Select Page

Ricsi’s – World’s Jewish Street Food – The World’s Best Sandwich

Ricsi’s – World’s Jewish Street Food – The World’s Best Sandwich

A zsidó ételek szerelmeseinek egyértelműen aranybányának számít a VII. került. A zsinagóga árnyékában burjánzanak az ilyen éttermek. A Dob utca eleje önmagában egy összefüggő etetősor, de a nagykörút felőli oldalához közeledve is találunk pár egységet. Ricsi’s – World’s Jewish Street Food a Rácskerttel szimbiózisban dolgoznak, italt onnan kaját pedig Ricsitől kérhetünk.

Nincsen túlmisztifikálva az étlap, hat különböző fogás, de napi leves rajongóinak is kedvez a hely. Modern street food elemek megvannak, de olyan hihetetlen egyedi, nagy csodát nem találtam, bár sokáig a kevésbé street foodnak számító mákos nudlin is agyaltam.

The World’s Best Sandwich – lédús marha, ami órákon át rozmaringos vörösborban főtt, persze mindezt egy zsemlében

Ezt a leírást találjuk, ami kicsit sem nevezhető szerénynek. Szuvidált marha azért egészen csábító vakon is, de igazán a rászórt sült hagymára vagyok kíváncsi. Raklapból nincsen hiány, kicsit a romkocsma hangulatot idéz a kert, de nem hagyták elburjánzani a káoszt. Igen kevés vendég mellet nagyjából 10-13 perc várakozás után már hozták is a szendvicset.

Esztétikai megjelenés: Egy hosszúkás buci szolgálja a tölteléknek a börtönt, amit ha minden igaz szintén helyben készítenek. Az egészet egy vámpírölő karóval keresztülszúrják, így nem kell aggódni azon, hogy atomjaira hullana a tálban a szendvics. A hagyma sokat takar. Alatta, ami tisztán kivehető, az három extra vékony paradicsom karika. Kis piszkálás után lejutunk a marháig, aminek állagán látszik, hogy nem frissensült kiadásról van szó. Nem egy csúcslátványosság, az étlapfotó valahogy csábítóbbnak tűnik, mint a valóság, de ebbe már sokszor beletörődtünk.

Pont: 7/10

Ízvilág: A hagyma jó és nagyon tutin ropog. Első három falatnál csak azzal találkozunk, adtak az érzésnek belőle bőven. A bucihoz érve, nekem ez száraz, meglehet az esti órákra nem ez a legfrissebb, de sajnos ez van. A húsból valóban dől a lé, extra szaftos, ami kicsit segít a száraz hatáson, de nem tudja orvosolni végérvényesen. A rozmaring durván kiérződik, közel sem beszélhetünk hagyományos, tiszta marhahúsízről. Ennek ellenére a hús vonal tényleg finom benne. A paradicsom átlagos, szintúgy az elrejtett uborka mellette. Valami szószt el tudnék mellé még képzelni, de lehet, csak a buci szárazsága miatt érzem ezt, sajnos az végig beárnyékolja a mutatványt.

Pont: 7/10


Mennyiség: Szerencsére nincsen World’s Largest jelzővel megspékelve a neve. Átlagos méret, amire nem mondanám, hogy elegendő egy rendes étkezésnek. A buci méretéhez ennyi töltelék bőségesen elég, a hagymából meg egyenesen extra dózist kaptam. Húsból egy kicsit többet is elbírna, úgy ahogy az a képen is szerepel, szépen a szendvics elejétől a végéig elnyújtva. A hagymán túl a többi zöldség mennyisége korrekt, nincsen eltúlozva egyik sem. Valami köret mindenképpen elférne mellé, ami akár lehetne egy barátfüle is az étlapról, de most ennyit dobott a gép. Jól ennyivel nem lehet lakni, kell mellé vagy pár sör vagy egy másik fogás.

Pont: 6/10

Ár/érték: Nálam egyelőre nem érdemelte ki a világ legjobb szendvicse címet ez a példány, keresném tovább a tökéleteset ha nem gond. Az árcetli 1350 forintot mutat, ami egy street food kategóriában teljesen elfogadhatónak számít. A buci sajnálom, egészen biztos vagyok benne, hogy egy frissen sült példánnyal nem lenne ilyen száraz hatása az egésznek. A hús mindenképpen pozitív pontja a fogásnak, de pár pillanatig szokni kell a rozmaringos hatást. Második esélyre mindig van sansz, de igazán akkor lesz, ha netán valami újdonság megjelenik Ricsi repertoárjában. Rácsból csaklizott sör korsója 4-500 forint között mozog, teljesen átlagosnak mondható.

Pont: 6/10

(ha nem ismered vakon a Dob utcát, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen, merre van a zsidó street food)