemes és különleges közönségét figyelni hosszú perceken, míg a kaja kóma kicsit enged. Az élmény leírhatatlan, mintha az Akácfa utcai Barátok közt egy vadabb részébe csöppennénk bele.

az bizony

az bizony

Az emésztést némi kézműves sörrel azért lehet segíteni, de nagy melegben sajnos ez is csak félsegítség egy ilyen menü után. Árban a leves 1000, míg a főételek még 2000 forint alatt mozognak. Kifejezetten érdekes ízvilágot sikerült megálmodni. A Revo is kínál burgereket, de nem arra támaszkodik, hanem sokkal inkább az autentikus tex-mex fogásokra.

(helyileg az Akácfa utca 57. szám alatt található az üzlet, de bővebb infoért csekkoljátok Facebook oldalukat!)